Σκέψεις

Μετανόησε σήμερα για να σωθείς! Αύριο μπορεί να είναι αργά πλέον...

Σκέψεις πάνω στις αλήθειες της Αγίας Γραφής

Πάντα ήθελα να κάνω κάτι πολύ μεγάλο στη ζωή μου και τελικά το κατάφερα. Έγινα και γίνομαι μικρός, ταπεινός, ήσυχος, υπομονετικός, με πίστη στον Θεό. Διάλεξα το πιο δύσκολο αλλά και το πιο σπάνιο!

Οι άνθρωποι κυνηγούν τα ακριβότερα, τα πιο σπάνια. Αυτά είναι τα καλύτερα: Να σιωπάς ενώ αδικήσαι. Να υπομένεις ενώ πονάς. Να σκύβεις ενώ δεν φταις. Να αγαπάς χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση.

Θέλεις η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη; Ζήτησε με πίστη να κατοικήσει ο Ιησούς Χριστός, στην καρδιά σου. Να μορφωθεί επάνω σου. Τα αποτελέσματα είναι σίγουρα!

Δεν ήξερα τι θα πει “αγαπώ” μέχρι που ήρθε δίπλα μου ο εχθρός μου. Δεν ήξερα τι θα πει “πιστεύω” μέχρι που βρέθηκα μπροστά σε ένα βουνό που έπρεπε να μετακινηθεί. Δεν ήξερα τι θα πει “υπομένω” μέχρι που έπρεπε να σηκώσω στις πλάτες μου προβλήματα άλλων και όχι δικά μου!

Αντί να “υπαγορεύεις” στον Κύριο τι να κάνει, ζήτησέ Του δύναμη υπακοής και πίστης ώστε να υπαγορεύει Εκείνος κι εσύ να εκτελείς το σοφό και τέλειο θέλημά Του.

Θέλεις να μάθεις κάτι πραγματικά χρήσιμο και αποτελεσματικό; Μάθε να προσεύχεσαι στον αληθινό Θεό με πίστη και αγάπη για το θέλημά Του. Θα δεις θαύματα!

Δεν γίνεται να ακούσεις με κλειστά αυτιά, ούτε να δεις με κλειστά μάτια. Δεν γίνεται να μάθεις το θέλημα του Θεού χωρίς καθημερινή μελέτη της Αγίας Γραφής.

Ο Ιησούς Χριστός είναι ζωντανός και θα ξανάρθει στη γη μας Βασιλιάς, να μας παραλάβει να συμβασιλεύσουμε. Το πιστεύεις αυτό;

Η πίστη στον Ιησού Χριστό, κάνει πιστευτά τα απίστευτα!

Κάποιοι νομίζουν ότι αγαπούν τον Ιησού Χριστό και ότι τον πιστεύουν, όμως η αγάπη μας αποδεικνύεται με τη ζωή που ζούμε!

Θέλεις να κάνεις κάτι πολύ μεγάλο στη ζωή σου; Αγάπησε το θέλημα του θεού, ακολούθησε το θέλημα του θεού, ζήτησε το θέλημα του θεού με πίστη!

Αν αγαπάς τον Κύριο, πως γίνεται να μην αγαπάς τον διπλανό σου; Αν πιστεύεις στον Κύριο, πως γίνεται να μην ησυχάζεις αναπαυμένος στις υποσχέσεις του;

Κάλεσε τον Κύριο να έρθει κοντά σου και θα σε φέρει κοντά Του, στο θρόνο Του, στην αγάπη του, στην αγκαλιά Του!

Πραγματική, ζηλευτή δύναμη δεν είναι η σωματική, ούτε η δύναμη του μυαλού, αλλά η δύναμη της ταπείνωσης, η δύναμη της αγάπης, η δύναμη της υπομονής, η δύναμη που χαρίζει ο Ιησούς Χριστός.

Ο Ιησούς Χριστός που πιστεύουμε ήρθε στη γη μας σωτήρας και θα ξανάρθει βασιλιάς δοξασμένος να παραλάβει τους δικούς του στη δόξα Του! Εσύ πιστεύεις σ΄ Αυτόν τον Ιησού;

Όποιος αρνείται τη σωτηρία του Ιησού Χριστού, μοιάζει μ΄ αυτόν που κέρδισε 1.000.000 και ξέχασε να πάει να το εισπράξει!

Αγαπάω τον Ιησού Χριστό σημαίνει, εκτελώ το θέλημά Του από αγάπη. Πιστεύω στον Θεό σημαίνει ησυχάζω, αναπαύομαι επειδή στηρίζομαι στις υποσχέσεις Του.

Όσοι προσπαθούν να πλησιάσουν τον Θεό με τα συναισθήματά τους, βρίσκουν ένα Θεό χωρίς αισθήματα γι΄ αυτούς!

Σωτηρία από την αμαρτία χωρίς μετάνοια, είναι σα να φτιάχνεις χωρίς πατάτα. Κάτι φτιάχνεις αλλά με τι μοιάζει;

Από τα δηλητήρια το πιο ισχυρό είναι ο εγωισμός. Από τις πληγές τις βαθύτερες τις φέρνει ο εγωισμός. Από τις αμαρτίες η πιο συχνή είναι ο εγωισμός.

Αν εμφανίζονταν ο Κύριος και μου έλεγε να του ζητήσω τα τρία καλύτερα δώρα της καρδιάς μου, θα του έλεγα: 1ο πίστη, 2ο πίστη, 3ο πίστη. Έχεις πίστη; Έχεις τον ίδιο τον Θεό;

Θέλεις να ζητήσεις από τον Κύριο κάτι πραγματικά πολύτιμο; Ζήτησέ του το Άγιο Πνεύμα να σε διοικεί. Ζήτησέ του το έλεός του να σε γεμίζει και η χάρη του να σε καλύπτει.

Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να πεις ευχαριστώ. Ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να πεις συγνώμη.

Αγαπώ τον Θεό σημαίνει: Αγαπώ το θέλημά του. Αγαπώ το νόμο του. Αγαπώ το λόγο του. Αγαπώ όσα αγαπά Εκείνος… Είναι τέτοια η αγάπη μας;

Η πίστη στον Ιησού Χριστό δεν εκδηλώνεται με το μυαλό, αλλά με την καρδιά.

Χωρίς τον άρχοντα της αγάπης, στην καρδιά σου τον Ιησού Χριστό, όχι μόνο τους άλλους, αλλά ούτε τον ίδιο τον εαυτό σου δεν μπορείς να αγαπήσεις.

Η αλήθεια είναι πιο όμορφη με τα ρούχα της αγάπης. Η υπακοή είναι πιο αποτελεσματική με τα ρούχα της αγάπης . Η πίστη που φοράει την αγάπη είναι γνήσια.

Η Αγία Γραφή του Θεού δεν είναι βιβλίο να το διαβάζουμε, ούτε βοήθημα να φτιάχνουμε κηρύγματα για τους άλλους , αλλά ζωή για να τη ζήσουμε!

Η αναγεννημένη ζωή που χαρίζει ο Ιησούς Χριστός είναι ζωή νίκης, ζωή ελευθερίας, ζωή λυτρωμένη, ζωή ειρήνης, ανάπαυσης. Έχει αυτά τα γνωρίσματα η ζωή μας;

Όταν άρχισα να λέω “ευχαριστώ” στον Κύριο για όλα χωρίς διάκριση, ένοιωσα ότι άρχισαν να μειώνονται τα “σε παρακαλώ” στην προσευχή μου.

Τα λόγια του θεού είναι για να τα ζούμε, όχι μόνο για να τα κηρύττουμε. Οι υποσχέσεις του Θεού είναι για να τις πιστεύουμε, όχι για να τις αναλύουμε. Τα έργα του Κυρίου για να τα μιμούμαστε, όχι για να τα αναλύουμε.

Η γνήσια σωτηρία αρχίζει με μετάνοια, προχωράει με την αναγέννηση, προοδεύει με τον αγιασμό και ολοκληρώνεται στην Ουράνια Πατρίδα.

Όσοι προσπαθούν να ξεκινήσουν το δρόμο του Θεού χωρίς μετάνοια, θα το μετανιώσουν όταν η μετάνοιά τους δεν θα ισχύει πλέον!

Παραπονιέσαι και στενοχωριέσαι για τα παλιά σου παπούτσια, γιατί δεν ξέρεις τι είναι να είσαι ανάπηρος χωρίς πόδια.

Δεν υπάρχει δι΄ ουδενός άλλου η σωτηρία, ούτε άλλο πρόσωπο χρειάζεται για να σωθούμε από την αιώνια απώλεια από τον Ιησού Χριστό.

Ζήτησε από τον Θεό το Άγιο Πνεύμα Του να σε διοικεί, να σε κατευθύνει. Θα είσαι ευτυχισμένος, νικητής, κάθε μέρα.

Αν θέλεις να απαντήσεις στην αγάπη του Θεού, απάντησέ Του με την αγάπη σου!

Αγαπώ και πιστεύω στο Θεό σημαίνει: Έχω τις εντολές Του στην καρδιά μου, τις εκτελώ με πίστη, τις μεταδίδω στους γύρω μου με αγάπη!

Μέσα μας κατοικεί ένα θηρίο, ένας βασανιστής. Είναι ο παλιός εαυτός μας. Αν δεν τον απορρίψουμε, δεν τον νικήσουμε, δεν θα ελευθερωθούμε.

Αν σου αρέσει να νιώθεις τον Ιησού Χριστό φίλο σου, δοκίμασέ Τον και σαν “Κύριό σου και Θεό σου”. Αν δεν νιώθεις καλά, ίσως δεν γίνατε ακόμα φίλοι.

Αγαπώ στη γλώσσα του Θεού σημαίνει, πιστεύω και υπακούω. Πιστεύω στο λεξικό του Θεού σημαίνει έχω βεβαιότητα, σιγουριά, ησυχία.

Αντί να βάζεις τους άλλους στη θέση τους, προσπάθησε να βάλεις εσύ τον εαυτό σου στη θέση τους.

Τα πετράδια γυαλίζουν και γίνονται πολύτιμα με κατεργασία σκληρή. Έτσι και τα πολύτιμα παιδιά του θεού, ετοιμάζονται για τη βασιλεία Του.

Ζήτησε από τον Κύριο μεγάλα πράγματα. Να σε κάνει ταπεινό. Να σε κρατήσει καθαρό. Να είσαι άγιος. Να αυξήσει την πίστη σου. Αυτά είναι τα καλύτερα!

Η βασιλεία του Θεού δεν είναι εκεί που πηγαίνουμε όταν πεθάνουμε, αλλά μέσα στην καρδιά μας. Αν ο θεός είναι ζωντανός βασιλιάς, Κύριος, Θεός.

Για τον Θεό: Αγάπη χωρίς υπακοή δεν ισχύει. Πίστη χωρίς ανάπαυση δεν είναι πίστη, μετάνοια χωρίς επανόρθωση είναι άκυρη.

Όταν κοιτάζεις γύρω σου υποφέρεις. Όταν κοιτάζεις μέσα σου καταρρέεις. Όταν κοιτάζεις στον Ιησού Χριστό γεμίζεις χαρά, δύναμη, ελπίδα. Εσύ που κοιτάζεις;

Αντί να προσπαθείς να δαμάσεις τα κύματα της ζωής αυτής, γιατί δεν εμπιστεύεσαι τη ζωή σου στον Κύριο που “Δεσπόζει την έπαρση των κυμάτων”!

Η ταπείνωση προπορεύεται της δόξας!

Καλύτερα να περπατάς στο σκοτάδι μαζί με τον Θεό, παρά στο φως και μόνος!

Στηρίζουμε τη ζωή μας ολόκληρη στον Ιησού Χριστό που θυσίασε τη δική Του ζωή για να γίνει στήριγμα μας, ελπίδα μας, δόξα μας. Αξίζει!

Η ευτυχία είναι σαν την πεταλούδα. Απομακρύνεται όσο την κυνηγάς. Αν όμως επιστρέψεις στον Ιησού Χριστό με μετάνοια και πίστη, θα έρθει μόνη της να κάτσει επάνω σου!

Άθεος δεν είναι μόνο όποιος λέει ότι δεν υπάρχει Θεός, αλλά και αυτός που ενώ λέει ότι υπάρχει Θεός, με τις πράξεις του λέει το αντίθετο.

Ζήτησε από τον Κύριο να σου χαρίσει την αρχοντιά της λυτρωμένης ζωής: Δύναμη, χαρά, ελευθερία, νίκη! Αυτά ζηλεύουν και παλεύουν ν΄ αποκτήσουν όλοι. Αλλά τα απολαμβάνουν μόνο τα παιδιά του Θεού!

Ο Θεός μας χαρίζει τη ζωή και περιμένει να του την επιστρέψουμε με πίστη και για τη δόξα Του.

Ο διάβολος είναι και μεγάλος καλλιτέχνης. Καλύπτει την αμαρτία με τόσο ζωηρά και ελκυστικά χρώματα, που ξεχνάς ότι έχει δηλητήριο και θάνατο μέσα της!

Λέμε ότι αγαπάμε τον Κύριο, αλλά την ίδια ώρα δεν αγαπάμε το θέλημά Του, την κυριότητά Του. Δεν αγαπάμε τη ζωή Του περισσότερο από τη δική μας. Και αυτό που προκρίνουμε είναι το δικό μας και όχι το δικό Του.

Προσευχόμουν στο Θεό και είχα φτωχά αποτελέσματα. Τώρα προσεύχομαι να με μάθει να προσεύχομαι ώστε να μπορεί να απαντάει στην προσευχή μου.

Είναι ο καλύτερός μας φίλος ο Ιησούς Χριστός, γιατί ενώ μας ξέρει μέσα κι έξω, συνεχίζει να μας αγαπάει.

Ο εγωισμός και η υπερηφάνεια είναι η ξεχωριστή εκείνη αμαρτία που μετέβαλε τους αγγέλους σε δαίμονες. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται αυτή η περιοχή.

Ο βασικότερος λόγος που ξημερώνει κάθε νέα μέρα μπροστά μας, είναι για να φανερωθεί η χάρη, η αγάπη, το έλεος, του Θεού στη ζωή μας και να τα αξιοποιήσουμε με πίστη.

Όταν κοιτάζεις γύρω σου ματώνεις. Όταν κοιτάζεις μέσα σου απογοητεύεσαι. Όταν κοιτάζεις με πίστη στο Θεό του Ουρανού παίρνεις χαρά και δύναμη. Ξέρεις που πρέπει να κοιτάζεις για να προχωρήσεις.

Αν θέλεις να προχωρήσεις στη σχέση σου με τον Θεό, διάβαζε κάθε μέρα από το Λόγο Του, την Αγία Γραφή.

Αγάπη και πίστη πάνε πάντα μαζί.

Η προσευχή είναι δύναμη. Η προσευχή είναι υπηρεσία. Η προσευχή είναι δώρο. Η προσευχή είναι αγάπη!

Φοβόμουν τον σατανά, μέχρι που έμαθα ότι είναι νικημένος. Και αυτό που χρειάζεται είναι πίστη στον νικητή, τον Ιησού Χριστό τον κύριο.

Ο Ιησούς ήταν πράος και ταπεινός στην καρδιά. Εμείς καλούμαστε να του μοιάσουμε. Να ζήσουμε όπως Εκείνος!

Είναι θαυμάσιο για κάποιον να ξέρει να μιλάει πολλές γλώσσες. Αλλά υπάρχουν δυο ακόμα πιο σπουδαία: Να ξέρει να συγκρατεί τη μια που έχει και να ακούει και να καταλαβαίνει τη γλώσσα του Θεού.

Από τους δέκα ανθρώπους που είναι έτοιμοι να μοιράσουν την Καινή Διαθήκη στον κόσμο, συνήθως μόνο ένας τη διαβάζει.

Δεν μπορείς να λες αγαπώ τον Θεό, αλλά δεν μπορώ ν΄ αγαπήσω τους εχθρούς μου, όσους με έβλαψαν, με ζημίωσαν. Αγαπώ με προϋποθέσεις δεν υπάρχει!

Αν δεν μάθεις να μελετάς κάθε μέρα την Αγία Γραφή και να ακούς τη φωνή του Θεού, όταν θα σου μιλάει δεν θα καταλαβαίνεις τα λόγια Του.

Ο στόχος του Θεού είναι να μας δοξάσει. Στόχος του διαβόλου είναι να μας καταστρέψει αιώνια!

Γόνατα και δάκρυα, είναι μεγάλες δυνάμεις!

Αγαπώ τον Ιησού Χριστό, σημαίνει αγαπώ τη ζωή Του, αγαπώ το περπάτημά Του, αγαπώ τις αντιδράσεις Του, τα αγαπώ, και θέλω να τα ζήσω κι εγώ. Να τα κάνω δικά μου!

Όσοι προσπάθησαν να μπουν από το “παράθυρο” στη Χάρη του θεού, θα βρουν την πόρτα του Ουρανού κλειστή αιώνια!

Αγάπησε την αλήθεια. Μείνε στην αλήθεια. Ζήσε την αλήθεια. Υπηρέτησε την αλήθεια. Με οποιοδήποτε κόστος. Η αλήθεια του Θεού είναι πανοπλία και ασπίδα!

Δύσκολα θα δεχτεί ο Θεός την αγάπη σου, αν δεν συνοδεύεται από υπακοή και πίστη της καρδιάς!

Η ζωή του Χριστού δεν είναι αποτέλεσμα φυσικής προσπάθειας, αλλά υπερφυσικής επέμβασης του Θεού μέσα μας.

Όταν δεις μπροστά σου αμαρτία, κάνε μεταβολή!

Σωτηρία για τον αμαρτωλό άνθρωπο είναι: Να κατοικήσει ο Ιησούς Χριστός δια της πίστεως στην καρδιά μας, ώστε να μη ζούμε πλέον εμείς, αλλά να ζει Εκείνος μέσα μας!

Το να πέσει κάποιος στη ζωή του, είναι γνωστό και συμβαίνει σε όλους. Το πρόβλημα με το πέσιμο αρχίζει, όταν αιτιόμαστε τους άλλους για το δικό μας πέσιμο.

Ποτέ δεν θα μετανιώσεις: Αν σκέπτεσαι προτού κρίνεις. Αν ακούς πριν αποφασίσεις. Αν συγχωρείς τους εχθρούς σου. Αν αγαπάς την αλήθεια. Αν κλείνεις τ΄ αυτιά σου στο κουτσομπολιό.

Όταν ο Κύριος είναι ο ποιμένας μας, δεν επιτρέπει να στερηθούμε κανένα αγαθό στη ζωή μας.

Παιδί Θεού αληθινό και γνήσιο, είναι όποιος έχει κάνει τον Ιησού Χριστό Κύριό του και Θεό του!

Η προσευχή δεν είναι πυροσβεστήρας για τις ανάγκες μας. Ούτε φάρμακο όταν δεν νοιώθουμε καλά. Είναι επικοινωνία αγάπης και πίστης με τον Ουράνιο Πατέρα μας, είναι κομμάτι της ζωής μας.

Να ζητάς πρώτα και πάνω απ΄ όλα τη βασιλεία του Θεού στη ζωή σου, στην καρδιά σου και όλα τα άλλα θα στα προσθέσει ο Κύριος.

Η ζωή του Ιησού Χριστού δεν χρειάζεται προσπάθεια. Χρειάζεται κάτι πιο δύσκολο: υπακοή και παράδοση, αγάπη και πίστη στο πρόσωπό Του.

Η αμαρτία στη ζωή του αμαρτωλού είναι καθημερινή κατάσταση. Ενώ στη ζωή του πιστού είναι δυσάρεστο επεισόδιο που φεύγει γοργά.

Πιστεύω στον Ιησού Χριστό σημαίνει: Ταυτίζομαι μαζί Του, ζω τη ζωή Του, ζω για Κείνον!

Η καλοσύνη αμείβεται περισσότερο, όταν δεν γίνεται για να αμειφθεί.

Το Άγιο Πνεύμα μιλάει στην καρδιά μας!

Έχεις εχθρούς, αγάπησέ τους. Έχεις φίλους, σεβάσου τους. Έχεις αδελφούς, φέρε τους πιο κοντά σου.

Το γνήσιο παιδί του θεού, έχει ομορφιά και αρχοντιά στη ζωή του. Να το θυμάσαι αυτό, όταν εξετάζεις τη ζωή σου, τη σχέση σου με τον Κύριο.

Κανένας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πετυχημένος, αν έχει αποτύχει στο σπίτι του. Κανένας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχημένος , όταν έχει πετύχει στο σπίτι του.

Έχει χώρο η μέρα μας για φόβους, παράπονα, πικρίες,, γιατί δεν την γεμίζουμε σωστά με ευχαριστία, ευγνωμοσύνη, λατρεία, στον Πατέρα θεό μας.

Είναι ο Κύριος “ο ακούων προσευχές”, μίλησέ του με πίστη. Είναι ο Κύριος “ο ανοίγων και ουδείς κλείνει”, κάλεσέ Τον. Στην υπόθεσή σου με πίστη. Είναι ο Κύριος της αγάπης. Κάλεσέ Τον με ευχαριστία.

Ο χριστιανός που προοδεύει, μοιάζει με το στάχυ. Όσο περισσότερο ωριμάζει, τόσο περισσότερο χαμηλώνει το κεφάλι.

Το παρελθόν δεν μπορείς να το αλλάξεις. Μπορείς όμως να καταστρέψεις το παρόν αν δεν αξιοποιήσεις με την οδηγία του Θεού, το μέλλον που σου χαρίζει.

Ζητάμε από τον Κύριο πολλά. Ας του ζητήσουμε κάποια απαραίτητα για τη ζωή που μας καλεί Εκείνος να ζήσουμε: “Μάθε με Κύριε να προσεύχομαι”. “Μάθε με Κύριε να περιμένω”. “Μάθε με κύριε να Σε υπακούω”. “Μάθε με να αναπαύομαι στις υποσχέσεις Σου”.

Η προσευχή μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή μας: Τα δευτερόλεπτα σε υπηρεσία. Τα λεπτά σε θαύματα. Τα εμπόδια σε ευκαιρίες. Τις δυσκολίες σε νίκες. Την ταπείνωση σε δόξα.

Μη νικιέσαι από το κακό, αλλά νίκα το κακό με καλοσύνη. Το γνήσιο παιδί του θεού δεν αρκείται στο να δίνει μάχες, αλλά στοχεύει στη νίκη για να δοξάζεται ο αγαπημένος Του και λατρευτός βασιλιάς Θεός.

Μερικοί προσεύχονται στον Κύριο πολύ λίγο ή σπάνια και μετά παραπονιούνται ότι ο Κύριος δεν απαντά στην προσευχή τους.

Ο Σατανάς χαίρεται και θεωρεί σύμμαχό του, τον χριστιανό που ενώ ομολογεί τον Ιησού Χριστό, δεν εκτελεί το θέλημά Του.

Άφησε τις αυριανές ασχολίες στην αυριανή ημέρα. Τα αυριανά προβλήματα στην αυριανή δύναμη, τις αυριανές δοκιμασίες στην αυριανή χάρη του θεού, τις αυριανές αμαρτίες στην αυριανή αγάπη Του, που είναι η ίδια με χθες και προχθές και στον αιώνα.

Ήθελα να κάνω κάτι πολύ μεγάλο για τον Κύριο και του το ζήτησα και Εκείνος μου το έδειξε: Να τον υπακούω περισσότερο!

Όποιος ανάθεσε το πρόβλημά του στον Κύριο, μετά το μετάνιωσε που δεν το είχε κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν. Τόση αγάπη και καλοσύνη βρήκε!

Μάθε με Κύριε να περιμένω τον δικό σου χρόνο, να μένω στο δικό σου θέλημα, να υπομένω ότι εσύ επιτρέπεις.

Τίποτα δεν φανερώνει πιο καθαρά τον χαρακτήρα μας από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες μας και τις δοκιμασίες μας κάθε μέρα.

Μην πας στον Κύριο χωρίς αληθινή μετάνοια, γιατί ο Θεός του ελέους θα σου φερθεί χωρίς καθόλου έλεος.

Για να φτάσουμε στον Ουρανό άλλοτε πλέουμε με τον άνεμο, άλλοτε κόντρα στον άνεμο. Σε κάθε περίπτωση πλέουμε, δεν αγκυροβολούμε.

Όποιος άνοιξε την καρδιά του στον Ιησού Χριστό με ειλικρίνεια, βρήκε ανοιχτό τον Ουρανό του θεού με χάρη κι έλεος γι΄ αυτόν.

Κάποιος μου είπε ευχαριστώ, αλλά δεν έφτασε ποτέ σε μένα, μάλλον δεν ήταν αληθινό. Κάποιος μου είπε συγνώμη, αλλά δεν έφτασε ποτέ σε μένα, μάλλον δεν βγήκε από την καρδιά του.

Αυτή η ζωή είναι μικρή, αλλά πολύ σημαντική, γιατί κρίνεται η αιωνιότητα που είναι ατέλειωτη και δεν αλλάζει.

Αυτή η ζωή είναι πολύτιμη, γιατί ακολουθεί η άλλη που είναι αιώνια. Αξιοποίησε σωστά τα μηνύματα που σου στέλνει ο Θεός.

Η ανησυχία και οι φόβοι δεν σε βοηθούν να αντιμετωπίσεις το αύριο καλύτερα, αντίθετα σου καταστρέφουν και το σήμερα που σου χαρίζει ο κύριος να το χαρείς και να το ζήσεις.

Ο Ιησούς Χριστός πέθανε για να ζήσουμε εμείς τη ζωή Του πεθαμένοι για την αμαρτία. Αυτό γίνεται μόνο δια της πίστεως.

Δεν αρκεί ν΄ ακολουθείς τον Ιησού Χριστό. Χρειάζεται και ν΄ απορρίψεις τον εαυτό σου. Κάποιοι θέλουν και τα δυο χωρίς ν΄ απορρίπτουν κανένα, αλλά αυτό αποκλείεται.

Το αίμα του Ιησού Χριστού φτιάχνει νικητές στη μάχη με την αμαρτία και όχι νικημένους. Μη νικιέσαι από το κακό αλλά νίκα με το αγαθό το κακό.

Αγαπώ και υπακούω σημαίνει το ίδιο!

Όταν η θρησκεία μας είναι μόνο λόγια και όχι ζωή, δεν αξίζει να την διαβάσει κανένας.

Είναι εύκολο να λες “Κύριε σ΄ αγαπά” και να μη κάνεις τίποτα. Το δυνατό είναι να λες “Σ΄ αγαπώ” και να εννοείς “Σε πιστεύω, Σε υπακούω, θέλω να Σ΄ αρέσω”.

Η αγάπη είναι το φάρμακο που γιατρεύει τους πόνους και τους φόβους. Δοκίμασέ το και σύστησέ το σ΄ αυτούς που αγαπάς.

Τα πάντα είναι δυνατά στον Θεό, αλλά και στον άνθρωπο που πιστεύει στο ζωντανό Θεό. Ο Κύριος έχει τη δύναμη και ο άνθρωπος έχει την πίστη!

Μάθε να λες ευχαριστώ στον Κύριο για όλα. Μάθε να λες παρακαλώ στον Κύριο αλλά να περιλαμβάνεις και το όχι. Μάθε να λες ναι στον Κύριο και αν το εννοείς με πίστη.

Η ζωή μας λέει περισσότερα απ΄ ότι η γλώσσα μας. Η ζωή μας φανερώνει περισσότερα απ΄ ότι οι προθέσεις μας. Η ζωή μας μιλάει πιο αληθινά απ΄ ότι όλος ο κόσμος μαζί.

Πιστεύω στη γλώσσα της καινής Διαθήκης σημαίνει: “Απλώνω το χέρι μου και κάνω δικό μου, ζω, υπακούω, συμμορφώνομαι, εφαρμόζω πιστά”. Τέτοια είναι η πίστη που έχουμε;

Ανάθεσε στον Κύριο το δρόμο σου και έλπιζε Σ΄ Αυτόν. Έχε ανάπαυση και Αυτός θα ενεργήσει θαυμαστά, θα σου χαρίσει δώρα θεϊκής επέμβασης.

Είναι ο Κύριος “Ο ακούων προσευχάς”, μίλησέ Του με πίστη. Είναι ο Κύριος “Ο ανοίγων και ουδείς κλείει”, ησύχασε στο τέλειο θέλημά Του.

Αν μελετάς την Αγία Γραφή σου κάθε μέρα θα είσαι δυνατός. Αν την μελετάς μέρα παρά μέρα, θα είσαι αδύναμος. Αν την μελετάς μια φορά την εβδομάδα, ετοιμόρροπος. Αν την μελετάς λιγότερο, άδικος κόπος.

Θέλεις πραγματικά να μάθεις ποιος είσαι; Μην κάνεις ερωτήσεις , κάνε πράξεις. Οι πράξεις μας περιγράφουν καλύτερα απ΄ όλα.

Δεν είχα γιατί δεν ζητούσα από τον Θεό. Δεν χαιρόμουν γιατί δεν πίστευα. Δεν νικούσα γιατί στηριζόμουν στις δικές μου δυνάμεις. Δεν απολάμβανα τον θεό, γιατί πολύ λίγο τον γνώριζα.

Κάποιος μου είπε να του μιλήσω για τον Ιησού Χριστό, κι εγώ του μίλησα για τη ζωή μου. Μετά μου ζήτησε κάτι να διαβάσει για τον Χριστό κι εγώ του είπα να διαβάζει κάθε μέρα τη ζωή μου.

Ο καλύτερος τρόπος για να ζήσει ο άνθρωπος πάνω στη γη περιγράφεται μόνο σε ένα εδάφιο της Καινής Διαθήκης: “Πάντοτε χαίρετε, αδιαλείπτως προσεύχεστε, κατά πάντα ευχαριστείτε”.

Ζήτησε από τον Κύριο μερικά χρήσιμα να σου χαρίσει: Μάθε με Κύριε να υπακούω. Μάθε με Κύριε να λέω για όλα ευχαριστώ. Μάθε με Κύριε να ζητώ συγνώμη. Μάθε με Κύριε να αναπαύομαι με πίστη.

Να έχεις μάτια μόνο για τα θαυμάσια του Κυρίου. Να έχεις αυτιά μόνο για τη γλυκιά φωνή του Κυρίου. Να έχεις καρδιά μόνο για το σοφό και τέλειο θέλημα του Κυρίου.

Φωνές πολλές ακούγονται γύρω μας και μέσα μας. Η φωνή του Αγίου Πνεύματος είναι απ΄ όλες η πιο πολύτιμη. Έμαθες να την διακρίνεις;

Όσοι με βλέπουν νομίζουν ότι στηρίζομαι στα πόδια μου, αλλά εγώ ξέρω ότι στηρίζομαι στον σταυρωμένο και αναστημένο Ιησού Χριστό.

Η αγάπη δεν είναι συναίσθημα, αλλά είναι πράξεις και ζωή!

Μην ανοίγεις το στόμα σου να καταπιείς ό,τι σου φαίνεται καλό ή ευχάριστο. Μπορεί να έχει αγκίστρι κρυμμένο μέσα του!

Η πρώτη μέρα του χρόνου είναι η καλύτερη ευκαιρία να βάλουμε τον Θεό, πρώτο και μοναδικό στη ζωή μας!

Φοβάμαι ίσως σημαίνει δεν έχω πίστη!

Η υπακοή είναι πηγή χαράς!

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν. Μπορούμε όμως να είμαστε προσεκτικοί για το μέλλον.

Υποκριτής είναι αυτός, που κάθε Κυριακή δεν είναι ο εαυτός του!

Ο φόβος του Θεού, είναι πηγή σοφίας!

Ο Ιησούς Χριστός ήρθε στον κόσμο να μιλήσει στους ανθρώπους για τον Θεό. Τώρα είναι αναστημένος στον Ουρανό και μιλάει στο Θεό για τους ανθρώπους.

Κάθε λεπτό που είσαι θυμωμένος, χάνεις εξήντα δευτερόλεπτα ευτυχίας!

Δυνατοί άνθρωποι είναι αρκετοί. Δεν υπάρχει όμως πιο δυνατός από αυτόν που συγχωρεί το κακό που του έγινε.

Να δουλεύεις με ζήλο για τον Κύριο, σαν όλα να εξαρτώνται από σένα. Να προσεύχεσαι για τη δουλειά του Κυρίου, σαν όλα να εξαρτώνται από Εκείνον.

Όταν υπάρχει ευγνωμοσύνη στην καρδιά του ανθρώπου, χαίρεται τις ευλογίες του θεού δυο φορές. Μια όταν τις λαβαίνει στη ζωή του και μια όταν τις θυμάται.

Τα ξένα λάθη είναι αυτά που καταδικάζουμε πιο γρήγορα και πιο αυστηρά. Αυτός που δεν ελέγχει τη σκέψη του, γρήγορα θα χάσει τον έλεγχο των πράξεών του. Αγαπώ τον θεό θα πει υπακούω στη γλώσσα της Αγίας Γραφής.

Ο Ιησούς Χριστός ποτέ δεν χρησιμοποιεί τηλεφωνητή, γιατί απαντά ο ίδιος προσωπικά. Ο Θεός δεν βλέπει μόνο πόσα του δίνουμε, αλλά και πόσα κρατάμε για τον εαυτό μας. Το ψωμί μας τρέφει όχι όταν το κοιτάμε, αλλά όταν το τρώμε. Η Γραφή μας τρέφει όχι όταν την διαβάζουμε, αλλά όταν την εκτελούμε.

Το καλύτερο και ακριβότερο δώρο που μπορείς να κάνεις στα παιδιά σου, είναι να τους χαρίσεις τον χρόνο σου.

Τα παιδιά και οι νέοι, μπορεί να κρατούν κλειστά τα αυτιά τους στη συμβουλή, αλλά κρατούν ολάνοιχτα τα μάτια τους στο παράδειγμα.

Όσοι δεν γεννήθηκαν ξανά, θα έρθει η ώρα που θα εύχονται να μην είχαν γεννηθεί ποτέ. Για να μην αντιμετωπίσεις τον Ιησού Χριστό κριτή εκεί επάνω, κάνε Τον φίλο εδώ κάτω.

Η υπερηφάνεια είναι το μόνο φαρμάκι που σου κάνει πολύ καλό, όταν το καταπίνεις. Κανείς ποτέ δεν πνίγηκε, καταπίνοντας τον εγωισμό του.

Την καρδιά του γείτονα μπορείς να την αγγίξεις με την καρδιά σου πολύ καλύτερα απ΄ ότι με τα λόγια σου και τις πράξεις σου. Μπορεί να είσαι εσύ ο πρώτος και ο μόνος κήρυκας που θα ακούσει ο γείτονάς σου στη ζωή του.

Κανένας δεν είναι τόσο καλός που να μπορεί να σωθεί μόνος του. Κανένας δεν είναι τόσο κακός που να μην μπορεί να τον σώσει ο Θεός.

Συμβιβάζομαι ίσως σημαίνει, δεν είμαι αξιόπιστος.

Αγάπη που δεν φαίνεται δεν υπάρχει κιόλας.

Όταν απαλύνεις τον πόνο κάποιου, ξεχνάς και τον δικό σου.

Το γνήσιο παιδί του θεού, δεν φοβάται τον θάνατο.

Μέσα στον Θεό, ζούμε κινούμεθα και υπάρχουμε!

Το έργο της Δημιουργίας τελείωσε. Το έργο της δοξολογίας μας στον Δημιουργό μόλις άρχισε!

Η αμαρτία είναι σαν το αναπαυτικό κρεβάτι: Εύκολα ξαπλώνεις, μα δύσκολα σηκώνεσαι. Διάλεξε τις σκέψεις σου με την ίδια φροντίδα, που διαλέγεις το φαγητό σου. Καλύτερα να δαγκώσεις τη γλώσσα σου, παρά να την αφήσεις να δαγκώσει άλλον.

Μπορεί μια αμαρτία να σου φαίνεται μικρή, αλλά θα σου αφαιρέσει δύναμη, θα σου προσθέσει προβλήματα και θα σου πολλαπλασιάσει τις δυσκολίες!

Δεν είναι το φορτίο που σε βαραίνει. Είναι ο λάθος τρόπος που το σηκώνεις! Δεν είναι αυτό που έχουμε στην τσέπη μας, που μας κάνει ευτυχισμένους, αλλά αυτό που έχουμε στην καρδιά μας! Ο Ιησούς Χριστός είναι ο πραγματικός γιατρός που θεραπεύει τις αρρώστιες μα το να τις αφαιρεί.

Ας σπείρουμε το σπόρο της αλήθειας του Θεού όπου πηγαίνουμε, όπου βρισκόμαστε, όπου καθόμαστε. Ποτέ δεν θα δούμε καρπό, αν δεν αρχίσουμε τη σπορά. Σπορά σωστή αλήθειας Θεού με άγια χέρια και καθαρή καρδιά!

Δεν έχουμε δικαίωμα να συγχωρούμε τους άλλους λιγότερο απ΄ όσο μας συγχώρησε ο κύριος, ούτε ν΄ αγαπάμε λιγότερο από όσο αγαπηθήκαμε από τον ίδιο τον Θεό!

Κατέθεσε το Λόγο του Θεού στην τράπεζα της καρδιά σου και θα παίρνεις τόκους όλη σου τη ζωή και όλη την αιωνιότητα!

Αν κοιτάξεις γύρω σου βρίσκεις έναν Θεό ομορφιάς , αρμονίας. Αν κοιτάξεις μέσα σου είναι ένας Θεός σοφίας. Αν κοιτάξεις στην Αγία Γραφή είναι ένας Θεός αγάπης . Αν κοιτάξεις στο σταυρό είναι ο Θεός για σένα!

Όταν πιστεύουμε αυτό που δεν βλέπουμε η αμοιβή είναι, να “βλέπουμε” αυτό που πιστεύουμε. Αυτό που έκανες θέμα προσευχής δεν μπορεί να είναι θέμα ανησυχίας. Ο Θεός μας εμπιστεύεται τα λίγα για να δει τι θα κάνουμε με τα πολλά!

Δεν είναι το φορτίο που σε κουράζει, είναι που το κουβαλάς μόνος σου. Ο Θεός μας παρακαλεί να τον φορτώσουμε με αυτά που μας βαραίνουν.

Μόνο όσοι είναι δούλου του Θεού, είναι πραγματικά ελεύθεροι. Πολλά και σημαντικά φανερώνει η επιλογή μας ποιόν κάνουμε Κύριο στη ζωή μας. Σε πολλούς αρέσει να νοιώθουν αφεντικά και νικητές αλλά στη ζωή τους είναι αλυσοδεμένοι και σέρνονται.

Αν ονειρεύεσαι να γίνεις πλούσιος θυμήσου ότι τα σπουδαιότερα αυτής της ζωής και της αιωνιότητας να τα αγοράσεις με χρήματα. Αν θέλεις να νιώθεις πλούσιος κοίταξε γύρω σου πόσα πολλά έχεις, που δεν αγοράζονται με χρήματα.

Ο καλύτερος τρόπος για να επηρεάσεις τους ανθρώπους, είναι να προσευχής ο Θεός να τους επηρεάσει. Η προσευχή σου προσφέρει στον Θεό την ευκαιρία, να σου μιλήσει, να σου χαρίσει τα δώρα του, να δουλέψει επάνω σου.

Έχουμε υποκρισία, πρέπει να το παραδεχτούμε. Όταν ένας άνδρας, ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου, δυο μπορεί να συμβαίνουν: Ή είναι καινούρια η σύζυγος ή είναι καινούριο το αυτοκίνητο…

Πρόσεξε την περίπτωση του Σαμψών. Όταν αποκοιμιόμαστε στα πόδια στα πόδια του κόσμου, η δύναμη, η παρουσία του Θεού, το φως του προσώπου Του, η οδηγία Του Αγίου Πνεύματος μας εγκαταλείπουν.

Ξέχασε τα λάθη των άλλων, με το να θυμάσαι τα δικά σου. Μέτρα τα λάθη των άλλων, αφού τελειώσεις με το μέτρημα των δικών.

Δεν αγαπάμε τους άλλους , όχι γιατί δεν έχουμε αγάπη, αλλά γιατί αγαπούμε τον εαυτό μας και τα δικά μας.

Τη μεγάλη ζημιά στην πορεία σου, δεν την κάνουν τα βράχια γύρω σου, αλλά ένα ψηλό χαλικάκι, μέσα στα παπούτσια σου.

Στη γλώσσα του Θεού, ταπείνωση σημαίνει νίκη!

Δεν γίνεται να είσαι έτοιμος να υποφέρεις για τον Θεό και να μην υποφέρεις για τον διπλανό σου!

Ο χριστιανός πρέπει να κρατάει την πίστη, όχι όμως για τον εαυτό του!

Κανένα όπλο από το οπλοστάσιο του σατανά, δεν μπορεί να καταστρέψει το σπαθί του Πνεύματος που είναι όπλο του πιστού.

Πολλά από τα προβλήματά σου, αν τα ελέγξεις έχουν πάνω τους το δικό σου όνομα, σαν κατασκευαστή.

Εντόπισε στη ζωή σου, τα μικρά πράγματα που σε εμποδίζουν να κάνεις τα μεγάλα!

Η λέξη “ελαφρύς” αναφέρεται μια φορά στην Καινή Διαθήκη και αυτή σε σχέση με το φορτίο μας.

Όταν ο άνθρωπος είναι έτοιμος να ξεσκεπάσει τις αμαρτίες του, ο Θεός είναι έτοιμος να τις σκεπάσει. Ο ίδιος Θεός που μπορεί να σπάσει τις σκληρές καρδιές, είναι έτοιμος να γιατρέψει τις σπασμένες. Όταν ψάχνεις για λάθη, να χρησιμοποιείς καθρέφτη όχι κιάλια.

Ξοδεύοντας όλη σου τη ζωή με το να διορθώνεις τα λάθη των άλλων βγαίνεις διπλά χαμένος. Οι άλλοι θα μείνουν με τα λάθη τους κι εσύ με τα δικά σου!

Ζητάτε από τον Θεό, για να λάβετε!

Αγάπη χωρίς θυσία δεν υπάρχει!

Πίστευα πως είμαι έτοιμος να πάω στον Ουρανό κοντά στον Κύριο, μέχρι που ανακάλυψα, ότι έχω ελλείψεις στην αγάπη!

Κάθε βήμα πιο μακριά από τον διάβολο, είναι βήμα πιο κοντά στον Ιησού Χριστό!

Ο Θεός μας διδάσκει στο σχολείο των δοκιμασιών πολύτιμα μαθήματα, που δεν διδάσκονται σε κανένα άλλο σχολείο!

Οι άνθρωποι σε σχέση με τα προβλήματα χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: Αυτοί που αποτελούν μέρος του προβλήματος και αυτοί που αποτελούν μέρος της λύσης τους. Εσύ που ανήκεις;

Για να καταλάβεις τι πραγματικά είναι η αμαρτία μην κοιτάς γύρω σου ούτε μέσα σου παρά μόνο στο σταυρό του Ιησού χριστού στο Γολγοθά.

Η σωτηρία δεν κατορθώνεται, προσφέρεται. Υπάρχει αιώνια ζωή, είτε το πιστεύουμε είτε όχι. Με την προσευχή τα αιτήματα αλλάζουν ώμους.

Αν δεν υπήρχαν εχθροί, δεν θα υπήρχαν μάχες. Αν δεν υπήρχαν μάχες, δεν θα υπήρχαν νικητές. Αν δεν υπήρχε νίκη, δεν θα υπήρχε στεφάνι.

Όταν μας παρηγορεί ο θεός, δεν το κάνει για να νοιώθουμε άνετα, αλλά για να παρηγορούμε και εμείς τους άλλους.

Ο ίδιος ο θεός που μπορεί να συγχωρήσει την αμαρτία, δεν μπορεί να συγχωρήσει την πονηρή καρδιά και την αδιαφορία.

Αν δεν προσεύχεσαι στον Κύριο όσο θα μπορούσες μήπως και δεν τον αγαπάς όσο θα μπορούσες;

Η κοινωνία σου με τον Θεό την ημέρα θα σε γλυτώσει από την εξομολόγηση της αμαρτίας το βράδυ.

Το φυσιολογικό είναι αυτός που γεννήθηκε από τον Πατέρα Θεό, να μοιάζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο στον Πατέρα Του και στον μεγάλο του αδελφό, τον Ιησού Χριστό.

Θα ήθελες ο Χριστός να σε εκπροσωπήσει εκεί στον Ουρανό, όπως τον εκπροσωπείς εσύ εδώ κάτω στη γη ανάμεσα στους ανθρώπους;

Γράψε τ΄ όνομά σου στις καρδιές των άλλων με μελάνι την ευγένεια, την αγάπη, το έλεος, και δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ!

Δεν παίρνουμε από τον Θεό για δυο λόγους: Ή δεν ζητάμε ή κινδυνεύουμε αν ο Κύριος μας χαρίσει ό,τι του ζητάμε.

Το να συμφωνείς με τον Θεό δεν είναι απαραίτητο. Το να υπακούς όμως είναι.

Αν θέλουμε ν΄ αλλάξει η ζωή μας, πρέπει να ζητήσουμε από το Θεό ν΄ αλλάξει την καρδιά μας!

Πόσες φορές είπες ευχαριστώ στον Κύριο σήμερα!
Ο Ιησούς είναι ζωντανός και νοιάζεται για σένα!
Πίστη είναι να πιστεύουμε αυτό που δεν βλέπουμε και η ανταμοιβή είναι να βλέπουμε αυτό που πιστέψαμε.

Ο μόνος που ξέρει και επιδιώκει το συμφέρον σου είναι ο Θεός-Πατέρας.

Δεν έχουμε γιατί δεν ζητάμε σωστά!

Φόρτωσε τον Κύριο με ότι σε φορτώνει!

Υπάρχει αυτό που ζητάει ο Θεός από σένα και μάλιστα γραμμένο απλά και κατανοητά. Άνοιξε με δίψα και πίστη το βιβλίο Του, την Αγία Γραφή!

Αν θέλεις να νικήσεις πραγματικά τον εχθρό σου, κάνε τον φίλο σου!

Η σωτηρία χαρίζεται, δεν κερδίζεται!

Το ευχαριστώ στον Κύριό μας είναι καλύτερο όταν το ζούμε!

Η ζωή του Χριστού είναι το περιεχόμενο της Αγίας Γραφής!

Ο καιρός για να προετοιμαστείς για αύριο, είναι σήμερα!

Η πλεονεξία κάνει τους ανθρώπους φτωχούς και η αυτάρκεια τους κάνει πλούσιους. Ζήτησε από τον Κύριο να σε κάνει ευγνώμονα για όσα έχεις.

Ξέχασε τον εαυτό σου για να βοηθήσεις τους άλλους και αυτοί δεν θα σε ξεχάσουν ποτέ!

Ζητούσα από τον Κύριο να ακούσει αυτά που του έλεγα, αλλά κατάλαβα ότι το συμφέρον μου ήταν να ακούω εγώ τι μου έλεγε Εκείνος!

Αν ο Κύριος δεν είναι ο πρώτος στη σκέψη μας κάθε πρωί, το πιθανότερο είναι ότι θα είναι ο τελευταίος σ΄ ολόκληρη την ημέρα!

Η ευγένεια στη ζωή κάποιων πιστών έφερε στον Ιησού Χριστό, περισσότερους αμαρτωλούς απ΄ ότι ο ζήλος, η ρητορικά, η γνώση!

Ο Θεός ενδιαφέρεται εξίσου και για ότι κάνουμε, και το τι κατοικεί στην καρδιά μας!

Προσπάθησε να μειώσεις όλα αυτά που όταν θα τα θυμάσαι ή θα ντρέπεσαι, ή θα μετανιώνεις, ή θα ήθελες να τα διορθώσεις, αλλά είναι πλέον πολύ αργά!

Το να βλέπεις το χέρι του Θεού κάθε μέρα και σε όλα στη ζωή σου, είναι πίστη!

Ευλογημένος είναι ο άνθρωπος που απολαμβάνει όσα έχει με ευχαριστία στο Θεό!

Πρόσεχε τον πειρασμό. Όσο περισσότερο τον κοιτάς, τόσο πιο όμορφος φαίνεται!

Μήπως λες δεν ξέρω για τον Θεό, αλλά εννοείς δεν θέλω!

Τα ρούχα της υπηρεσίας, είναι τα πιο όμορφα!

Καλύτερα σήμερα, παρά αύριο!

Για να δεις πόσο μεγάλη είναι η αξία ενός ανθρώπου, κοίταξε πόσο μεγάλη είναι η καρδιά του!

Οι χαρές του Ουρανού έχουν τις ρίζες τους στις λύπες αυτής της ζωής.

Αν θέλεις πραγματικά να ευχαριστήσεις τον Θεό, εμπιστέψου Τον απόλυτα.

Η θέση του γνήσιου χριστιανού είναι στην εμπροσθοφυλακή και όχι στα μετόπισθεν.

Ο Θεός δεν δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να εκπληρώσει!

Ζήτησα από τον κύριο να με κάνει ταπεινό, αλλά κάθε φορά που ετοιμαζόμουν να τον ευχαριστήσω, διαπίστωνα ότι το έργο Του, δεν είχε τελειώσει ακόμα!

Αναγεννημένος άνθρωπος είναι αυτός που το “εγώ” έχει γίνει “εσύ Κύριε” και το “εμένα” έχει γίνει “για Σένα”.

Όταν διαβάζεις ή ακούς τα λόγια του Θεού και ενοχλείσαι μην κάνεις πίσω, αλλά επέμενε. Ίσως είναι η αλήθεια του Κυρίου που τη χρειάζεσαι πολύ!

Το μόνο έγκυρο διαβατήριο για την είσοδό μας στον Ουρανό το υπογράφει το αίμα του Ιησού Χριστού!

Η μέρα σου έχει 24 ώρες. Πόσα ευχαριστώ είπες στο Θεό της αγάπης;

Ο Θεός μας αργεί, αλλά δεν ξεχνά!

Η χαρά στη ζωή μας είναι ανάλογη προς την υπακοή μας στον Κύριο!

Ξέρεις ότι ο Θεός σε αγαπάει!

Σε κάθε έρημο δοκιμασίας υπάρχει πάντα όαση παρουσίας του Κυρίου!

Οι πραγματικά αξιόλογοι άνθρωποι προτιμούν να ακούν. Οι “μικροί” άνθρωποι μονοπωλούν το να μιλούν!

Μόλις σκεφθείς: “Δεν μ΄ αγαπάει κανείς” γύρισε να κοιτάξεις τις παλάμες του αναστημένου Ιησού Χριστού!

Όταν ζυγίζουμε τα λάθη των άλλων συνήθως βάζουμε και το δικό μας χέρι στη ζυγαριά, για να βαρύνουν κι άλλο!

Η Αγία Γραφή είναι ψωμί για να τρώμε κάθε μέρα και όχι γλυκό για κέρασμα στους άλλους σε ειδικές περιπτώσεις.

Θέλεις να μετρήσεις την αγάπη σου; Μέτρα την προσφορά σου!

Είναι νίκη θαυμαστή του Ιησού Χριστού, το να νεκρώνεις καθημερινά τον παλιό – αμαρτωλό εαυτό σου και να τρέφεις για να αυξηθεί τον καινούριο.

Σωστή υπομονή είναι να περιμένεις τη βοήθεια από τον Κύριο χωρίς ούτε στιγμή να αμφιβάλλεις για την αγάπη Του.

Είναι εύκολο να πορεύεσαι με το πλήθος. Δύναμη όμως είναι να μπορείς να σταθείς μόνος.

Άφησε τα λόγια του θεού να γεμίσουν το μυαλό σου, να οδηγήσουν την καρδιά σου, να κατευθύνουν τα βήματά σου.

Στην αγάπη του Κυρίου, απαντάμε με την αγάπη μας!

Για να είσαι κατάλληλος να ζήσεις αιώνια, πρέπει να πεθάνεις ως προς την αμαρτία ισόβια!

Όταν είπα κάποτε στον Κύριο: “Σε πιστεύω Κύριε” Εκείνος γύρισε και με ρώτησε: “Τότε γιατί έχεις ταραχή στην καρδιά σου;”

Όταν μιλάς κι εσύ την ώρα που μιλάει ο Θεός, είναι βέβαιο ότι Εκείνος θα σωπάσει!

Όσο περισσότερο αγαπάς τον Χριστό, τόσο περισσότερο μισείς την αμαρτία.

Η πιο σκοτεινή ώρα είναι λίγο πριν το χάραμα!

Η υπακοή στον Θεό είναι ο συντομότερος και ασφαλέστερος δρόμος για την επιτυχία.

Μην χάσεις ούτε μια μέρα την πολύτιμη μελέτη της Αγίας Γραφής.

Νιώθεις φίλο και αδελφό σου τον Ιησού Χριστό;

Ποτέ δεν πληγώθηκα ούτε πλήγωσα με κάτι που δεν είπα.

Κανένας δεν είναι ακατάλληλος για τον Θεό, παρά μόνο όποιος είναι γεμάτος από τον εαυτό του.

Ερμηνεύουν σωστά τις ενέργειες του Θεού, μόνο όσοι τον αγαπούν και τον πιστεύουν.

Η αλήθεια του Λόγου του Θεού αξίζει πού περισσότερο, από όλη τη σοφία των ανθρώπων.

Αν θέλεις να μάθουν οι άνθρωποι τι μπορεί να κάνει ο Χριστός γι΄ αυτούς, δείξε τους με τη ζωή σου τι έχει κάνει για σένα!

Μάθε να λες ευχαριστώ για όλα στον Κύριο της αγάπης.

Ο Θεός δεν διώχνει κανένα αμαρτωλό. Οι αμαρτωλοί διώχνουν τον Θεό.

Ο Θεός αγαπά τα δάκρυα που λένε την αλήθεια.

Για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τους μεγάλους πειρασμούς, άρχισε από τους μικρούς και καθημερινούς.

Πριν ανοίξεις το στόμα σου να μιλήσεις στους άλλους, άνοιξε τα αυτιά σου να ακούσεις τον Θεό.

Ο κόσμος κυνηγάει την επιτυχία. Ο θεός βραβεύει την πιστότητα.

Οι “θρησκείες” είναι γεμάτες με τις κουραστικές ερωτήσεις, των ανθρώπων. Ο Ιησούς Χριστός είναι η σωτήρια απάντηση του Θεού.

Μη λες στον Θεό πόσο μεγάλη είναι η καταιγίδα που περνάς. Αλλά πες στην καταιγίδα που περνάς πόσο μεγάλος είναι ο Θεός που πιστεύεις!

Όταν δυσκολεύεσαι να πεις “φταίω”, να θυμάσαι ότι ο Ιησούς Χριστός είπε “φταίω’ για τις δικές σου αμαρτίες, χωρίς ποτέ να κάνει μία.

Όταν συνεργάζεσαι με άλλους κερδίζεις διπλά: Μειώνεται η προσπάθεια και μεγαλώνει η αποτελεσματικότητα.

Δεν υπάρχει ασφαλέστερο μέρος στο σύμπαν, από την αγκαλιά του Πατέρα Θεού.

Ο Θεός μιλάει με τον άγιο λόγο Του, σε κείνους που τον ακούνε με την καρδιά τους.

Είναι τόση η λαμπρότητα της αλήθειας και της αγάπης του Ιησού Χριστού, που όλα τα άλλα μπροστά τους γίνονται σκιά.

Η Δημιουργία του Θεού είναι γεμάτη με “πινακίδες” που οδηγούν τον ειλικρινή άνθρωπο σε Εκείνον!

Κάθε κουβέντα που λέμε στη γη, ακούγεται στον Ουρανό!

Ο απαγορευμένος καρπός είναι ωραίος, αλλά σκοτώνει αλύπητα!

Όταν ο Κύριος επιτρέπει δοκιμασίες, είναι πάντα παρών!

Το όνομα του εχθρού σου είναι “εγώ”!

Έχουμε δύο αυτιά, αλλά ένα μόνο στόμα. Μήπως αυτό σημαίνει κάτι;

Σε συμφέρει να αυξήσεις το “Εσύ Κύριε” και να μειώσεις το “εγώ Κύριε”.

Μπορείς να αλλάξεις το ρήμα “αγαπώ” με το “υπακούω” και να σημαίνει ακριβώς το ίδιο για τον Θεό.

“Φοβάμαι τον θάνατο” ίσως σημαίνει “Δεν είμαι σίγουρος για την αιώνια ζωή”.

Ευλογημένος είναι αυτός που έχει αυτά που χρειάζεται.

Όπου υπάρχει πνεύμα ενότητας, εκεί υπάρχει ο Θεός.

Το όχι στον Θεό, είναι όχι στο συμφέρον σου.

Μάθε να λες ευχαριστώ για όλα!

Δεν διαβάζεις ίσως την Αγία σου Γραφή κάθε μέρα, γιατί δεν γνώρισες ακόμα τον συγγραφέα!

Υπάρχει αιωνιότητα!

Όταν λες πολλά και συχνά ψέματα, χάνεις την ικανότητα να ακούς την αλήθεια!

Το να ακολουθείς τον Ιησού Χριστό, είναι το πιο σωστό, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και το πιο εύκολο!

Μάθε να συγχωρείς, είναι ευλογία!

Από μόνοι μας μελετώντας μπορούμε να αποκτήσουμε γνώση. Η σοφία όμως είναι αποκληστικά δώρο του θεού στους πιστούς Του.

Όποιος επιλέξει να ξοδέψει τη ζωή του για τα επιπόλαια και εφήμερα αυτής της γης, απορρίπτει ξεκάθαρα την αιώνια ζωή του Ιησού Χριστού. Ας μην παραξενευτεί όταν θα βρει την πόρτα του Ουρανού κλειστή.

Κάποιος επιπόλαιος ακούστηκε να λέει: “Δεν υπάρχει Θεός… Δόξα τω Θεώ”…

Μην προσπαθήσεις να πιάσεις εσύ το χέρι του Θεού. Άφησε Εκείνον να πιάσει το δικό σου. Εκείνος θα σε κρατάει κι εσύ θα τον εμπιστεύεσαι.

Κανένας δεν μπορεί αν προσπεράσει τον Ιησού Χριστό και να φτάσει στον Ουρανό!

Να σκέφτεσαι όλο και λιγότερο τις δυσκολίες των καταστάσεων γύρω σου και περισσότερο τη δύναμη του Ιησού Χριστού μέσα σου.

Όταν γνωρίσεις και αγαπήσεις τον Ιησού Χριστό τα ερωτήματά σου, θα γίνουν θαυμαστικά, οι ανησυχίες σου ειρήνη, ο πόνος σου γαλήνη.

Πραγματικό μέτρο της αγάπης μας στον θεό, δεν είναι τα λόγια μας, αλλά όλα όσα δεν είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε με υπακοή και ταπείνωση για Κείνον.

Ακολουθώ τον Ιησού Χριστό, θα πει ζω για Κείνον.

Τυφλός πραγματικά και αγιάτρευτα είναι όποιος αρνείται να δει.

Σωστός υπηρέτης του θεού δεν είναι αυτός που λέει στους ανθρώπους τι να κάνουν, αλλά αυτός που τους το δείχνει με τη ζωή Του!

Η Αγία Γραφή είναι ο οδηγός της νέας λυτρωμένης ζωής!

Ακούω χωρίς υπακούω, για τον Κύριο δεν υπάρχει!

Ούτε μια ημέρα χωρίς επικοινωνία προσευχής με τον κύριο.

Πρόσφερε αν θέλει να έχεις!

Για να έχουν ενότητα οι άνθρωποι μεταξύ τους, πρέπει πρώτα ο καθένας ξεχωριστά να είναι ενωμένος με τον Ιησού Χριστό.

Για να μη χρειαστεί ποτέ να πεις ψέματα, μην κάνεις ποτέ κάτι που θα χρειάζεται να το κρύψεις.

Σαν παιδί Θεού να υπηρετηθείς ίσως δεν θα σου χρειαστεί στη ζωή σου, να υπηρετήσεις όμως σίγουρα και πολλές φορές!

Μπορεί να προσπαθήσεις να υπηρετήσεις τον θεό χωρίς να τον αγαπάς, αλλά δεν μπορείς να τον αγαπάς χωρίς να τον υπηρετείς!

Στη ζωή μας αγωνιζόμαστε να αποκτήσουμε αυτό που αξίζουμε. Η χάρη του Θεού μας δίνει αυτό που δεν αξίζουμε!

Η αλήθεια στη ζωή του ανθρώπου δεν είναι αδυναμία, αλλά πανοπλία και δύναμη μοναδική.

Ο Θεός χρησιμοποιεί συνηθισμένους ανθρώπους, για να πραγματοποιήσει τα μεγαλειώδη και ασύλληπτα σχέδιά Του.

Για να ξεφύγουμε από τη θανατερή αγκαλιά της αμαρτίας, πρέπει να πέσουμε στην τρυφερή αγκαλιά του σωτήρα Ιησού Χριστού.

Μην υποτιμάς τα μικρά πράγματα. Ένα φαναράκι μπορεί να κάνει κάτι που όλος ο ήλιος δεν μπορεί, να λάμψει στο σκοτάδι.

Αντί να πεις σε κάποιον ότι αυτό είναι λάθος, ρώτησέ τον: Είναι το καλύτερο αυτό; Η διαφορά τους είναι ότι το δεύτερο είναι νοοτροπία και συμπεριφορά Ιησού Χριστού.

Για να σε βοηθήσει ο Κύριος, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσεις με ταπείνωση, ότι έχεις ανάγκη από βοήθεια.

Για να χαρείς το αιώνιο μέλλον της αγάπης του Θεού, δέξου τη συγχώρηση του αμαρτωλού παρελθόντος σου.

Όταν ο Κύριος επιτρέπει δοκιμασίες τις συνοδεύει πάντα και με την αντίστοιχη ανακούφιση.

Είναι λάθος με τα μάτια που μας δώρισε ο Κύριος να βλέπουμε την αγάπη Του, εμείς να κοιτάζουμε τους υποκριτές και να πονάμε.

Πίστη στο Θεό χωρίς ευχαριστώ, δεν υπάρχει!

Το παιδί θα δει πιο εύκολα τον Θεό σαν πατέρα του, αν προηγουμένως έχει δει τον Θεό στον πατέρα του!

Ο θάνατος δεν είναι η τελεία της ζωής, αλλά το κόμμα Γιατί υπάρχει και αιώνια συνέχεια!

Δεν θα μας ζητήσει ο Κύριος να πάμε κάπου, αν δεν έχει προηγηθεί Εκείνος!

Η αλήθεια είναι δύναμη!

Θέλεις να μετρήσεις σωστά την αγάπη σου, το μέτρο είναι η προσφορά!

Κύριε, μάθε με να είμαι ευγνώμων και ταπεινός!

Κάθε μέρα, μέρα αγάπης!

Μπορεί κάποιος να έχει ένα τόνο θρησκεία στη ζωή του, χωρίς γραμμάριο σωτηρίας!

Ετοιμαζόμαστε για τον Ουρανό;

Όποιος αγαπά, είναι ευτυχισμένος!

Είναι αγάπη και αρχοντιά το φταίξιμο να το χρεώνεσαι όλο εσύ, ενώ την επιτυχία να την μοιράζεσαι πρόθυμα!

Κανείς δεν είναι αρκετά καλός, ώστε να μπορεί να σώσει τον εαυτό του, αλλά κανείς δεν είναι τόσο κακός ώστε να μη μπορεί να τον σώσει ο Θεός!

Ο Θεός συχνά χρησιμοποιεί στάσεις στη ζωή μας, για να μας προχωρήσει!

Εσένα να σε απασχολεί η ποιότητα της πίστης σου. Τα αποτελέσματα άφησέ τα στον Κύριο.

Το δυνατότερο και αποτελεσματικότερο όπλο κατά του εχθρού είναι η αγάπη!

Ακόμα και στην πιο σκοτεινή ώρα στη ζωή του πιστού του θεού, η ελπίδα μένει ολόφωτη και δυνατή!

Πίστη είναι το χέρι που απλώνουμε να πάρουμε τα δώρα του θεού στη ζωή μας!

Μετάνοια σημαίνει, μισώ την αμαρτία τόσο πολύ, που απομακρύνομαι και δεν επιστρέφω ποτέ πια σ΄ αυτήν.

Η πίστη όταν είναι αληθινή και γνήσια, δεν έχει ανάγκη να στηριχθεί πάνω σε συναισθήματα.

Για να είναι ευλογία τα πλούτη, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τα μοιράζεσαι.

Η μόνη θέση που δέχεται ο Κύριος να πάρει στη ζωή μας, είναι να είναι ο πρώτος και ο μόνος!

Καλύτερα να ανοίγεις την καρδιά σου στον Κύριο, παρά στους ανθρώπους.

Η αγάπη μας προς τον Θεό αποδεικνύεται, από την αγάπη μας προς τους άλλους.

Πιστεύω σημαίνει παίρνω!

Αγάπη με ξεκούραστα πόδια δεν υπάρχει!

Αγαπώ τον Θεό σημαίνει, τον υπακούω, τον πιστεύω, τον σέβομαι.

Η προσευχή ανοίγει τις πόρτες του Ουρανού!

Την υπακοή και τον σεβασμό στο Θεό, τα μαθαίνουμε από τα παιδικά μας χρόνια, από το σπίτι μας, από τους γονείς μας.

Το καλύτερο “ευχαριστώ” μας στον Κύριο είναι όταν το ευχαριστώ το ζούμε!

Σαν θέλεις τον ασφαλέστερο, το σωστότερο, το συντομότερο δρόμο για την υπόθεσή σου ή την περίπτωσή σου, διάλεξε το δρόμο της αλήθειας. Οδηγεί πάντα σε νίκη!

Ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε στη γη μας, για να αναγεννηθούμε εμείς για τον Ουρανό και πέθανε στο σταυρό για να μας χαρίσει αιώνια ζωή!

Πίστη και ανησυχία δεν πάνε ποτέ μαζί!

Διλήμματα έχει μόνο όποιος δεν είναι αποφασισμένος, ν΄ ακολουθήσει τον Χριστό με κάθε κόστος.

Όταν παρουσιαστούμε στο θρόνο του Κυρίου που θυσίασε τα πάντα για εμάς, θα πρέπει να του πούμε, τι και πόσα θυσιάσαμε εμείς για Εκείνον!

Αγαπάει τον Θεό όποιος αγαπάει το θέλημά Του και την κυριότητά Του!

Όποιος πιστεύει στον Θεό, ηρεμεί μέσα στις υποσχέσεις Του.

Η καλύτερη απάντηση που μπορείς να δώσεις στον Θεό είναι: Ναι, Κύριέ μου!

Η υπακοή προηγείται πάντα της νίκης!

Δεν υπάρχει καλύτερη αξιολόγηση του χρόνου μας από το να ασχοληθούμε με τα παιδιά μας!

Ο σταυρός του Χριστού είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι ο Θεός αγαπάει και θέλει να σώσει τον αμαρτωλό!

Το πρώτο βήμα για να αποκτήσουμε τη σωτηρία του Ιησού Χριστού, είναι να παραδεχτούμε ότι τη χρειαζόμαστε!

Βλέπει θαύματα όποιος βλέπει στον Ιησού Χριστό με πίστη!

Όταν προσεύχεστε στον Θεό, προσέχετε τα ψέμματα. Λέμε πολλά ψέμματα προσευχόμενοι!

Ο Διάβολος μας πλησιάζει, για να μας απομακρύνει από τον Ιησού Χριστό.

Είπα να πω, σε παρακαλώ Κύριε, μα αμέσως το άλλαξα, σε ευχαριστώ Κύριε!

Ανακάλυψα τη σημαντικότερη φράση που μπορεί να πει ο άνθρωπος στο Θεό: Ναι, Κύριε μου!

Η πλεονεξία είναι αχαριστία και ειδωλολατρία. Ο Σατανάς κάνει χρυσές δουλειές μ΄ αυτήν.

Πριν μιλήσεις στον Κύριο, τον ρώτησες τι Εκείνος θέλει να σου πει;

Το αίμα του Ιησού Χριστού πρέπει να σου λέει κάθε μέρα και περισσότερα. Ο θάνατός Του δεν συνηθίζεται, αλλά συνεχώς ανακαλύπτεται.

Η κυριότητα του Κυρίου στη ζωή μας, όταν είναι ολοκληρωτική και απόλυτη, είναι πηγή σιγουριάς και δύναμης.

Για να μάθω να αγαπώ, μου έφερε ο Θεός κοντά μου ανθρώπους με πραγματική αγάπη για μένα.

Άλλο είναι να γνωρίζεις τον Θεό και άλλο να γνωρίζεις για τον θεό!

Ο Θεός είναι τόσο δυνατός για εμάς, όσο δυνατή είναι η πίστη μας που τον αγκαλιάζει!

Ο Κύριος μπορεί και να μας βοηθήσει και να μας συγχωρήσει και να μας ευλογήσει, αλλά αυτό που πραγματικά θέλει, είναι να μας αναγεννήσει!

Αγαπώ τους γύρω μου σημαίνει αγαπώ τον Θεό, αλλά και το αντίστροφο!

Η αλήθεια χωρίς αγάπη σκοτώνει. Η αγάπη χωρίς αλήθεια αποπροσανατολίζει.

Δίπλα στο οξυγόνο, την τροφή, το νερό, βάλε το πρόσωπο, το θέλημα, την αγάπη του Κυρίου, απαραίτητα για να ζεις κάθε μέρα!

Ρώτησα τον Κύριο για το θέλημά Του κι Εκείνος μου έδειξε να ανοίξω την Αγία μου Γραφή.

Με την προσευχή ή εγώ ανεβαίνω στον Ουρανό ή ο Ουρανός κατεβαίνει στη γη. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Η ζωή χωρίς αγάπη είναι λουλούδι χωρίς χρώματα και χωρίς άρωμα. Θα στόλιζε ποτέ ο Κύριος με τέτοια λουλούδια τον Ουρανό Του;

Δεν υπάρχει πολυτιμότερο από την απόλυτη κυριότητα του Θεού στη ζωή σου. Του το ζητάς και σου το χαρίζει.

Η αγάπη και η συγχώρηση πηγαίνουν πάντα μαζί!

Το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να κάμει ο άνθρωπος στον Θεό είναι, να μην τον έχει Κύριο και Θεό στη ζωή του καθημερινά, με μια ζωή που τον δοξάζει και τον φανερώνει!

Ο Ιησούς Χριστός ντύθηκε την ανθρώπινη ταπείνωση για να στολίσει εμάς με την δόξα του Ουρανού!

Είπα στον Κύριο να μου δείξει τι θέλει να κάνω, και Εκείνος μου έδειξε τον διπλανό μου!

Πολλές φορές πλησίασα τον Θεό, αλλά απάντηση πήρα όταν τον πλησίασα με πίστη.

Άρχισα να γίνομαι χρήσιμος στον Θεό, όταν άρχισα να αισθάνομαι άχρηστο τον εαυτό μου!

Κάποτε ρώτησαν τον σατανά ποιο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημά του, κι εκείνος απάντησε αυθόρμητα. Ο άνθρωπος που ζει την ζωή του Ιησού Χριστού καθημερινά με αγάπη και πίστη!

Αν με ρωτούσε ο Κύριος τις τρεις πιο αγαπημένες μου λέξεις, θα του απαντούσα: Το θέλημά Σου!

Δεν μπορούμε να αρέσουμε και στον Θεό και στους ανθρώπους. Θα πρέπει να διαλέξουμε με την καρδιά μας και η επιλογή μας, θα έχει αιώνιες συνέπειες.

Η αμαρτία που πρέπει να μας απασχολεί, είναι αυτή που κατοικεί μέσα μας και όχι γύρω μας!

Το μεγαλύτερο που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος για τον θεό είναι, να αναγνωρίσει την απόλυτη κυριότητά Του. Ότι είναι Ένας, Μοναδικός, Αληθινός, Θεός!

Η αγάπη έχει πρόληψη και η πρόληψη είναι η καλύτερη εξασφάλιση της υγείας σε όλες μας τις σχέσεις με τους ανθρώπους.

Ο Σταυρικός θάνατος του Ιησού Χριστού δείχνει πόση αξία έχεις για τον θεό!

Ας σπείρουμε το σπόρο του θεού, όπου πηγαίνουμε, όπου βρισκόμαστε, ό,τι καιρό κι αν κάνει. Ποτέ δεν θα μάθουμε για τον καρπό, αν δεν ξεκινήσουμε από την σπορά!

Καλύτερα να είσαι διπλοκλειδωμένος κι επιφυλακτικός με την πιθανότητα έστω μιας αμαρτίας, παρά να δώσεις τόπο στον εχθρό, με ένα συμβιβασμό!

Το να γνωρίζεις για τον Ιησού Χριστό είναι καλό. Το να τον πιστεύεις είναι πολύ καλύτερο. Ευτυχισμένος και ευλογημένος είναι αυτός που ζει τη ζωή του Χριστού κάθε μέρα, κάθε ώρα.

Μην πεις με τα χείλη σου ότι αγαπάς τον Κύριο, αν δεν μπορεί να το πει η ζωή σου, με τις πράξεις σου καθημερινά!

Ανάλογη με την πνευματική τροφή, είναι και η πνευματική αύξηση!

Για να γνωρίσεις τον συγγραφέα της Αγίας Γραφής, διάβασε το βιβλίο Του!

Ζήσε σήμερα, σαν να πρέπει να σταθείς μπροστά στο Θεό αύριο!

Αν ζήσουμε εγωιστικά τώρα, η μνήμη αυτής της ζωής θα μας κάνει να νοιώθουμε ντροπή σε όλη την αιωνιότητα!

Ή θα πιστεύεις ή θα προσπαθείς! Και τα δυο δεν πάνε ποτέ μαζί.

Κοίταξα γύρω μου τον άνεμο, τα κύματα και βούλιαξα σαν τον Πέτρο. Κοίταξα στα μάτια τον Κύριό μου και τότε γέμισα νίκη και θρίαμβο!

Χτίζω στην άμμο όταν απλά καταλαβαίνω τη διδασκαλία του Χριστού και συνεπαίρνομαι. Χτίζω στο βράχο όταν υπακούω στο λόγο του θεού.

Όσο περισσότερο αδειάζεις από τον εαυτό σου, τόσο περισσότερο γεμίζεις με τον Κύριο!

Αν κρατάμε το γράμμα του νόμου, αλλά αρνούμαστε το πνεύμα του, έχουμε μορφή ευσέβειας χωρίς τη δύναμή της!

Όσο πιο πολύ ευχαριστείς τον Κύριο και για όσο περισσότερα του είσαι ευγνώμων, τόσο πιο πολύ απολαμβάνεις την αγάπη Του.

Ο μόνος που μπορεί να καταστρέψει το τέλειο σχέδιο του Θεού για τη ζωή μας είναι ο εαυτός μας!

Αν νικιόμαστε από κάποια αμαρτία, η κύρια αιτία βρίσκεται στο ότι κάπου υπάρχει υπερηφάνεια. Ο ταπεινός άνθρωπος δεν μπορεί ποτέ να νικηθεί από ανθρώπους, τον διάβολο ή τη σάρκα!

Κάθε μέρα έχουμε την ευκαιρία είτε να κάνουμε το θέλημα του Θεού είτε να χάσουμε τη μέρα μας!

Τα εμπόδια στο δρόμο μας δεν είναι σημάδια για υποχώρηση, αλλά προκλήσεις για περισσότερη πίστη στον Παντοδύναμο Κύριό μας!

Ο Νόμος μας δίνει εντολές, αλλά δεν μας δίνει καμιά δυνατότητα να τις τηρήσουμε. Η Χάρη του Θεού μας καλεί σε ένα ανώτερο επίπεδο υπακοής, αλλά μας δίνει και τη δύναμη να το φτάσουμε.

Αποκάλυψη σημαίνει να βλέπεις τους ανθρώπους και τις καταστάσεις από την οπτική πλευρά του Θεού.

Κι από το οξυγόνο που αναπνέουμε κι από το νεράκι που πίνουμε το πρόσωπο του Κυρίου μας έχουμε περισσότερο ανάγκη να ατενίζουμε!

Με λυγισμένα γόνατα σε στάση προσευχής ακολουθείς καλύτερα τον Ιησού Χριστό!

Θα καταλάβεις τα πάντα γύρω από τον εαυτό σου και τη ζωή σου, αν κάνεις την απλή ερώτηση: Τι σχέση έχω με τον Ιησού Χριστό; Και απαντήσεις ειλικρινά.

Η πίστη λύνει τα χέρια του Θεού. Η απιστία τα δένει και τον αφοπλίζει.

Ο εγωισμός σκοτώνει τους ανθρώπους ενώ είναι ζωντανοί. Η αγάπη τους ενώνει κι ας έχουν φύγει απ΄ αυτόν τον κόσμο.

Πριν αρχίσεις να ρωτάς και να μαθαίνεις για την αγάπη του Θεού, ασχολήσου σοβαρά να μάθεις για την αμαρτία σου.

Το πρόβλημά μας είναι μεγάλο, όταν τα λόγια μας και οι πράξεις μας δε μιλούν την ίδια γλώσσα.

Το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για τους φόβους και τις ανησυχίες της ζωής είναι μια ταμπλέτα ευχαριστίας και ένα κουταλάκι αγάπης πρωί-μεσημέρι-βράδυ.

Πίστη που δεν συνοδεύεται από ειρήνη, ανάπαυση και γαλήνη μέσα μας, δεν είναι πίστη γνήσια και αληθινή!

Ό,τι έχεις να πεις στο Θεό προτίμησε να του το πεις με τη ζωή σου, παρά με τα λόγια σου, που είναι εύκολα και χωρίς κόστος!

Όποιος δεν κατάλαβε την μεγάλη αγάπη του Θεού γι΄ αυτόν, είναι φυσικό να μη μπορεί και ο ίδιος να αγαπήσει και να συγχωρήσει.

Είμαστε πιο πολύτιμοι στον Κύριο, όσο πιο αμαρτωλοί και αποτυχημένοι νοιώθουμε. Είμαστε πιο κατάλληλοι για τα σχέδιά Του Κυρίου όσο πιο βαθιά ταπεινωθούμε.

Είπα να πάω να πω ένα ευχαριστώ στο θεό, κι Εκείνος μου έδειξε έναν εχθρό μου να αγαπήσω.

Το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος στον θεό, ενώ είναι Κύριος, να μην τον έχει Κύριό Του και ενώ είναι Θεός να μην είναι Θεός Του. Δεν υπάρχει πιο ταπεινωτικό για τον Θεό.

Δεν φτάνει που ο θεός μιλά καθαρά μέσα από το λόγο Του, χρειάζεται και χρόνος και διάθεση καρδιάς για να Τον ακούσουμε!

Το πρώτο βήμα για να αποκτήσουμε τη σωτηρία του Ιησού Χριστού, είναι να παραδεχτούμε ότι τη χρειαζόμαστε!

Δεν υπάρχει πολυτιμότερο σ΄ αυτή τη ζωή από το σοφό και τέλειο θέλημα της αγαθής καρδιάς του Κυρίου.

Πουθενά ο Κύριος δεν μας υπόσχεται ότι η ζωή μας δεν θα έχει καταιγίδες, αλλά μας υπόσχεται ότι θα περπατάει μαζί μας και θα μας κρατάει το χέρι!

Για να μην μας φοβίζει η σκέψη του θανάτου και του Ουρανού, θα πρέπει να μας φοβίζει η αμαρτία και η παρουσία της στη ζωή μας.

Αντί να παραπονιέσαι για τα αγκάθια στα τριαντάφυλλα, μπορείς να ευχαριστείς για την ευωδία τους ανάμεσα στα τόσα αγκάθια.

Αν πεθάνεις για τις αμαρτίες σου πριν πεθάνεις, θα ζήσεις αιώνια με τον Χριστό στη βασιλεία Του. Αν δεν πεθάνεις πριν πεθάνεις, τότε θα πεθάνεις αιώνια χωρίς σωτηρία!

Υπάρχει τρόπος να κάνεις μεγάλα πράγματα για τον Θεό. Κάνε κάθε μέρα μικρά πράγματα για τους ανθρώπους γύρω σου.

Αυτός που εγκαταλείπει τον εαυτό του στο Θεό, δεν θα νοιώσει ποτέ εγκαταλειμμένος από τον Θεό.

Πρόοδος πραγματική είναι να σκέφτεσαι όλο και λιγότερο το εγώ. Στη θέση του να βάζεις το “Εσύ Κύριε”.

Το πραγματικό νόημα της μετάνοιας είναι να λυπάσαι και να πονάς τόσο πολύ για τις αμαρτίες σου, που να είσαι πρόθυμος να τις καταδικάσεις και να τις εγκαταλείψεις.

Η σπουδαιότερη σκέψη του ανθρώπου είναι, η ευθύνη του απέναντι στην αγάπη και την φροντίδα του Θεού. Η σοφότερη κίνησή του είναι, η ταπείνωση και η μετάνοια.

Η πραγματική ελευθερία δεν μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε ότι μας αρέσει, αλλά την απελευθέρωση ώστε να κάνουμε αυτό που πρέπει.

Η γέννηση του Ιησού Χριστού έφερε τον Θεό στον άνθρωπο, αλλά χρειάζεται ο σταυρός Του για να φέρει τον άνθρωπο της αμαρτίας στο Θεό. Αυτός ο σταυρός να γίνει και δικός μας.

Το να αρνείσαι την ύπαρξη της αμαρτίας σου είναι σαν να αποδέχεσαι την αποκοίμιση του Διαβόλου!

Προσευχήθηκα ο Θεός να μου αυξήσει την αγάπη και σε λίγο είδα και άλλους εχθρούς γύρω μου!

Στο Θεό μπορεί να πάει ο καθένας όπως είναι, αλλά από τα χέρια Του βγαίνουν όλοι άγιοι, δίκαιοι και καθαροί, δια της σωτηρίας του Ιησού Χριστού. Εκεί δεν έχει ποικιλία ή επιλογή.

Όταν υποφέρεις για τον Χριστό, ποτέ δεν υποφέρεις μόνος!

Λίγη πίστη μπορεί να διώξει πολλούς φόβους!

Μη λες ότι είσαι παιδί του Θεού, όταν αγαπάς τον κόσμο του εχθρού, του Σατανά!

Ο χαρακτήρας δεν φτιάχνεται την κρίσιμη ώρα, αλλά απλά εκδηλώνεται!

Ο Θεός συνήθως χρησιμοποιεί τα ασήμαντα για να επιτελέσει το ακατόρθωτο.

Αγάπη είναι να αγαπάς και όχι να αγαπιέσαι.

Επέστρεψε τη μέρα σου στον Κύριο, για να στην κάνει ευλογημένη, καθαρή και πλούσια.

Δε χρειαζόμαστε περισσότερα για να είμαστε ευγνώμονες. Χρειάζεται να είμαστε ευγνώμονες.

Η υπομονή ίσως κάποτε έχει πικρή γεύση, αλλά ο καρπός της είναι πάντοτε γλυκός.

Οι δυο πιο σημαντικές λέξεις είναι: “Σε ευχαριστώ”

Η προκατάληψη υψώνει τοίχους και χωρίζει. Η αγάπη τους γκρεμίζει και ενώνει.

Ο πραγματικός πλούτος δεν μετριέται με το πόσα λεφτά έχεις, αλλά με το πόσα απολαμβάνεις.

Ξεκινάς τη μέρα σου μόνος χωρίς τον Δημιουργό και Κύριο της κάθε μέρας;

Την ώρα που λες ναι στην αμαρτία, λες όχι στην αγάπη του Θεού για σένα. Ταυτόχρονα λες ναι στον εχθρό σου και δημιουργό του ψεύδους. Το κάθε ναι στην αμαρτία ισοδυναμεί με ναι στην απώλεια.

Κάθε μέρα να σκέφτεσαι ότι μπορεί αν είναι η τελευταία σου πάνω στη γη, για να ζεις και ανάλογα.

Δυο αγάπες είναι που αποκλείεται ποτέ να υπάρξουν μαζί: Η αγάπη για τον Θεό και η αγάπη για τον εαυτό μας. Η μια αγάπη κυριολεκτικά νικάει την άλλη.

Υπάρχει αυτό που ζητάει ο Θεός από σένα και μάλιστα γραμμένο απλά και κατανοητά. Άνοιξε με δίψα και πίστη το βιβλίο Του, την Αγία Γραφή.

Ο Ιησούς Χριστός που δεν κοστίζει, δεν είναι ο Ιησούς Χριστός της Καινής Διαθήκης.

Ο Σταυρός του Ιησού Χριστού δε στήθηκε για να συγχωρεί αλλά για να καθαρίζει και να λυτρώνει.

Ο Κύριος δεν ευλογεί ό,τι εμείς του λέμε να ευλογήσει, αλλά είναι ευλογημένο ό,τι Εκείνος μας χαρίζει.

Όποιος δεν ένοιωσε ποτέ του αμαρτωλός, δεν θα νοιώσει ποτέ του αναγεννημένος!

Πιο πολύ κι απ΄ το νερό που πίνουμε, τον αέρα που αναπνέουμε, το φαΐ που τρώμε, έχουμε ανάγκη το πρόσωπο του Κυρίου, την παρουσία Του, την αγάπη Του για να ζήσουμε και να πορευτούμε.

Η προσευχή ανοίγει τις πόρτες του Ουρανού. Η προσευχή σε φέρνει στο θρόνο του Θεού.

Μπορεί να πει ο άπιστος συγγενής ή γείτονάς σου “Θέλω να πιστέψω στο Θεό και να γίνω σαν κι εσένα;

Για να δεις πόσο πολύ αγαπάς τον Κύριο, κοίταξε πόσο λίγο αγαπάς τον εαυτό σου.

Κάποιος μου είπε ότι δεν έχει αγάπη κι εγώ κατάλαβα ότι δεν έχει Ιησού Χριστό.

Η μεγαλύτερη απώλεια του ανθρώπου είναι να φύγει από τη ζωή, χωρίς να γίνει παιδί του Θεού.

Αγιάτρευτα τυφλός είναι αυτός που κρατάει τα μάτια του κλειστά στο φως.

Αγάπη αληθινή έχει μόνον όποιος μπορεί να αγαπήσει τον εχθρό του.

Παιδί Θεού πνευματικό γνήσιο είναι, όποιος έκανε τον Ιησού Χριστό Κύριό Του και Θεό Του!

Υπάρχουν καλύτερα χέρια να εμπιστευτείς τη ζωή σου, είναι τα χέρια του Δημιουργού Σου!

Η γνήσια πίστη μετακινεί προβλήματα “βουνά”!

Ζήτησε από τον Κύριο τα καλύτερα για το νέο χρόνο. Αγάπη και πίστη στο πρόσωπό Του, αποστροφή και απόρριψη για τον εαυτό σου!

Την καλοσύνη μπορούν να την “δουν” ακόμα και οι τυφλοί!

Ξόδευε πολύ χρόνο στα γόνατα της προσευχής και δεν θα έχεις πολλά προβλήματα όρθιος!

Σ΄ ευχαριστούμε Κύριε για ολόκληρη τη χρονιά που τελειώνει!

“Αν δεν ήταν ο Κύριος μαζί μας…”

Την ταπείνωση την ευλογεί ο Θεός. Τον εγωισμό τον εκμεταλλεύεται πρόθυμα ο Σατανάς!

Η σχέση που έχω με τον Θεό φαίνεται από το καθημερινό μου περπάτημα και όχι από τα λόγια μου!

Δυο είναι οι λέξεις της σωστής σχέσης με τον Θεό: Ναι και ευχαριστώ.

Αν νομίζεις ότι έφτασες, ξανασκέψου το!

Ο Θεός δεν φωνάζει. Ησύχασε να τον ακούσεις!

Αγάπη είναι, μόνο η αγάπη της καρδιάς!

Η αμαρτία θα σε κρατήσει μακριά από τη μελέτη της Αγίας Γραφής και η μελέτη της Αγίας Γραφής μακριά από την αμαρτία!

Αν αγαπάμε τον Θεό για τα δώρα Του, για ό,τι ελπίζουμε να μας δώσει και όχι γι΄ αυτό που είναι ο ίδιος, το πρόσωπό Του, η αγάπη του. Μοιάζουμε με τον σκύλο που κουνάει την ουρά του και χοροπηδάει σε όποιον κρατάει ένα κόκαλο και ελπίζει να το αποκτήσει!

Πιστεύω ότι ο Σατανάς υπάρχει : πρώτον γιατί το λέει η Αγία Γραφή και δεύτερον γιατί είχα αμαρτωλές δοσοληψίες μαζί του.

Ο πραγματικός χριστιανός έχει τα χαρακτηριστικά του Λόγου του θεού: Είναι μαχαίρι δίστομο, φωτιά που φωτίζει, κατακαίει αλλά και ελκύει στη ζεστασιά της. Γι΄ αυτό και η αντίσταση και ο πόλεμος εναντίον του.

Καλύτερα να χαρίσεις, παρά να δανείζεις. Κοστίζει άλλωστε σχεδόν το ίδιο.

Η φωνή της ενοχής της αμαρτίας είναι δυνατή, αλλά η φωνή της συγχώρησης του Θεού δυνατότερη.

Για να νιώθεις μόνος, πρέπει πρώτα να ΄χεις διώξει την παρέα της αγάπης του Ιησού Χριστού.

Άδεια χέρια για τον θεό, είναι τα χέρια τα γεμάτα με τον εαυτό μου.

Να προτιμάς το “Εσύ Κύριε” από το “εγώ Κύριε”.

Αν δεν μπορείς να πεις ευχαριστώ στον Κύριο για όλα στη ζωή σου, μήπως δεν είναι όλα στη ζωή σου από Εκείνον…

Η αγάπη για τον κόσμο έχει ένα πολύ καθαρό μήνυμα: Δεν αγαπώ τον θεό.

Ένας χριστιανός στα γόνατα, είναι πολύ πιο δυνατός από 100 φιλοσόφους στις μύτες των ποδιών.

Μας συμφέρει η δοκιμασία από την καλοπέραση, γιατί οι πιθανότητες να ξεχάσουμε τον Θεό στη δεύτερη είναι πολύ περισσότερες.

Μέριμνα για τίποτα, προσευχή για όλα, ευχαριστία για το κάθε τι.

Μπορείς να προσποιηθείς ότι αγαπάς, ότι πιστεύεις, ότι έχεις ελπίδα, αλλά δεν μπορείς να προσποιηθείς ότι είσαι ταπεινός.

Κάποιος μου είπε ότι στηρίζεται και αναπαύεται στον Κύριο, αλλά ήταν κίτρινος σαν το λεμόνι από τον φόβο του. Πίστη και φόβος δεν πηγαίνουν μαζί.

Η τάση του κόσμου είναι να πηγαίνει προς τα κάτω, το μονοπάτι του θεού πηγαίνει πάντα προς τα πάνω.

Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει από θεολογία και δόγματα, καταλαβαίνει όμως την αγάπη, τη συμπάθεια,…

Τα δανεικά σε φίλο, τα παίρνεις πίσω από “εχθρό”.

Ο πραγματικό σου εαυτός, είναι αυτός που βγάζεις στο σκοτάδι!

Η πίστη μας στο Θεό έχει ένα μεγάλο εχθρό, την πίστη στον εαυτό μας.

Οι άνθρωποι που δεν κάνουν καλό σε κανέναν, είναι αδύνατο να νοιώσουν ευτυχισμένοι.

Στον Θεό λέμε πάντα ναι, στον εαυτό μα λέμε πάντα όχι.

Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σε πληγώνουν. Μην κάνεις το λάθος να σταματήσεις να αγαπάς, μόνο να είσαι πιο προσεκτικός!

Αν μπορείς να επιλέξεις τα λόγια ή τα έργα, να προτιμάς πάντα τα δεύτερα!

Πριν ζητήσεις από τον Κύριο πολλά, ζήτησέ Του ένα για να σε μάθει να ζητάς!

Η μεγάλη ενοχή του ανθρώπου δεν είναι η αμαρτία που κάνει, αλλά η μετάνοια που δεν κάνει!

Κάποιος άφησε τις επιθυμίες του να τον οδηγούν και μετά απορούσε πως βρέθηκε στον γκρεμό…

Συνήθως ανυπομονούμε την ώρα, που τα καλύτερα έχουν ξεκινήσει και μας ζυγώνουν.

Ζήτησα από τον Κύριο να απομακρύνει από τη ζωή μου όσους με βλάπτουν κι Εκείνος τους έφερε πιο κοντά μου για να τους αγαπήσω!

Κάποτε μας παρακαλούσε ο θεός να επιλέξουμε το θέλημά Του. Τώρα του ζητάμε εμείς να κάνει το δικό Του και όχι το δικό μας.

Όποιος θεωρεί ότι το σήμερα είναι πολύ κοντά με το αύριο, κάνει ένα επικίνδυνο λάθος. Γιατί το αύριο είναι πολύ κοντά στο ποτέ!

Αληθινός φίλος είναι αυτός που σου κρατάει το χέρι, να σε στηρίζει, αλλά ταυτόχρονα, αγγίζει προσεκτικά την καρδιά σου!

Κι αν έχω ξεχάσει τον Κύριο πολλές φορές, Εκείνος όμως δεν με έχει ξεχάσει ποτέ!

Το μέτρο που θα χρησιμοποιήσει ο Θεός για εμάς, το κρατάμε εμείς στα χέρια μας!

Η προσευχή, ανοίγει τις πόρτες του Ουρανού!

Το βιβλίο της αγάπης του θεού, λέει στον άνθρωπο πάντα και μόνο την αλήθεια!

Κόσμος είναι μια χούφτα βαλανίδια, στο δρόμο προς το σφαγείο!

Αν δεν πονάμε όταν αμαρτάνουμε, βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερη θέση απ΄ ότι νομίζουμε!

Τα ανθρώπινα λόγια έχουν την δύναμη να επηρεάζουν. Τα λόγια του Θεού έχουν την δύναμη να σώζουν!

Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί με κάποιον που αγαπάς, είναι να είσαι δίπλα του, αλλά αυτός να μην είναι εκεί!

Επειδή πιστεύεις ότι κάποιος δεν σε αγαπάει, δεν σημαίνει ότι δεν σε αγαπάει, και μάλιστα με όλη του την καρδιά!

Μην κλαις εύκολα για κανέναν. Όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις!

Μη σταματάς να χαμογελάς ακόμα και όταν πονάς. Ακόμα και ο πόνος κάποτε νικιέται!

Να ζεις την κάθε μέρα σου, σαν να ήταν η τελευταία… μπορεί και να είναι!

Όταν την δικαιολογούμε, η μια αμαρτία γίνεται δυο!

Αν πιστεύαμε σωστά, θα είμασταν ευτυχισμένοι εδώ κάτω και με αιώνια δόξα εκεί επάνω!

Μέτρο της αγάπης μας για τον Θεό, είναι η υπακοή μας σ΄ Αυτόν!

Μπορεί εσύ να νοιώθεις, ότι είσαι ένα άτομο σε όλο τον κόσμο. Όμως για κάποιον μπορεί να είσαι ο κόσμος όλος!

“Διαίρει και βασίλευε”. Είναι η πολύ αποτελεσματική στρατηγική του Σατανά!

Αλλάζει η στάση του Θεού απέναντί μας, όταν αλλάξει η στάση μας απέναντι στη αμαρτία!

Να δουλεύεις σκληρά σ΄ αυτή τη ζωή, όχι για να κερδίσεις, αλλά για να γίνεις!

Η υπομονή κάποτε έχει πικρή γεύση. Στο τέλος όμως γεμίζει τη ζωή μας με ολόγλυκους καρπούς!

Κάποιος μου είπε ότι έχει φόβους, κι εγώ κατάλαβε ότι δεν έχει πίστη Θεού στην καρδιά του!

“Σε αγαπώ όχι γι΄ αυτό που είσαι, αλλά γι΄ αυτό που νοιώθω εγώ, όταν είμαι κοντά σου”!

Ζήτησα από τον Κύριο, να ακούσει αυτά που του λέω, αλλά κατάλαβα, ότι το συμφέρον μου ήταν να μάθω εγώ να ακούω σωστά αυτά που μου λέει Εκείνος!

Αυτός που χαμογελά όταν όλα πάνε στραβά, μάλλον έχει βρει σε ποιον θα ρίξει το φταίξιμο!

Μόνο στο λεξικό η επιτυχία προηγείται της εργασίας. Ποτέ στη ζωή!

Αν θέλεις να δεις πόσο δυνατός είναι κάποιος , άρχισε να τον δοκιμάζεις στα απλά και εύκολα!

Πολλοί θέλουν να φτάσουν την επιτυχία παίρνοντας το ασανσέρ και όχι τις σκάλες.

Προτιμάς να δουλεύεις χωρίς να παραπονιέσαι παρά να παραπονιέσαι χωρίς να δουλεύεις.

Η αμαρτία είναι ένας ανθισμένος κάκτος. Μοιάζει όμορφος ελκυστικός αλλά πληγώνει και σκοτώνει!

Θέλεις να χαρίσεις κάτι πολύτιμο, ξεχωριστό, πανάκριβο; Χάρισε αγάπη!

Όλοι οι άνθρωποι κάποτε σκοντάφτουν στην αλήθεια, αλλά μερικοί σηκώνονται και συνεχίζουν!

Σήμερα άφησες τον Κύριο να μιλήσει στη θέση σου;

Αν είχε συνέχεια καλοκαιρία, τα πάντα θα ξεραίνονταν.

Να “κατοικήσει” ο Χριστός δια της πίστεως στην καρδιά μας.

Τη μεγαλύτερη ευτυχία μου την έδωσαν οι άνθρωποι που κατάλαβα ότι με αγαπούν.

Μόνος νιώθεις όχι γιατί σε άφησε ο Κύριος, αλλά γιατί τον άφησες εσύ!

Κάθε μέρα ο Ιησούς Χριστός να αυξάνει στη ζωή μας και εμείς να ελαττωνόμαστε.

“Μάθε με Κύριε να περιμένω με το δικό σου ρολόι”!

Τίποτα πάνω μας δεν βελτιώνεται με την ηλικία μας. Μόνο ο Ιησούς Χριστός αναγεννά και μεταμορφώνει!

Πρόσεξε γιατί αυτά τα τρία δεν αλλάζουν: Τα λόγια που είπες, οι πράξεις που έκανες, η αγάπη που στέρησες.

Συγχωρούμε, αλλά ανάλογα με το πόσο αγαπάμε!

Όποιος προσπάθησε να βρει χαρά στα υλικά πράγματα, πέθανε και δεν χάρηκε στη ζωή του!

Δίνε, αν θέλεις να έχεις!

Να σκέφτεσαι, σαν μιλάς φωναχτά μπροστά στο Θεό!

Η αγάπη για τους άλλους, αρχίζει από εκεί που σταματάει η αγάπη για τον εαυτό μας!

Ευχαριστώ και συγνώμη. Από τις πιο χρήσιμες λέξεις της ζωής μας.

Χρόνος υπάρχει, αλλά σήμερα είναι λιγότερος από όσον είχες χθες!

Ο εγωισμός βρίσκεται στη βάση κάθε αμαρτίας!

Από τους ανθρώπους δεν λείπει η δύναμη, λείπει η θέληση!

Η προσευχή είναι σαν τις σταγόνες του νερού, που έχουν την δύναμη να κινήσουν ακόμα και βουνά!

Δεν είναι τυχαίο που το μωράκι γεννιέται με σφιγμένες γροθίτσες. Ενώ ο μεγάλος πεθαίνει με ανοιχτές και άδειες τις παλάμες!

Όλοι μπορούμε να υποφέρουμε σιωπηλά, αρκεί να είμαστε σίγουροι ότι … το ξέρουν όλοι!

Το ανακαλύπτεις λάθη στους άλλους, είναι ταλέντο που πρέπει να θάψεις!

Όταν πέφτει ο όρθιος, σηκώνεται πιο γρήγορα, από τον ξαπλωμένο!

Καλύτερα να ζητάς από τον Θεό κάθε μέρα να σε καθοδηγεί, παρά εκ των υστέρων να διορθώνει τα λάθη σου.

Ενοχλητικοί πολύ είναι, όσοι δεν ενδιαφέρονται να μάθουν και όσοι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα.

Να κατοικήσει ο Χριστός στην καρδιά μας!

Η πίστη είναι αντιστρόφως ανάλογη με τις δυσκολίες και τα εμπόδια!

Είσαι έτοιμος να συναντήσεις το Θεό!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο, από το να χαμογελάς τον εχθρό σου!

Την ευεργεσία μας στους άλλους την ξεχνάμε αμέσως. Την ευεργεσία των άλλων σ΄ εμάς ποτέ!

Το ευχαριστώ μας είναι καλύτερο όταν το ζούμε!

Δεν έχουμε, γιατί δεν ζητάμε από τον Θεό με πίστη!

Δεν αντιμετώπισε ποτέ ο άνθρωπος πιο σκληρό πόλεμο, από αυτόν που έχει καθημερινά με τον εαυτό του!

Περισσότερα και καλύτερα μπορείς να κάνεις με το μέλι παρά με το ξύδι!

“Μπορώ να επιζήσω επί δυο μήνες, με μόνη τροφή, έναν καλό λόγο…”

Ο άνθρωπος που γεννιέται να ζήσει ελεύθερος, ξοδεύει τη ζωή του αλυσοδεμένος αμαρτωλός!

Να ξεκινάς με προσευχή, να ενεργείς με αγάπη, να παρακολουθείς με πίστη!

Του είπες ευχαριστώ σήμερα!

Το καλό είναι μεταδοτικό, το κακό είναι κολλητικό!

Το μυαλό όπως και το αλεξίπτωτο, δουλεύει καλά μόνο σαν είναι ανοιχτό!

Ζήσε για να αγαπάς, αγάπα για να ζεις!

Όταν λέω “εγώ” , νιώθω ότι λέω μια κακή και επικίνδυνη λέξη!

Ζούμε μια φορά, αλλά αν ζήσουμε σωστά με τον Ιησού Χριστό, μια φορά αρκεί!

Ζει ο Κύριός μας, ζει η ψυχή μας!

Η γλώσσα πληγώνει πιο βαθιά απ΄ το μαχαίρι, γιατί πληγώνει την ψυχή, ενώ το μαχαίρι το σώμα!

Μερικοί άνθρωποι μοιάζουν με τα καρότσια. Είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους σπρώχνουν και ανατρέπονται πολύ εύκολα.

Μην χαρίζεις χωρίς αγάπη, φαίνεται…

Προτίμησε να σου μιλάει ο Θεός, παρά να του μιλάς εσύ!

Να προτιμάς τις καλές πράξεις που κάνουμε κρυφά και ανακαλύπτονται τυχαία.

Το γρήγορο και το καλό δεν πηγαίνουν ποτέ μαζί.

Τα βήματα του ερχόμενου Ιησού ακούγονται.

Μη θέλεις να σε ζηλεύουν, αλλά ούτε και να σε λυπούνται.

Το άδειο σακί δεν στέκεται ποτέ όρθιο!

Ο γλυκομίλητος μπορεί να θηλάσει ακόμα και λέαινα!

Αγάπη, χαρά, ειρήνη. Τα κορυφαία για να ζήσει ο άνθρωπος.

Όλο το χρυσάφι που βρίσκεται πάνω στη γη και κάτω απ΄ αυτήν δεν αξίζει όσο η αγάπη.

Όποιος δεν έχει καλοσύνη στην ψυχή του δεν μπορεί αν νοιώσει χαρά.

Ή πάνω θα κοιτάμε ή κάτω!

Ποτέ δεν μου είπε ο θεός, φύγε!

Το κλειστό στόμα λέει πιο πολλά.

Αυτό που όλοι θέλουμε από τους άλλους είναι να μας ακούν, να μας σέβονται, να μας καταλαβαίνουν. Ας αρχίσουμε εμείς πρώτοι.

Η πιο υποανάπτυκτη περιοχή του κόσμου, είναι η ψυχή του ανθρώπου.

Η ομόνοια φτιάχνει σπίτια που γκρεμίζει η διχόνοια.

Αν πεις ναι στον Κύριο, πρέπει να πεις όχι στον εαυτό σου!

Ο Θεός μας είναι πάντα σωστός και ακριβής στην ώρα του. Η δική μας πίστη που είναι;

Τα πάντα είναι δυνατά στον πιστεύοντα!

Άκουσα κάποιον να ζητά δημόσια συγνώμη και είπα: Είναι πραγματικά δυνατός!

Οι μάχες κερδίζονται από ανθρώπους που ξέρουν να αντέχουν και να υπομένουν.

Στέκεται καλά όποιος ξέρει να σκύβει!

Η αγάπη είναι δυνατό γιατρικό!

Η αλήθεια είναι ελευθερία!

Νικάει , όποιος αγαπάει!

Ο ταπεινός άνθρωπος είναι ζηλευτός!

Όποιος αγαπάει και πονάει, αγαπάει σωστά!

Ένας κόκκος πίστης , μπορεί να μετακινήσει ένα ολόκληρο “βουνό”!

Όχι ανταπόδοση, αλλά συγχώρηση!

Ο ήλιος θα ανατείλει, είτε εσύ σηκωθείς είτε όχι.

Δεν έχουμε όχι γιατί δεν μας δίνει ο Κύριος, αλλά γιατί δεν τον πιστεύουμε.

Το καρποφόρο δέντρο, όλο και πετροβολιέται.

Όποιος αγαπά είναι ευτυχισμένος.

Μάθε να λες ευχαριστώ στο Θεό, για όλα και για πάντα.

Ο Θεός δεν ασχολείται με το τι είμαστε, ούτε το τι κάνουμε, αλλά με το τι θέλουμε.

Ο σταυρικός θάνατος του Ιησού Χριστού φανερώνει πόση αξία έχουμε στα μάτια του θεού Πατέρα.

Η ενέργεια του Κυρίου αρχίζει μόλις σταματήσουμε εμείς, άρα μας συμφέρει να σταματήσουμε νωρίς.

Δεν έχουμε γιατί δεν ζητάμε, δεν ζητάμε γιατί δεν πιστεύουμε.

Ζήτησε με πίστη να κατοικήσει ο Ιησούς Χριστός στην καρδιά σου.

Δεν γίνεται να αγαπάς το Θεό, αλλά να επιθυμείς τα δώρα του Σατανά!

Όποιος βρήκε τον Ιησού σταμάτησε να ψάχνει!

Όταν λες ναι στην αμαρτία, λες όχι στο Θεό!

Δεν αγαπάμε το θέλημα του Θεού, γιατί αγαπάμε ακόμα το δικό μας!

Αν δεν νιώθεις πραγματικά αμαρτωλός, δεν θα νιώσεις πραγματικά παιδί του θεού!

Ο Θεός ποτέ δεν εγκατέλειψε κανέναν, παρά μόνο το αναμάρτητο παιδί του για χάρη μας!

Υπάρχει πίστη του μυαλού και πίστη της καρδιάς. Η δεύτερη ευχαριστεί το Θεό.

Άρχισα να γίνομαι χρήσιμος στον Κύριο, όταν άρχισα να βλέπω τον εαυτό μου άχρηστο!

Ζήτησα από τον Κύριο υπομονή, κι Εκείνος μου έφερε κακούς γείτονες!

Όταν εμείς ανοίγουμε την καρδιά μας στον Κύριο, Εκείνος ανοίγει την αγκαλιά Του!

Η αγάπη είναι ένα μοναδικό φάρμακο, που γιατρεύει ταυτόχρονα και εμάς και τους άλλους!

Σήμερα μίλησες στον θεό και Πατέρα σου;

Η σωστή πίστη συνοδεύεται πάντα με ησυχία, γαλήνη και ευχαριστία.

Για να ακούς καθαρά τη φωνή του κυρίου, πρέπει να χαμηλώσεις την ένταση της δικής σου φωνής.

Δεν υπάρχει κάτι για το οποίο να μην μπορείς να πεις ευχαριστώ στον Κύριο.

Διάβαζε κάθε μέρα την Αγία σου Γραφή, είναι το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου.

Το ευχαριστώ μας είναι πιο αληθινό, όταν το ζούμε αντί να το λέμε.

Ο Ιησούς Χριστός είναι η μόνη αλήθεια και πραγματικότητα στον κόσμο του ψέματος που ζούμε.

Κέρδισα μόνο όταν έχασα για τον Κύριο.

Αν θέλεις να αντιδράς σωστά, να αντιδράς με αγάπη!

Στον Κύριο μας πάντα λέμε ναι και στον εαυτό μας λέμε πάντα όχι.

Οι πιο δυνατοί άνθρωποι που γνώρισα, ήταν άνθρωποι αγάπης!

Νίκη χωρίς πίστη δεν μπορεί να υπάρξει στη πνευματική ζωή!

Δεν έχω όχι γιατί δεν θέλει ο Θεός, αλλά γιατί θέλει κάτι άλλο.

Δεν έχουμε γιατί δεν πιστεύουμε ότι έχει ο Θεός!

Πιστεύω στον Θεό σημαίνει πιστεύω σ΄ Αυτόν πολύ περισσότερο απ΄ ότι στον εαυτό μου.

Αγαπώ τον Θεό σημαίνει ότι τον αγαπώ πολύ περισσότερο από τον εαυτό μου.

Αν είχαμε καταλάβει τη δύναμη είναι η προσευχή δεν θα κάναμε τίποτε άλλο στην κάθε μέρα μας!

Με κάλεσε κάποιος να μιλήσουμε για το πρόβλημά του. Εγώ συμφώνησα μα του ζήτησα να ξεκινήσουμε σωστά. Μίλησέ μου για τη σχέση σου με τον Κύριο, του είπα.

Πιστεύω στην πνευματική μου ζωή σημαίνει, απλώνω το χέρι μου και παίρνω!

Το καλύτερο φάρμακο για τους φόβους, είναι η αγάπη!

Το κλειστό στόμα είναι μεγαλύτερη δύναμη από το ανοιχτό!

Το “εγώ Κύριε” σκοτώνει το “Εσύ Κύριε”.

Κάποτε στη ζωή μου έφταιγαν πολλά και πολλοί. Σήμερα μου φταίει μόνο ο εαυτός μου.

Μόνο ο Ιησούς Χριστός μας αγαπά χωρίς γιατί και επειδή!

Πίσω κάνει πρώτα η καρδιά μας και μετά η ζωή μας!

Έλεγα ότι αγαπώ τον Κύριο, μέχρι που είδα με ταπείνωση και ειλικρίνεια το κεφάλαιο της υπακοής μου!

Τα γόνατα είναι δύναμη, τα γόνατα είναι πίστη!

Νόμιζα ότι μου έφταιγαν οι άλλοι, μέχρι που κοίταξα με ταπείνωση τη σχέση μου με τον κύριο!

Αγάπη με στεγνά μάτια δεν υπάρχει!

Αγάπη και θυσία πηγαίνουν πάντα χέρι-χέρι.

Όταν δεν ακούμε τη φωνή του Θεού μέσα μας, διαλέγουμε ν’ ακούμε τη φωνή του εχθρού μας!

Αν κοιτάξεις γύρω σου είναι ένας Θεός ομορφιάς. Αν κοιτάξεις μέσα σου είναι ένας Θεός σοφίας. Αν κοιτάξεις στην Αγία Γραφή είναι ο Θεός της αγάπης. Αν κοιτάξεις στο σταυρό είναι ο Θεός για σένα!

Υπάρχει πίστη του μυαλού. Πίστη των συναισθημάτων. Πίστη της γνώσης. Στον Κύριο ταιριάζει η πίστη της καρδιάς.

Δεν γίνεται ν΄ ακούς τη φωνή του θεού και τη φωνή των επιθυμιών σου.

Υπάρχουν πιο αξιόπιστα χέρια να εμπιστευθείς τη νέα σου χρονιά, από τα χέρια Εκείνου που έπλασε το χρόνο και εσένα με στοργή και αγάπη και με δοξασμένο αιώνιο σκοπό.

Η γέννηση του Ιησού Χριστού στον κόσμο μας έφερε τον Θεό στον άνθρωπο. Η σταύρωση του Ιησού Χριστού φέρνει τον άνθρωπο στο Θεό χωρίς το χρέος της αμαρτίας. Ο άδειος τάφος φέρνει τον άνθρωπο στη δικαιοσύνη του Θεού, αλλά μόνον η πίστη ανοίγει το δρόμο για τη βασιλεία του Θεού και την αιώνια ζωή.

Σωτηρία είναι όταν ο Ιησούς Χριστός γεννηθεί μέσα μας, κατοικήσει στην καρδιά μας, μορφωθεί επάνω μας και λάμπει στο πρόσωπό μας. Έτσι που οι γύρω να το αναγνωρίζουν και να το πιστεύουν.

Αν το μόνο εργαλείο που διαθέτουμε στη ζωή μας είναι το σφυρί, φυσικό είναι να ψάχνουμε συνεχώς ποιόν και τι να καρφώσουμε.

Η ζωή του Χριστού είναι ζωή χαράς!
Ο σωστός χριστιανός μοιάζει με το στάχυ. Όσο περισσότερο ωριμάζει η σχέση του με το Θεό, τόσο χαμηλώνει το κεφάλι!

Άφηνε το Άγιο Πνεύμα να σου μιλεί!

Αν πας στο Χριστό χωρίς μετάνοια, θα σου φερθεί χωρίς έλεος!

Αν πας στο σταυρό χωρίς ταπείνωση, θα φύγεις χωρίς σωτηρία!

Τα βαρυφορτωμένα καρποφόρα κλαδιά είναι που φαίνεται ότι γέρνουν περισσότερο και που βρίσκονται πιο χαμηλά από τ΄ αλλά.

Η μεγάλη ενοχή του ανθρώπου μπροστά στο Θεό δεν είναι οι αμαρτίες που έκανε ή που θα κάνει, αλλά το ότι θα μπορούσε να μετανοήσει και να αναγεννηθεί και δεν το έκανε.

Δεν μπορεί να αγαπάμε με θέρμη τον Ιησού Χριστό και να μιλάμε στις ψυχές γι΄ αυτόν τόσο χλιαρά… Για να μιλάς σωστά για τον Ιησού Χριστό στους άλλους πρέπει πρώτα να σε πονάει μέσα σου η αμαρτία και η αιώνια απώλεια!

Όταν θέλεις να ασχοληθείς με κάποιον, να κοιτάζεις στον καθρέφτη και όχι έξω από το παράθυρο!

Αν έχεις κάτι να πεις στο Θεό, προτίμησε να του το πεις με τη ζωή σου. Τα λόγια είναι εύκολα και χωρίς κόστος. Για τον Θεό αυτό που μετράει είναι η ζωή που ζούμε και όχι τα λόγια που λέμε.

Το να καλύψεις το φάρμακο για τον καρκίνο, να το πάρεις, να γίνεις καλά και να μην το πεις σε κανένα, είναι έγκλημα μεγάλο. Το να γνωρίσεις τον Ιησού Χριστό και τη σωτηρία Του από την αμαρτία και να μην το λες συνέχεια, σε όποιον βρίσκεις μπροστά σου, έχει τιμωρία με αιώνια απώλεια.

Όταν συγχωρούμε , ίσως δεν πετυχαίνουμε πολλά για το παρελθόν. Είναι βέβαιο όμως ότι κάνουμε πολλά για ένα όμορφο και ευλογημένο μέλλον. Το ρούχο της συγχώρησης δείχνει πιο όμορφα όταν φοριέται απ΄ αυτόν που συγχωρεί, παρά απ΄ αυτόν που δέχεται τη συγνώμη!
Πλούσιος είναι αυτό που δίνει, όχι αυτός που παίρνει!

Σοφός είναι αυτός που υπομένει, όχι αυτός που εκμεταλλεύεται!

Δυνατός είναι αυτό που υποχωρεί, όχι αυτός που διεκδικεί!

Τα βήματα του ερχόμενου Ιησού Χριστού ακούγονται, είμαστε έτοιμοι για τη συνάντηση;

Είμαστε ίσως σίγουροι ότι ο Θεός μας αγαπάει, αλλά θέλουμε να μας αγαπάει με τον δικό μας τρόπο. Εκεί τα χαλάμε!

Ο εγωισμός είναι που μετέτρεψε ακόμα και αγγέλους σε δαίμονες!

Είναι κακό να μιλάμε με γεμάτο στόμα. Είναι χειρότερο να μιλάμε με “άδειο κεφάλι”. Ακόμα χειρότερο είναι να μιλάμε με καρδιά χωρίς αγάπη και πίστη. Η ζημιά που θα προκαλέσουμε είναι περισσότερο από βεβαία.
Μην αφήνεις τα παιδιά σου να κάνουν ό,τι θέλουν, να τα αφήνεις όμως να σου λένε όλα όσα θέλουν!

Δεν είναι ο Θεός που δεν μιλάει καθαρά ή δυνατά για να Τον ακούσουμε, φταίει η δική μας αδύνατη προσοχή, μα κυρίως φταίει που μιλάμε κι εμείς ταυτόχρονα και μάλιστα με έντονη φωνή!

Μοναξιά νιώθουμε όχι γιατί μας άφησε ο Κύριος, αλλά γιατί τον αφήσαμε εμείς!

Αγαπώ τον Θεό σημαίνει υπακούω-εκτελώ!

Τα πιο επικίνδυνα ψέμματα είναι εκεί να που μοιάζουν με την αλήθεια. Αυτά είναι και τα πιο αποτελεσματικά όπλα του Σατανά εναντίον μας!

Κανένα δεν είναι τόσο φτωχός, όσο αυτός που έχει μόνο χρήματα και τίποτε άλλο!

Δεν πλαστήκαν τ΄ αυτιά για να κλείνουν, αλλά τα στόματα. Τυχαίο;

Όταν ο Θεός μας λέει έλα πρώτος ο Ίδιος ξεκινάει να μας συναντήσει. Όταν μα λέει “πήγαινε” πρώτος Εκείνος ξεκινάει να μας συνοδεύσει.

Ο Ιησούς Χριστός αποκαλείται σωτήρας 24 φορές στην Καινή Διαθήκη. Ενώ Κύριος αποκαλείται 433 φορές. Δυστυχώς είναι πολλοί που θέλουν τον Ιησού σωτήρα από την καταδίκη της αμαρτίας αλλά όχι Κύριό Τους και Θεό Τους.

Όταν μιλάς για τους άλλους να φροντίζεις πάντοτε να είναι παρόντες. Ίσως αλλάξεις περιεχόμενο και εκφράσεις.

Είναι όμορφο πράγμα η ολόλαμπρη και ολοφώτεινη ημέρα , αλλά η συνεχής λιακάδα μπορεί να μετατρέψει έναν τόπο σε έρημο.

Θέλεις η ζωή σου να είναι όμορφη και πλούσια; Να προτιμάς να αγαπάς παρά να αγαπιέσαι. Να προτιμάς να δίνεις παρά να παίρνεις. Να προτιμάς να χάνεις παρά να διεκδικείς για τον εαυτό σου.

Και τα λόγια μας και η ζωή μας μιλούν. Μόνο που η ζωή μας μιλά πιο δυνατά από τα λόγια μας και επισκιάζει αυτά που λέμε. Ας φροντίζουμε τα λόγια μας και η ζωή μας να λένε ακριβώς τα ίδια!

Όταν τα οικονομικά σου είναι σε κακό δρόμο διορθώνονται. Όταν η υγεία σου είναι κακή βοηθάνε οι γιατροί. Όταν ο χαρακτήρας σου είναι κακός, χρειάζεται επέμβαση του θεού!

Για να καταλάβεις πόσο πολύ αγαπάς τον Θεό, κοίταξε πόσο λίγο αγαπάς τον εαυτό σου.

Δεν μας συμφέρει να λέμε όχι στο Θεό!

Η ζωή μου άλλαξε όταν άρχισα να αγαπώ!

Χρειάζεται πίστη ώστε κοιτάζοντας πίσω να μπορείς να πεις “Ήταν το χέρι του Θεού” και να δεις “τη σιλουέτα” της παρουσία Του να σε ακολουθεί με αγάπη και καλοσύνη.

Ο Σατανάς είναι επικίνδυνος όταν μας παρουσιάζεται σαν εξαγριωμένο λιοντάρι. Αλλά περισσότερο αποτελεσματικός είναι σαν μειλίχιο φίδι και ακόμα περισσότερο σαν άγγελος φωτός.
Το πλοίο είναι ασφαλές στο λιμάνι, αλλά δεν φτιάχτηκε για το λιμάνι. Ο χριστιανός φανερώνει τη δύναμη και τη δόξα της πίστης του στον Θεό στην τρικυμία και στην αντάρα της ζωής γύρω του.

Η αγάπη είναι όπλο με τα καλύτερα αποτελέσματα, και δώρο που το καλοδέχονται και οι χειρότεροι εχθροί μας!

Κάποιες φορές δεν ακούμε τη φωνή του θεού, γιατί είναι πιο δυνατή η δική μας. Κάποτε δεν βλέπουμε το πρόσωπο του Κυρίου, γιατί είναι γεμάτο το οπτικό μας πεδίο με τον εαυτό μας.

Ας προσέχουμε μήπως χρησιμοποιούμε τον Θεό για να πετύχουμε τους δικούς μας ιδιοτελείς σκοπούς. Η αναζήτηση του θελήματος του Θεού δεν είναι μέσω για να πετύχουμε σ΄ αυτή τη ζωή τους στόχους μας.

Όλες οι πολύτιμες πέτρες αναδεικνύονται μετά από τρίψιμο και κατεργασία σκληρή και επίπονη!

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να είσαι πρόθυμος να εργασθείς και στο να εργάζεσαι πρόθυμα.

Πριν γνωρίσουμε τον Κύριο με πίστη είχαμε ανάγκη συγχώρησης. Τώρα με τον Κύριο στη ζωή μας είμαστε συγχωρημένοι και έτοιμοι να συγχωρούμε τους άλλους.

Μυστικό ευλογημένης ζωής: Δεν κάνουμε αυτό μας αρέσει αλλά κάνουμε αυτό που ξέρουμε, ό,τι αρέσει στον Κύριο!

Να είμαστε έτοιμοι να παραιτηθούμε από κάτι που αγαπάμε ή θέλουμε πολύ για χάρη των άλλων. Αυτό είναι ζωή Ιησού Χριστού στη ζωή μας.

Ο ήλιος του Κυρίου θα ανατείλει είτε εσύ σηκωθείς από το κρεβάτι είτε όχι.

Δεν υπάρχει τίποτα τόσο μεγάλο που να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο Θεός και τίποτα τόσο μικρό που να μην θέλει να το χρησιμοποιήσει στα σχέδιά Του.

Το ευαγγέλιο του Θεού προς τον αμαρτωλό άνθρωπο μέσα σε τέσσερις λέξεις: “Έλα σπίτι, ο Πατέρας”.

Θέλεις να καταλάβεις τον Θεό, πλησίασε στις ενέργειές Του με πίστη! Θέλεις να δεις τον Θεό; Όπλισε τα μάτια της ψυχής σου με πίστη;

Χρησιμοποιούμε την Αγία μας Γραφή που είναι ο Λόγος του Θεού όπως οι μεθυσμένοι χρησιμοποιούν τα φώτα του δρόμου: Για να στηρίζονται και όχι να φωτίζονται…

Δεν γίνεται να πηγαίνεις στο Θεό και να ζητάς τα δώρα του Σατανά!

Ζήτησα από τον Κύριο δύναμη και μου έδωσε δυσκολίες. Ζήτησα από τον Κύριο αγάπη και μου έδωσε εχθρούς. Ζήτησα από τον Κύριο χαρά και επέτρεψε άδικη μεταχείριση. Ζήτησα από τον Κύριο πίστη και επέτρεψε σκοτάδι και μοναξιά.

Μερικές σα να δίνουμε εμείς οδηγίες στο Θεό, ενώ θα έπρεπε να περιμένουμε να πάρουμε εμείς δικές Του οδηγίες και να τις ακολουθήσουμε.

Μη βάζεις ερωτηματικό εκεί που ο Κύριος βάζει θαυμαστικό ή τελεία.

Ο Θεός θα συγχωρήσει εκείνους που άρχισαν να τον υπηρετούν αργά, αλλά δεν θα συγχωρήσει όσους σταμάτησαν να τον υπηρετούν νωρίς ή εκείνους που άρχισαν ποτέ τους.

Πολύ συχνά ο Θεός μας επισκέπτεται αλλά δεν μας βρίσκει σπίτι… Συχνά μας μιλάει ο Κύριος αλλά ήδη έχουμε επιλέξει την αγαπημένη μας μουσική και ακούμε… Ο Κύριος θα μας δείξει το δρόμο αλλά ποτέ δεν θα γυρίσει το κεφάλι μας να τον δούμε . Αυτό πρέπει να το κάνουμε εμείς!

Ποια διαφορά ανάμεσα σε έναν άθεο που δεν πιστεύει στην Αγία Γραφή και έναν χριστιανό που δεν την μελετάει; Ποια η διαφορά ανάμεσα σε έναν κοσμικό και έναν χριστιανό που ζει κοσμικά;

Όταν εμείς κάνουμε αυτό που μπορούμε ο Θεός θα κάνει αυτό που δεν μπορούμε. Όταν βλέπεις το Θεό να κρατιέται απ΄ να ξέρεις ότι κάτι κακό γίνεται μέσα.

Όταν ο Θεός μετρά έναν άνθρωπο τη μεζούρα δεν την βάζει από τα πόδια στο κεφάλι, αλλά γύρω από την καρδιά του. Ο Θεός μιλάει, αλλά μόνο σε όσους έχουν διάθεση να αφιερώσουν χρόνο να τον ακούσουν.

Αγαπώ, όταν αναφέρεται στο πρόσωπο του Θεού σημαίνει υπακούω και ακολουθώ.

Το να κάνεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να επαναλαμβάνεις ένα κακό είναι ανώριμο. Μερικοί δεν κάνουν λάθη όχι γιατί είναι προσεκτικοί αλλά γιατί δεν κάνουν τίποτα. Να είσαι αρκετά ώριμος ώστε να παραδέχεσαι τα λάθη σου, αρκετά έξυπνος ώστε να ωφελείσαι από αυτά, αρκετά δυνατός ώστε να επανορθώνεις.

Η βασική τριάδα της ζωής της αμαρτίας είναι: Εγώ να έχω, εγώ να είμαι, εγώ να χαίρομαι. Η βασική τριάδα της ζωής του Ιησού είναι: Να υποφέρω με τους άλλους Να θυσιάζω για τους άλλους να μοιράζομαι με τους άλλους.

Η πίστη οδηγεί σε ανάπαυση!

Αγαπάμε τον Ιησού Χριστό όσο τον υπακούμε!

Μερικοί νομίζουν ότι ενοχλούν τον Θεό όταν πηγαίνουν συνεχώς, σ΄ Αυτόν για όλα τα μικροπράγματά τους. Ένας είναι ο τρόπος να ενοχλήσουμε πραγματικά τον Θεό, να μην πηγαίνουμε σ΄ Αυτόν καθόλου.

Αντί να διαβάζεις βιβλία που μιλούν για την Αγία Γραφή, διάβαζε την Αγία Γραφή!

Ο Σατανάς δεν φοβάται την Αγία Γραφή που είναι σκονισμένη!

Ένα από τα δυο θα συμβεί: Είτε η μελέτη της Αγίας Γραφής θα σε απομακρύνει από την αμαρτία. Είτε η αμαρτία θα σε απομακρύνει από την Αγία Γραφή.

Όταν νιώθουμε ότι ο Κύριος μας αφήνει από το χέρι δεν το κάνει για να συντριφθούμε αλλά για να μάθουμε να περπατάμε.

Η σωτηρία που χαρίζει ο Ιησούς Χριστός είναι μη ζούμε πια για τον εαυτό μας, τα πάθη μας, τα είδωλά μας, αλλά να ζούμε για τον Ιησού Χριστό και τη βασιλεία Του.

Πολλοί μιλούν για την αιωνιότητα, ενώ δεν ξέρουν πως να περάσουν ένα βροχερό Σαββατοκύριακο.

Το πρόβλημα του Θεού δεν είναι που η καρδιά μας είναι αμαρτωλή, αλλά το ότι δεν έχει συντριφθεί ακόμα για να μπορέσει να την χρησιμοποιήσει στα σχέδιά Του.

Όταν προσευχόμαστε, συχνά είναι σαν να δίνουμε οδηγίες εμείς στον Κύριο, ενώ το αντίθετο είναι το σωστό: Να μας οδηγεί Εκείνος και εμείς να ακολουθούμε πιστά.

Η πίστη στον Ιησού Χριστό δεν είναι θρησκεία, είναι το μόνο πραγματικό συμφέρον του κάθε ανθρώπου.

Πολλοί θέλουν τον Θεό όπως το κουτί με τις πρώτες βοήθειες σπίτι τους. Αχρείαστο να είναι, αλλά όταν προκύψει κάτι ξέρουμε που θα πάμε για βοήθεια.

Η συγχώρηση είναι πηγή χαράς!

Όποιος είναι τόσο απασχολημένος που δεν του μένει χρόνος για να σκεφθεί, καλύτερα να σταματήσει οτιδήποτε άλλο κάνει και να αρχίσει να σκέπτεται.

Το μόνο που μπορεί αν χάσεις από ευγένεια, είναι μια θέση στο λεωφορείο.

Η αγάπη έχει κόστος όταν είναι γνήσια!

Άκουσα ότι “πιστοί” του σατανά, είχαν ορίσει μια εβδομάδα νηστείας και προσευχής στο διάβολο, για τη διάλυση της χριστιανικής οικογένειας.

Άλλο αποχωρίζομαι από τον κόσμο και άλλο απομονώνομαι.

Ο καλύτερος τρόπος για να μιλάει κάποιος σωστά, είναι αυτό που εφαρμόζουν οι μαραγκοί: Μετρούν δυο φορές και κόβουν μια.

Σκέψου τι χρησιμοποιείς περισσότερο στη ζωή σου: Στυλό για να γράφεις ή σβηστήρα για να διορθώνεις και να επανορθώνεις!

Δεν υπάρχει σωστός τρόπος για να κάνεις το λάθος. Υπάρχει όμως λάθος τρόπος να προσπαθείς να κάνεις το σωστό!

Αν σε ενδιαφέρει και σε απασχολεί η γνώμη των άλλων καλύτερα να στρέψεις την προσοχή σου στη γνώμη του Θεού για σένα και στη μέρα που θα σταθούμε μπροστά στο βήμα του όλοι χωρίς εξαίρεση.

Συχνά ξοδεύουμε το χρόνο μας άχαρα και άσοφα και παραπονιόμαστε πόσο πολυάσχολοι είμαστε. Ο Κύριος είναι ο καλύτερος διαχειριστής του χρόνου μας.

Καλύτερα να κάνεις τους άλλους γύρω σου να νιώθουν ότι εργάζονται μαζί σου και όχι ότι εργάζονται για σένα. Σίγουρα θα αποδώσει η εργασία σας πολύ καλύτερα.

Δεν μπορείς να βαδίζεις σε λάθος δρόμο και να περιμένεις να φτάσεις στο σωστό προορισμό σου.

Να ζεις τόσο κοντά στο Θεό που να μη μένει χώρος να πλευρίσει και να μπει ανάμεσά σας το κακό, η αμαρτία, η απιστία, ο διάβολος.

Κάποιος άκουσε να τον επαινεί ένας κακός άνθρωπος και πόνεσε: Τι κακό έχω κάνει και με επαινεί ένας τέτοιος άνθρωπος, αναρωτήθηκε…

Αν θέλεις να δώσεις χαρά σε κάποιον διηγήσου τα προβλήματά σου στον εχθρό σου.

Υπάρχει κίνδυνος να πάθεις σοβαρά εγκαύματα από τη φωτιά που ανάβεις να κάψεις κάποιον άλλον.

Καλύτερα να μη δημιουργείς προβλήματα παρά αφού τα δημιουργήσεις να ασχολήσαι με τη λύση τους.

Ο λόγος που οι “πιστοί” του διαβόλου πετυχαίνουν περισσότερα από τα παιδιά του θεού ίσως είναι γιατί υπακούν τέλεια σ΄ αυτόν, ενώ τα παιδιά του θεού όχι.

Τα πάντα είναι δυνατά στον πιστεύοντα.

Γόνατα και υψωμένα χέρια, όπλα για σίγουρες νίκες.

Ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε όχι για να γιορτάσουμε αλλά για να ζούμε!

Ο Σταυρός του Ιησού πρέπει να γίνει και δικός μας σταυρός. Να πεθάνει ο παλιός αμαρτωλός εαυτός μας, αν θέλουμε να έχει αποτελέσματα πάνω μας.

Αν ο Σταυρός του Ιησού Χριστού δε μας βεβαιώνει για την αγάπη Του, δεν υπάρχει τίποτα άλλο για να μας βοηθήσει.

Η αιώνια ζωή δεν αρχίζει μετά τον θάνατό μας, αλλά από τώρα. Από μέσα μας, από την κάθε μας μέρα, από τη σχέση αγάπης και πίστης προς τον Θεό.

Πραγματικός χριστιανός δεν είναι αυτός που απλά πιστεύει στον Ιησού Χριστό. Αλλά αυτός που φανερώνει τον Χριστό στους άλλους. Μέσα από τη ζωή του.

Πριν η πίστη σου φτάσει να μετακινεί “βουνά”, μήπως θα έπρεπε να ξεκινήσεις από “πέτρες”;

Αν αγαπάς τον Θεό για να έχεις χρήματα, θα φτάσεις να υπηρετείς τον διάβολο για περισσότερα χρήματα.

Είμαστε έτοιμοι να συναντήσουμε το Θεό;

Αν αγαπάς κάποιον πραγματικά, αντί να του το λες συχνά, καλύτερα να του ρο δείχνεις.

Φαντάζεσαι να μας αγαπούσε ο Θεός όσο και όπως τον αγαπάμε εμείς, που θα βρισκόμασταν;

Αν θέλεις να ανέβεις πνευματικά, άρχισε να γονατίζεις πιο συχνά στην παρουσία του θεού.

Ο σωστός χριστιανός είναι αρκετά ενήλικας, ώστε να παραδέχεται τα λάθη του, αρκετά έξυπνος ώστε να ωφελείται από αυτά και αρκετά δυνατός ώστε να μην τα επαναλαμβάνει.

Όμορφος κανόνας ευτυχισμένης ζωής: Όχι να κάνεις ό,τι σου αρέσει, αλλά να σου αρέσει αυτό που κάνεις.

Τα ποτάμια δεν έχουν ποτέ ευθεία πορεία γιατί ακολουθούν τον δρόμο με την μικρότερη αντίσταση. Αυτό το δρόμο ακολουθούν οι περισσότεροι άνθρωποι. Μόνο που δύσκολα φτάνεις στον Ουρανό από τέτοιους δρόμους.
Να ξέρεις όταν απλώνεις το χέρι στην Αγία Γραφή, πιάνει πονοκέφαλος το διάβολο. Όταν την ανοίγεις υποφέρει πολύ, όταν σε δει να την διαβάζεις χάνει τη δύναμή του και όταν στηριχθείς με πίστη επάνω της δεν μπορεί να σε αγγίξει.

Να ακολουθείς τον Χριστό , όχι να προτρέχεις.

Για να καταλάβεις τι χριστιανός είσαι βάλε δίπλα-δίπλα τις ώρες που περνάς μπροστά στην τηλεόραση ή στο κομπιούτερ και τις ώρες μελέτης του λόγου του.

Ευτυχισμένος είναι αυτός που αγαπάει όχι που αγαπιέται!

Ένιωθα εγκαταλειμμένος από το Θεό, γιατί εγώ τον είχα εγκαταλείψει!

Όταν ακούς κάποιον να κομπάζει ότι δεν κάνει λάθη, κοίταξε δίπλα του. Στέκει μια σύζυγος που είναι “υπεύθυνη” για όλα τα λάθη.

Στο ζωολογικό κήπο οι μεγάλοι δεν φοβούνται γιατί βλέπουν τα σιδερένια κάγκελα, ενώ τα μικρά φοβούνται γιατί βλέπουν το λιοντάρι. Η πίστη στον Θεό βλέπει τα κάγκελα, όχι το λιοντάρι.

Όποιος φροντίζει μόνο γι΄ αυτή τη ζωή και αδιαφορεί για την άλλη, μπορεί να φαίνεται έξυπνος σε αυτή τη ζωή, αλλά είναι σίγουρα ο ανόητος της αιωνιότητας.

Μερικοί χριστιανοί μοιάζουν πολύ με την κιθάρα, για να παίξουν σωστά χρειάζονται συχνά κούρδισμα.

Εύκολα συγχωρούμε ένα παιδί που φοβάται το σκοτάδι, αλλά όχι ενήλικα που φοβάται το φως.

Όσο πλησιάζουμε τον Θεό τόσο περισσότερο αυξάνουν: Η συναίσθηση της αμαρτίας μας και η παρουσία της χάριτός Του.

Ο Θεός δίνει τροφή σε όλα τα πουλιά, αλλά δεν την ρίχνει στη φωλιά τους.

Το να χάσεις τα χρήματα δεν είναι τόσο φοβερό όσο να χάσεις την ψυχή σου αιώνια!

Όταν ο Θεός κλείνει μια πόρτα, μην προσπαθείς να μπεις από το παράθυρο.

Ό,τι δεν αρέσει στους άλλους, φρόντισε έγκαιρα να το διορθώσεις πάνω σου.

Ο Γιατρός που ασχολείται με τα συμπτώματα και όχι με την αρρώστια και τον άρρωστο, είναι επικίνδυνος γιατρός.

Ρώτησαν κάποιον αν έχει χρήματα πολλά και τους απάντησε ναι, πολλά έχω όσα χρειάζομαι, ακριβώς όταν τα χρειάζομαι, και τον θεό που αυτό το φροντίζει!

Ο αετός φτάνει σε μεγάλα ύψη γιατί πετά όχι προς την κατεύθυνση του ανέμου, αλλά κόντρα στον άνεμο.

Αν θέλεις να είσαι σωστός με τους άλλους, να χρησιμοποιείς τα ίδια μέτρα και σταθμά που χρησιμοποιείς για τον ίδιο τον εαυτό σου.

Τα όνειρα τα βλέπουμε με κλειστά μάτια, τα πραγματοποιούμε όμως όταν ξυπνήσουμε και αρχίσουμε να δουλεύουμε.

Για να φτάσουμε στον Ουρανό μια μέρα, χρειάζονται κουπιά για να κωπηλατούμε συνεχώς και όχι άγκυρα για να αράξουμε στο πρώτο λιμάνι μπροστά μας.

Ο Ιησούς Χριστός πήγε να ετοιμάσει τόπο για μας στον Ουρανό και μας άφησε εδώ στη για να ετοιμάσουμε τους εαυτούς μας γι΄ αυτόν τον τόπο.

Ευτυχία δεν είναι να έχεις πολλά για να μπορείς να ζήσεις, αλλά να έχεις πολλά για τα οποία να θέλεις να ζήσεις.

Αν θέλεις να πεις στους ανθρώπους τι έκανε ο Ιησούς Χριστός γι΄ αυτούς, άσε τους να δουν τι έχει κάνει για σένα.

Αν δεν μπορείς να βοηθήσεις κάποιον με το φορτίο που σηκώνει παίρνοντάς του όλο επάνω σου, μη φεύγεις, ίσως χρειαστεί να τον ελαφρύνεις.

Ποτέ δεν ήξερα πόσο πολλούς φίλους είχα, μέχρι που αγόρασα ένα εξοχικό με θέα στη θάλασσα…

Κύριε, κάνε με αρκετά ώριμο να εντοπίζω τα λάθη μου, αρκετά δυνατό να τα παραδέχομαι, αρκετά σοφό να διδάσκομαι από αυτά και αρκετά σοβαρό να μην τα επαναλαμβάνω.

Οι φίλοι είναι σαν το χρήμα, δύσκολα να το αποκτήσεις, αλλά εύκολο να το χάσεις.

Μην παραπονιέσαι στο Θεό που δεν σου έδωσε όσα του ζήτησες. Να Τον ευχαριστείς που δεν σου έδωσε όσα επιθύμησες.

Αγαπημένη τακτική του Σατανά είναι, να υπόσχεται τα καλύτερα και να σου δίνει τα χειρότερα.

Ο Θεός ποτέ δεν καθυστερεί χωρίς συγκεκριμένο σκοπό.

Με το να σβήνουμε τις λαμπάδες των άλλων, δεν κάνουμε τη δική μας φωτεινότερη!

Ο ταπεινός άνθρωπος είναι ευτυχισμένος.

Αν δεν υπήρχαν τα σύννεφα, δεν θα είχαμε την ευλογία της βροχής!

Ο Θεός δεν χρειάζεται δικηγόρους, αλλά μάρτυρες!

Όποιος αγαπάει, είναι ευτυχισμένος!

Αγαπώ τον Θεό σημαίνει αγαπώ και τις εντολές Του!

Δυο άνθρωποι δεν μπορεί να μισούν ο ένας τον άλλον και να αγαπούν και οι δυο τον Θεό!

Ο Κύριος δεν δίνει άδειες, δίνει όμως δουλειά και ευθύνες!

Πολύ πιο χρήσιμο είναι να ξοδεύεις τη ζωή σου διορθώνοντας δικά σου λάθη, παρά προσπαθώντας να διορθώσεις τους άλλους.

Αγαπάμε περισσότερο τους άλλους όσο λιγότερο αγαπάμε τον εαυτό μας!

Κάποιοι μιλούν για τις ζωντανές ψυχές των πεθαμένων, ενώ θα έπρεπε όλοι να μιλάμε για τις νεκρές ψυχές των ζωντανών!

Το διαμάντι δεν είναι παρά ένα κομμάτι κάρβουνο που απόκτησε μεγάλη αξία από την πίεση και κατεργασία που υπέστη!

Συγχωρούμε τους άλλους ανάλογα με το πόσο νιώθουμε συγχωρημένοι.

Η καλύτερη απάντηση στο θυμό του άλλου, είναι η σιωπή μας!

Ακόμα και το σαλιγκάρι με την επιμονή του μπήκε στη κιβωτό, ενώ οι άνθρωποι έμειναν έξω και χάθηκαν!

Γνώρισα κάποιον που κοίταζε συνεχώς πίσω. Μετά από χρόνια δεν είχε προχωρήσει ούτε ένα βήμα μπροστά στη ζωή του!

Ταπεινός και γνήσιος είναι εκείνος που πολύ λίγο ενδιαφέρεται για το ποιοι και πόσοι γνωρίζουν το καλό που κάνει!

Η καλύτερη, η σοφότερη επένδυση είναι να την εμπιστευθούμε με πίστη στον Θεό. Γνωρίζει το συμφέρον μας όσο κανένας άλλος!

Αν θέλεις να ξέρεις γιατί τελειώνεις αυτό τον χρόνο και γιατί ξεκινάς ένα νέο, ρώτησε τον “Κύριο του χρόνου”, τον ζωντανό Θεό να σε φωτίσει. Αν χάσεις μια χρονιά είναι μεγάλη απώλεια, αν χάσεις δυο είναι τρομερό, αν χάσεις όλη σου τη ζωή είναι αιώνια απώλεια!

Αν ο Χριστός για εμάς γεννήθηκε μόνο στη Βηθλεέμ και όχι μέσα στην καρδιά μας, δεν έχει τη δύναμη να μας λυτρώσει από την αμαρτία και να μας χαρίσει αιώνια ζωή!

Αν διαβάζεις την Αγία Γραφή χωρίς να την πιστεύεις, είναι σα να μαγειρεύεις χωρίς ποτέ να τρως!

Αν δεν νιώσουμε μικροί και ασήμαντοι μπροστά στο Θεό, δεν θα μας χαρίσει τον εαυτό Του, για να γίνουμε μεγάλοι, σημαντικοί, πολύτιμοι, μοναδικοί και αιώνιοι!

Νόμιζα ότι με κυνηγούσαν οι φόβοι και οι αγωνίες, μέχρι που κατάλαβα ότι εγώ τους κρατούσα και τους συντηρούσα στην καρδιά μου και δεν άφηνα τον Κύριο να με ελευθερώσει!

Δεν είχα λυτρωθεί από τους φόβους της αμαρτίας μου, μέχρι που κατάλαβα ότι έπρεπε να πεθάνω για να ζήσω,

Αν αγαπούσαμε όπως τα παιδιά… Αν πιστεύαμε όπως τα παιδιά… Αν προσευχόμαστε σαν τα παιδιά… Θ ήταν από τώρα η βασιλεία του Θεού μέσα μας!

Η αμαρτία που πρέπει να μας απασχολεί καθημερινά, είναι αυτή που κατοικεί μέσα μας και όχι γύρω μας!

Δεν είναι τα χρήματά μας που χρειάζονται τα παιδιά μας. Αλλά εμάς, την αγάπη μας, το χρόνο μας, το παράδειγμά μας!

Καλύτερα να μιλάει η ζωή μας στους άλλους για το Χριστό και όχι η φωνή μας. Τα λόγια απευθύνονται στ΄ αυτιά, ενώ η ζωή στη καρδιά!

Προσευχή, πίστη και υπομονή πηγαίνουν πάντα μαζί!

Κάποιοι φροντίζουν να περάσουν τούτη την μικρή ζωή παραδεισένια, ενώ δεν κάνουν τίποτα να μην περάσουν την αιωνιότητα στην κόλαση!

Μην πεις στον Κύριο “Σε αγαπώ”, αν δεν μπορείς να του πεις “Σε υπακούω”. Μην πεις στον Κύριο “Σ΄ ευχαριστώ”, αν δεν μπορείς να του πεις “Σε πιστεύω”.

Ο Θεός αλλάζει τον άνθρωπο σωστά και μόνιμα, γιατί τον αλλάζει από μέσα προς τα έξω και όχι αρχίζοντας από έξω προς τα μέσα.

Τα εμπόδια στη ζωή μας δεν είναι για να σταματήσουμε, αλλά για να τα προσπεράσουμε!

Κάποιος μου επιτέθηκε με τα λόγια κι εγώ του ανταπέδωσα την επίθεση με αγάπη καρδιάς!

Ο Ιησούς Χριστός έγινε κατάρα στα μάτια του Πατέρα, για να μας λυτρώσει από την κατάρα της δικής μας αμαρτίας!

Η νίκη της αγάπης, της υπομονής, της πίστης είναι μεγαλύτερη απ΄ όλες!

Μας συμφέρει να αντικαταστήσουμε το “εμένα” με το “εσένα” και το “εγώ” με το “Εσύ” προς τον Κύριο! Το κέρδος είναι πάντα μεγαλύτερο!

Αν δεν διαβάζεις την Αγία Γραφή, δεν θα γνωρίσεις ποτέ τον συγγραφέα της τον Άγιο Θεό του Ουρανού και της γης!

Αν δεν σε αναγνωρίζει ο Θεός σαν παιδί του εδώ κάτω στη γη, μην ελπίζεις να σε κάνει πολίτη τ΄ Ουρανού εκείνη την ημέρα.

Τα υλικά δώρα μας τα δίνει ο Κύριος, για να τα χρησιμοποιήσουμε, όχι για να τα αγαπήσουμε ή να τα λατρέψουμε!

Η αγάπη προτιμάει να αδικείται!

Υπάρχουν δυο που μπορούν τα πάντα: Ο Θεός και ο άνθρωπος της πίστης!

Αν έχεις εχθρούς είσαι τυχερός, βάλε τους όλους στόχο της αγάπης σου.

Μπορείς να πετύχεις πολύ περισσότερα σε μια ώρα με τον Θεό, παρά σε όλη σου τη ζωή μόνος σου!

Όποιος θελήσει να διευθύνει μια ορχήστρα και να παράγει όμορφη μουσική, πρέπει να γυρίσει υποχρεωτικά πλάτη στον κόσμο!

Πίστη και φόβος δεν πηγαίνουν μαζί. Πίστη και ανησυχία δεν συνυπάρχουν. Πίστη και σκοτάδι δεν στέκουν μαζί. Πίστη και αμφιβολία δεν υπάρχει.

Δεν αρκεί μόνο να ζητάμε από τον Κύριο, χρειάζεται και το χέρι της πίστης για να πάρουμε τα δώρα Του.
Η μεγάλη ενοχή του ανθρώπου δεν είναι οι αμαρτίες που έκανε ή θα κάνει, αλλά το ότι θα μπορούσε να μετανοήσει και να σωθεί και δεν το θέλησε!

Πιο πολύ και από το νερό, τον ήλιο, τον αέρα χρειάζεται η ζωή μας την πίστη στον ζωντανό Θεό της Αγίας Γραφής.

Δεν έχουμε δικαίωμα να συγχωρούμε τους άλλους λιγότερο απ΄ όσο συγχωρεθήκαμε εμείς από τον Θεό. Ούτε να αγαπάμε λιγότερο απ΄ όσο αγαπηθήκαμε από Εκείνον.

Η πιο καταστροφική επιτυχία για τον άνθρωπο, είναι να καταφέρει να αφήσει τον θεό έξω από τη ζωή του. Επιτυχία με αιώνια απώλεια!

Το να γνωρίζεις για τον Ιησού Χριστό είναι καλό. Το να πιστεύεις στον Ιησού Χριστό είναι καλύτερο. Ευτυχισμένος είναι όποιος ζει τη ζωή του Ιησού Χριστού κάθε μέρα!

Η αγάπη, η υπομονή, το έλεος του Κυρίου δεν πάνε διακοπές!

Η προσευχή μας φέρνει στο θρόνο του θεού!

Μια αμαρτία γίνεται δύο όταν την υποστηρίζουμε!

Ο Θεός αναζητά μεγάλους ανθρώπους που να μπορούν να γίνουν μικροί για να τους αναθέσει τα μεγάλα σχέδια της βασιλείας Του!

Όλοι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να κρατήσουν τα πιο δύσκολα μυστικά εκτός από ένα, τη γνώμη τους για τον εαυτό τους!

Είναι πολύ προτιμότερη μία ώρα της ζωής σου με τον Θεό, παρά ολόκληρη η ζωή σου χωρίς Αυτόν!

Ρώτησαν κάποιον γιατί διάλεξε στη ζωή του να ακολουθήσει τον Θεό, κι εκείνος είπε γιατί είναι ο μόνος που του είπε την αλήθεια!

Δεν κράτησαν τα καρφιά τον Ιησού Χριστό επάνω στο σταυρό του Γολγοθά, αλλά η αγάπη Του για σένα!

Η αμαρτωλή επιθυμία μέσα μας βλέπει το δόλωμα, αλλά είναι τυφλή για το φονικό αγκίστρι.

Ο νόμος είναι σαν την αλοιφή που κρατά τις πληγές της αμαρτίας υπό έλεγχο. Η σωτήρια χάρη του θεού σαν το αντιβιοτικό που σκοτώνει τα μικρόβια και κλίνει τις πληγές.

Το χαρούμενο πρόσωπο του χριστιανού είναι οι “καθαρές ακτινογραφίες” της ζωή του στις ακτίνες του Αγίου Πνεύματος!

Μερικοί χριστιανοί δεν κάνουν τίποτα στη ζωή τους, αλλά δεν υπάρχει χριστιανός που να μην έχει τίποτα να κάνει!

Μάθε να μην σε απασχολεί το χθες και το αύριο!

Νόμιζα πως δεν ακούει ο Θεός την προσευχή μου, μέχρι που διαπίστωσα ότι δεν άκουγα εγώ τη φωνή Του!
Να προσφέρεις χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση. Να υπηρετείς χωρίς να περιμένεις αναγνώριση. Να θυσιάζεις χωρίς να περιμένεις ευχαριστία.

Καμιά θλίψη ή πρόβλημα δεν μπορεί να κλονίσει το παιδί του θεού, όταν θυμάται ότι τα πάντα στη ζωή μας, στη μέρα μας, τα επιτρέπει και τα ελέγχει απόλυτα Εκείνος.

Η πίστη ότι ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε είναι ιστορία. Η πίστη ότι ο Ιησούς Χριστός πέθανε για τον κόσμο είναι γνώση. Η πίστη ότι ο Χριστός πέθανε για τις δικές μου αμαρτίες, αυτό είναι σωτηρία!

Μη μιλήσεις για τα δικά σου σχέδια για τη ζωή σου, μέχρι να γνωρίσεις τα σχέδια της αγάπης του Θεού για τη ζωή σου. Θα αναγνωρίσεις αμέσως την υπεροχή τους.

Για να ακούσουμε τη φωνή του Κυρίου, πρέπει να σωπάσουμε και να σκύψουμε!

Για να αποκτήσει κάποιος τη σωτηρία του Χριστού πρέπει πρώτα να νιώσει ότι την έχει ανάγκη!

Αγάπη και πίστη πηγαίνουν πάντα μαζί!

Σταυρός σημαίνει απελευθέρωση. Αν δεν ταυτιστούμε πλήρως με τον σταυρό του Ιησού Χριστού δια της πίστεως δεν θα αποκτήσουμε την όμορφη ζωή της λύτρωσης από την αμαρτία!

Αγαπάμε τους άλλους τουλάχιστον όσο τον εαυτό μας;

Δεν υπάρχει καλύτερη τοποθέτηση για τη ζωή σου, από τα χέρια του Δημιουργού της.

Όταν λέμε “ναι” στον κόσμο της αμαρτίας ακούγεται σα να λέμε “όχι” στον Θεό και την αγάπη Του!

Γονάτισα στον Κύριο να προσευχηθώ για τους άλλους, αλλά άρχισα από τον εαυτό μου: Καθαρισμό, άγια ζωή, ταπείνωση!

Δεν αρκεί να θέλεις τη λύτρωση του Ιησού Χριστού, πρέπει συνάμα να μισήσεις την υποδούλωση στην αμαρτία του διαβόλου!

Αν θέλεις να μετρήσεις τη δύναμη ενός ανθρώπου, μέτρα τις αδυναμίες του. Αν θέλεις να δεις πόσο μεγάλος είναι κάποιος, κοίταξε πόσο μικρός μπορεί να γίνει.

Κάποτε ο Θεός απαντάει με μια ολοκληρωμένη απάντηση. Κάποτε η απάντησή Του χτίζεται μέρα με τη μέρα!

Αν δεν έχεις ειρήνη, ψάξε την αιτία στη σχέση σου με την πηγή της ειρήνης που είναι ο Ιησούς Χριστός!

Είπες όχι στον Χριστό, είπες όχι στον καλύτερο φίλο Σου!
Η αμαρτωλή επιθυμία κατατρώγει τη ζωή του ανθρώπου σαν τον καρκίνο. Ούτε η σκέψη του, ούτε η καρδιά του, ούτε το σώμα του λειτουργούν σωστά!

Αγαπούν και ακολουθούν το Θεό, όσοι αγαπούν και ζουν το σοφό και τέλειο θέλημά Του κάθε μέρα!
Η ασφάλεια δεν επιτυγχάνεται με την απουσία κινδύνου, αλλά με την παρουσία του Κυρίου στη ζωή μας!

Η πίστη μας αξιώνει να περπατάμε άφοβα, να αγωνιζόμαστε νικηφόρα και να ζούμε ευλογημένα!

Ο Χριστός μιλάει καλύτερα στους ανθρώπους, όταν μιλάει με την ζωή μας!

Η υπηρεσία είναι πανέμορφη, με την φορεσιά της αγάπης!

Αν δεν σου μιλάει το ότι ο Θεός σε αγαπάει, τουλάχιστον δεν σε αναστατώνει το ότι ο διάβολος σε μισεί και θέλει το κακό σου αιώνια!

Το να παραδοθείς με αγάπη και πίστη στον Θεό, δεν είναι ήττα, αλλά πανέξυπνη κίνηση γεμάτη ευλογία και δόξα!

Ο εχθρός μας γελά με την δύναμή μας, κοροϊδεύει τη σοφία μας, προσπερνά εύκολα τις προθέσεις μας, αλλά τρέμει κυριολεκτικά την πίστη μας στο Θεό!

Αυτό που στα μάτια των ανθρώπων φαίνεται μικρό, στα μάτια του Θεού φαίνεται μεγάλο, πολύτιμο και μοναδικό. Ας ταυτιστούμε με τα μάτια του Κυρίου.

Ψυχή που είναι κλειστή για τον αδελφό, πως μπορεί να είναι ανοιχτή για τον Θεό!

Κάποτε ρώτησαν τον πατέρα της εντομολογίας Φαμπρ αν πιστεύει στο θεό μετά από τόσα χρόνια. Εκείνος απάντησε: “Κάποτε πίστευα, τώρα τον βλέπω ζωντανό κάθε μέρα”!

Αυτός που χάνει πλούτη χάνει κάτι μικρό. Αυτός που χάνει τα παιδιά του στην αμαρτία, τα χάνει όλα!

Όταν μου λέει “ναι” ο Κύριος τον ευχαριστώ, όταν μου λέει “όχι” τον δοξάζω!

Νοστάλγησες σήμερα το πρόσωπο του Κυρίου!

Στον Θεό δεν προσφέρουμε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μας, αλλά το καλύτερο!

Η αμοιβή της αγάπης είναι χαρά και ειρήνη!

Αν δεν έχεις χαρά, ψάξε την αιτία στη σχέση σου με την πηγή της χαράς που είναι ο Ιησούς Χριστός!

Πιο όμορφα κι απ΄ τα γλυκά χείλη το ευχαριστώ το λέει η ζωή μας!

Ευλογία και ευλογημένο δεν είναι το “πολύ” αλλά ό,τι έχει την παρουσία και τη δοκιμασία του θεού!

Χριστιανός εγκαταλειμμένος δεν υπάρχει στο πρόσωπο της γης.

Μην πεις για τον εαυτό σου “είμαι σωστός και καλός” αν δεν έχεις περάσει και σταθεί μπρος στο σταυρό του Χριστού!

Το καλύτερο ευχαριστώ μας το λέμε με τη ζωή μας!

Ο Ιησούς Χριστός δεν μας συγχωρεί για να ξανά αμαρτάνουμε, αλλά μας αναγεννά για να νικάμε!

Η ζωή του Ιησού Χριστού, δεν χρειάζεται προσπάθεια, αλλά κάτι πιο δύσκολο, παράδοση!

Για να αγαπήσεις σωστά πρέπει να καταλάβεις την αγάπη του Θεού για σένα!

Η ταπεινή ζωή, είναι μεγάλη δύναμη!

Η πιο έξυπνη κίνηση του ανθρώπου σ΄ αυτή τη ζωή, η πιο αποδοτική επένδυση είναι η πίστη και η αγάπη στον Ιησού Χριστό!

Δεν υπάρχει τύχη, δεν υπάρχουν συμπτώσεις, υπάρχει μόνο η αγάπη του Θεού για σένα.

Να προσεύχεσαι στο θεό κάθε μέρα, για κάθε ζήτημα, με κάθε ευκαιρία!

Διάβαζε κάθε μέρα από την Αγία Γραφή για να μιλάει ο Κύριος στην καρδιά σου!

Η αγάπη πηγάζει μόνο από λυτρωμένη καρδιά!

Μέσα μας κατοικεί ένα θηρίο εγωισμού αμαρτίας, είναι εχθρός μας, ο αμαρτωλός εαυτός μας, γι΄ αυτό απόρριψέ τον, μίσησέ τον, καταδίκασέ τον.

Πραγματική δύναμη δεν είναι η σωματική, ούτε του μυαλού, ούτε της μόρφωσης, αλλά η δύναμη της ταπείνωσης, της αλήθειας, της υπομονής,, της συγχώρησης. Αυτή τη δύναμη χαρίζει ο Χριστός.

Το ευαγγέλιο δεν είναι βιβλίο να το διαβάζουμε, ούτε βοήθημα να φτιάχνουμε κηρύγματα, αλλά οδηγός ζωής για να το ζούμε!

Ανάθεσε στον Κύριο το πρόβλημά σου, έλπιζε, πίστευε, αναπαύου στις υποσχέσεις Του και θα δεις θαύματα!

Καθιέρωσε μισή ώρα προσευχή κάθε μέρα και μην την χάνεις.

Τα γόνατα είναι δύναμη, τα δάκρυα ευλογία!

Πίστη στη γλώσσα της Καινής Διαθήκης σημαίνει απλώνω το χέρι και παίρνω και το κάνω δικό μου!

Ξεκίνησε τη μέρα σου με λόγια αγάπης και ευχαριστίας στον Ιησού Χριστό, συνέχισε τη μέρα σου με πράξεις υπακοής στο Άγιο Πνεύμα, κλείσε τη μέρα σου με δάκρυα ευχαριστίας στον Πατέρα Θεό για τη χάρη και το έλεός Του.

Δεν μπορεί να υπάρξει αγάπη στο Θεό, χωρίς πίστη στα λόγια Του. Δεν υπάρχει πίστη χωρίς υπακοή!

Πιστεύω στο Θεό σημαίνει αφήνομαι στην αγάπη Του, παραδίνομαι στο θέλημά Του, υπακούω στη φωνή Του, εκτελώ τις εντολές Του και έχω ειρήνη στην καρδιά μου.

Η αγάπη είναι αληθινή με τα ρούχα της υπηρεσίας. Η αλήθεια είναι αποτελεσματική με τα ρούχα της αγάπης.

Θυμήθηκα τον Ουρανό και αμέσως εξαφανίστηκαν οι στενοχώριες μου.

Ο Ιησούς Χριστός πέθανε στο σταυρό για να ζήσουμε εμείς πεθαμένοι για την αμαρτία!

Αγάπη και υπακοή στον Κύριο πάνε μαζί!

Μην αφήνεις το κακό να σε νικάει αλλά νίκα το εσύ με το αγαθό.

Άρχισα να αγαπώ σωστά τους άλλους όταν άρχισα να μισώ τον αμαρτωλό εαυτό μου.

Αναμάρτητος δεν υπάρχει, λυτρωμένος αμαρτωλός υπάρχει!

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να τον εγκατέλειψε ο Θεός! Αντίθετα υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι που εγκατέλειψαν το θεό!

Η καλύτερη περιγραφή της σωτηρία του Ιησού Χριστού: Να κατοικήσει ο Χριστός δια της πίστεως στην καρδιά μας, ώστε να μη ζούμε πια εμείς, αλλά να ζει ο Χριστός μέσα μας!

Δεν είχα λυτρωθεί μέχρι που κατάλαβα πως πρέπει να πεθάνω για να ζήσω. Να απαρνηθώ τελείως τον αμαρτωλό εαυτό μου, να σηκώσω το σταυρό μου και να ακολουθώ πιστά τον Ιησού Χριστό!

Εμείς μπορεί να λέμε ότι πιστεύουμε στον Θεό, εκείνος όμως εμπιστεύεται την πίστη μας σ΄ Αυτόν.

Δεν έχει σημασία τι λέμε εμείς για τον Θεό, αλλά τι ο θεός λέει για εμάς. Δεν μετράει τι εμείς πιστεύουμε για τον εαυτό μας. Αλλά τι βλέπει ο Θεός πάνω μας!

Να μια όμορφη ομολογία: Είμαι αναγεννημένο παιδί του θεού. Πιστεύω στο ζωντανό ερχόμενο Ιησού Χριστό. Ζω με τις αρχές του ευαγγελίου.

Η προσευχή είναι δύναμη! Η προσευχή είναι υπηρεσία! Η προσευχή είναι πηγή ευλογίας!

Το θέλημα του θεού για να το ανακαλύψεις, δεν θέλει μυαλό έξυπνο ούτε μυαλό πολύστροφο, αλλά καρδιά έτοιμη να υπακούσει και να συμμορφωθεί!

Οι φάροι δεν έχουν κουδούνια και σφυρίχτρες. Απλώς λάμπουν στο σκοτάδι. Η άγια ζωή του Χριστιανού λάμπει όσο τίποτα άλλο στο σκοτάδι της αμαρτίας!

Δεν αγαπάμε τους γύρω μας γιατί κρατάμε όλη την αγάπη μας για τον εαυτό μας!

Ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις το δρόμο του θεού είναι η μετάνοια και η πίστη!

Όσοι αδιαφόρησαν για την αγάπη του θεού σ΄ αυτόν τον κόσμο, θα ανακαλύψουν ότι στον Ουρανό δεν θα ενδιαφέρεται κανείς γι΄ αυτούς!

Η ζωή του Χριστού δεν είναι αποτέλεσμα φυσικής προσπάθειας, αλλά υπερφυσικής επέμβασης του Θεού μέσα μας!

Το να παραδοθείς στον Ιησού Χριστό δεν είναι αδυναμία, αλλά νίκη πολύτιμη και κίνηση έξυπνη και σοφή!

Σκέψου αν σήμερα άφησες καθόλου χρόνο να σου μιλήσει ο Θεός!

Την Αγία Γραφή την καταλαβαίνουν μόνο όσοι την πιστεύουν!

Τηλεφώνησε σήμερα με αγάπη, σε κάποιον που το έχει ανάγκη!

Κάθε μέρα που περνάει ή θα μας φέρνει πιο κοντά στον Κύριο ή πιο κοντά στην αιώνια απώλεια!

Ο Θεός έχει τους δικούς Του χρόνους!

Κάθε μέρα να μοιάζουμε και περισσότερο στον Ιησού Χριστό!

Κάθε μέρα να μας φέρνει πιο κοντά στον Κύριο!

Η αγάπη του Θεού λέει “τώρα”, το ψέμα του Σατανά λέει “αύριο”. Η αμαρτία μέσα στην καρδιά μας λέει “ποτέ”. Εμείς όμως διαλέγουμε!

Ζήτησαν από κάποιον να τους μιλήσει για τον Ιησού Χριστό και εκείνος τους μίλησε για τη δική του μεταμορφωμένη ζωή!

Η πίστη χωρίς έργα είναι νεκρή. Η αγάπη χωρίς πίστη είναι νεκρή. Η αλήθεια χωρίς αγάπη είναι νεκρή. Η υπηρεσία χωρίς καθαρότητα είναι νεκρή. Η σωτηρία χωρίς άγια ζωή είναι νεκρή.

Δεν φτάνει να θέλουμε να ακολουθήσουμε τον Ιησού Χριστό. Χρειάζεται και να μη θέλουμε να ακολουθήσουμε τον εαυτό μας!

Από τους ανθρώπους γύρω μας γνωρίσαμε μεγάλες απογοητεύσεις. Δεν γνώρισα κανέναν που να τον απογοήτευσε ο φίλος Του ο Ιησούς Χριστός.

Κάποιος με ρώτησε “Τι να κάνω για να πιστέψω στο θεό”. Και εγώ του είπα απλά να πας να κάτσεις ώρα πολλή μπροστά σε έναν καθρέφτη!

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για τον Θεό, είναι να του παραδοθείς τελείως με αγάπη και πίστη στο θέλημά Του και να μην κάνεις τίποτα!

Ο πραγματικά έξυπνος άνθρωπος φαίνεται όχι στα πράγματα αυτής της ζωής, αλλά στην επιλογή του να πιστεύει και να αγαπά τον αληθινό Θεό!

Η καλύτερη αξιοποίηση αυτής της ζωής, είναι η προετοιμασία μας για την άλλη ζωή που είναι αιώνια!

Η αγάπη του θεού δεν μας ησυχάζει χαρίζοντάς μας έναν ύπνο εξασφάλισης, αλλά μας ξεσηκώνει σε μια καθημερινή αγρύπνια υπακοής!

Την ταπείνωση την τιμά ο Θεός, τον εγωισμό τον εκμεταλλεύεται ο Διάβολος!

Δεν υπάρχουν χαμένοι με τον Ιησού Χριστό και κερδισμένοι με τον Διάβολο!

Ακόμα και εδάφια από την Αγία Γραφή επιστρατεύει ο Διάβολος, για να αποπλανήσει μια ψυχή στην αιώνια απώλεια.

Αφιέρωνε την κάθε σου μέρα στον Κύριο, για να βγαίνεις πραγματικά κερδισμένος!
Μια πολυχρησιμοποιημένη, πολυδιαβασμένη Αγία Γραφή, είναι σημάδι ενός καλοταϊσμένου χριστιανού!

Ο Θεός μπορεί να κάνει τα πάντα για εμάς, αλλά προχωράει μέχρι εκεί που του επιτρέπει η πίστη μας.

Ζήτησε από τον Κύριο: Να αγαπήσεις το θέλημά Του. Να μη ζεις για τον εαυτό σου, να κατοικήσει ο Χριστός στην καρδιά σου!

Για να είσαι ασφαλής από την αμαρτία, πρέπει να σοκάρεσαι από την παρουσία της!

Αγάπη και θυσία πηγαίνουν πάντα μαζί!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος και σωστότερος σκοπός σ΄ αυτή τη ζωή, από το να ετοιμαζόμαστε για την άλλη!

Η χαρά είναι φάρμακο και για σένα τον ίδιο, και για τους άλλους γύρω.

Στον Ουρανό θα έχουν θέση, όσοι εδώ στη γη έδωσαν την πρώτη θέση της καρδιάς τους στον Θεό!

Ο Ιησούς Χριστός μεταμορφώνει τελείως τον άνθρωπο και στη γλώσσα και στη σκέψη και στη νοοτροπία και στις αντιδράσεις. Τον χτίζει από την αρχή!

Το να αγαπήσουμε την κυριότητα του Κυρίου δεν είναι ταπείνωση, είναι δόξα!

Δεν μπορεί να είναι ευλογημένη η χρονιά μας, παρά μόνο αν την αφήσουμε στα χέρια του Κυρίου!

Για να είσαι καλός κηπουρός δεν αρκεί ν΄ αγαπάς τα λουλούδια, πρέπει να μισείς και τα ζιζάνια!

Ζήτησε από τον Κύριο με πίστη τα αδύνατα! Τα άλλα τα μπορείς και μόνος σου!

Ερωτήματα που πρέπει να δώσεις απάντηση

Για ποιο σκοπό ζω;
Έχει νόημα η ζωή που κάνω;
Μπορώ να αγνοήσω τον θεό;
Που θα πάω μετά από αυτή τη ζωή;
Τι θα γίνει με τις αμαρτίες μου;
Είναι η Αγία Γραφή Λόγος Θεού;
Θέλω να μάθω την Αλήθεια;
Πως θα αντιμετωπίσω τον Θεό;
Γεμίζει η ψυχή μου με υλικά αγαθά;
Είμαι έτοιμος/η να συναντήσω το Θεό;

Γνώμες

» Ματαιότητα ματαιοτήτων, είπε ο Εκκλησιαστής· ματαιότητα ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότητα.

» Χωρίς πλούσια καρδιά, ο πλούτος είναι ένας άσχημος ζητιάνος.

» Βίβλος είναι η δύναμη του Θεού που μεταμορφώνει τους άθλιους αμαρτωλούς, σε αγίους του Θεού.

» Οταν ένα λουλούδι το πατήσεις με τα πόδια σου, σε αποδίδει το άρωμά του. Το ίδιο ένας χριστιανός όταν βασανίζεται, αποδίδει το άρωμα Χριστού. Αυτός είναι ο νόμος της δημιουργίας του Θεού.

» Διδάχθηκα από τους κομουνιστές βασανιστές μου ότι: όπως αυτοί δεν παραχωρούσαν καμιά θέση για τον Χριστό στη καρδιά τους, έτσι κι΄ εγώ αποφάσισα να μη αφήσω θέση στη δική μου καρδιά για τον σατανά.

» Οποιος εμπιστεύεται το Θεό στα μικρά πρακτικά θέματα της καθημερινής ζωής, μπορεί να τον εμπιστευθεί και στις πιο δύσκολες και απρόβλεπτες περιστάσεις που παρουσιάζονται.

» Η επιστήμη(Αρχαιολογία) επιβεβαιώνει την ιστορικότητα της Γραφής και η αναγέννηση του ανθρώπου, επιβεβαιώνει τη Θεία προέλευση της Γραφής.

» Ας μη μας ευχαριστεί τίποτε άλλο, από το να κερδίζουμε ψυχές.

» Μέσα στην πολυλογία δεν λείπει η αμαρτία· όποιος, όμως, κρατάει τα χείλη του, είναι συνετός.

» Ο φόβος τού Κυρίου προσθέτει ημέρες· ενώ τα χρόνια των ασεβών θα ελαττωθούν.

» Δόλια πλάστιγγα είναι βδέλυγμα στον Κύριο· ενώ δίκαιο ζύγι είναι ευαρέστησή του.

» Όπου μπει υπερηφάνεια, μπαίνει και ντροπή· η σοφία, όμως, είναι με τους ταπεινούς.

» Όπου δεν υπάρχει κυβέρνηση, ο λαός πέφτει· από το πλήθος, όμως, των συμβούλων προέρχεται σωτηρία.

» Η σεμνή γυναίκα απολαμβάνει τιμή· και οι καρτερικοί απολαμβάνουν πλούτη.

» Όποιος αγαπάει παιδεία, αγαπάει γνώση· όποιος, όμως, μισεί τον έλεγχο, είναι άφρονας.

» Η ενάρετη γυναίκα είναι στεφάνι στον άνδρα της· ενώ αυτή που προξενεί ντροπή, είναι σαν σαπίλα στα κόκαλά του.

» Οι συλλογισμοί των δικαίων είναι ευθύτητα· ενώ οι βουλές των ασεβών δόλος.

» Ο δίκαιος υπερέχει του πλησίον του· ενώ ο δρόμος τών ασεβών τούς πλανάει.

» Αυτός που περπατάει με σοφούς, θα είναι σοφός· ενώ ο σύντροφος των αφρόνων θα χαθεί.

» Ο μακρόθυμος έχει μεγάλη φρόνηση· ενώ ο οξύθυμος ανασηκώνει την αφροσύνη του.

» Η γλώσσα που θεραπεύει είναι δέντρο ζωής· όμως, η διεστραμμένη είναι σύντριψη στο πνεύμα.

» Ο οξύθυμος άνθρωπος διεγείρει μάχες· ενώ ο μακρόθυμος σταματάει φιλονικίες.

» Ο φόβος τού Κυρίου είναι διδασκαλία σοφίας· και η ταπείνωση προπορεύεται της δόξας.

» Η υπερηφάνεια προηγείται τού ολέθρου, και η υψηλοφροσύνη τού πνεύματος προηγείται της πτώσης.

» Η φρόνηση του ανθρώπου συστέλλει τον θυμό του· και είναι δόξα του να παραβλέπει την παράβαση.

» Τιμή τού ανθρώπου είναι η αγαθότητά του· και καλύτερος είναι ο φτωχός παρά ο ψεύτης.

» Ο σπερμολόγος, καθώς γυρίζει ολόγυρα, αποκαλύπτει τα μυστικά· γι’ αυτό, μη σμίγεις μ’ εκείνον που πλαταίνει τα χείλη του

» Χαρά είναι στον δίκαιο να κάνει κρίση· όλεθρος, όμως, στους εργάτες της ανομίας.

» Η μελέτη τής αφροσύνης είναι αμαρτία· και ο χλευαστής, είναι βδέλυγμα στους ανθρώπους.

» Η προσωποληψία στην κρίση δεν είναι καλό.

» Ο ηγεμόνας πείθεται με υπομονή· και η γλυκιά γλώσσα σπάει κόκαλα.

» Οποιος σκάβει λάκκο, θα πέσει ο ίδιος σ’ αυτόν· και η πέτρα θα γυρίσει επάνω σ’ εκείνον που την κυλάει.

» Ο φρόνιμος προβλέπει το κακό, και κρύβεται· οι άφρονες, όμως, εξακολουθούν τον δρόμο τους, και τιμωρούνται.

» Αυτός που κρύβει τις αμαρτίες του, δεν θα ευοδωθεί· αλλ’ αυτός, που τις εξομολογείται και τις εγκαταλείπει, θα ελεηθεί.

» Ο αλαζόνας στην καρδιά διεγείρει έριδες· εκείνος, όμως, που έχει το θάρρος του επάνω στον Κύριο, θα παχύνει.

» Εκείνος που ελέγχει έναν άνθρωπο, ύστερα θα βρει περισσότερη χάρη, παρά εκείνος που κολακεύει με τη γλώσσα.

» Ο πιστός άνθρωπος θα έχει πολλή ευλογία· όποιος, όμως, σπεύδει να πλουτήσει, δεν θα μείνει ατιμώρητος.

» Η ράβδος και ο έλεγχος δίνουν σοφία· αλλ’ ένα εγκαταλειμμένο παιδί ντροπιάζει τη μητέρα του.

» Όπου δεν υπάρχει όραση, ο λαός διαφθείρεται· είναι δε μακάριος εκείνος που φυλάττει τον νόμο.

» Πιστεύω ότι η άοπλη αλήθεια και η δίχως όρους αγάπη τελικά θα πουν την τελευταία λέξη. Είναι γι΄ αυτό το λόγο που το δίκαιο, που προσωρινά νικήθηκε, είναι πιο ισχυρό από το άδικο που έχει θριαμβεύσει.

» Μην κοιτάς πίσω ρωτώντας “γιατί;”. Κοίτα μπροστά ρωτώντας “γιατί όχι;”.

» Ο σοφός μιλά γιατί έχει κάτι να πει. Ο χαζός, γιατί χρειάζεται να μιλήσει.

» Εύκολα συγχωρούμε ένα παιδί που φοβάτε το σκοτάδι. Η πραγματική τραγωδία είναι όταν οι μεγάλοι φοβούνται το φως.

» Η αμφιβολία είναι ένας πόνος τόσο μοναχικός, ώστε να μη γνωρίζει τον δίδυμο αδελφό του-την πίστη.

» Η τιμή του οποιοδήποτε πράγματος είναι το ποσό της ζωής με το οποίο το ανταλλάσεις

» Η πίστη είναι μια όαση στην καρδιά, όαση όπου δεν θα φτάσει ποτέ το καραβάνι της σκέψης.

» Αν κοιτάζεις για το καλό, ο κόπος θα περάσει μα το καλό θα μείνει. Αν χαίρεσαι για το κακό, η χαρά θα περάσει μα το κακό θα μείνει.

» Ενας γέρος Ινδιάνος κάποτε περιέγραψε την εσωτερική πάλη με τον ακόλουθο τρόπο: “Μέσα μου υπάρχουν δυο σκυλιά. Το ένα είναι κακό και μοχθηρό, το άλλο καλό. Το κακό πολεμά το καλό όλη την ώρα”. Όταν ρωτήθηκε ποιό σκυλί νικά, μετά από λίγη σκέψη απάντησε: “Εκείνο το οποίο ταϊζω”.

» Μπορείς να τους ξεγελάσεις όλους λίγες φορές και λίγους πολλές φορές. Αλλά δεν μπορείς να τους ξεγελάσεις όλους όλες τις φορές.

» Υπάρχει ένα πράγμα μόνο που αντέχει το βάρος της ζωής: μια ελαφριά συνείδηση.

» Εχουμε στην πραγματικότητα, δυο είδη ηθικής τη μια δίπλα στην άλλη: την ηθική που διδάσκουμε αλλά δεν εφαρμόζουμε, καθώς κι εκείνη που εφαρμόζουμε, αλλά σπάνια διδάσκουμε .

» Μην προσεύχεστε για ευκολότερη ζωή. Προσεύχεστε για μεγαλύτερη αντοχή.

» Αυτός που ξέρει τους άλλους είναι σοφός. Αυτός που ξέρει τον εαυτό του είναι φωτισμένος.

» Αν η καρδιά σου είναι ηφαίστειο, πως περιμένεις ν΄ ανθίσουν λουλούδια;

» Ενας σκλάβος των παθών του, δεν μπορεί ποτέ να είναι ελεύθερος.

» Να θυμάσαι ότι όλοι βεβαιώνουν πως η σοφία είναι το μεγαλύτερο αγαθό, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που αγωνίζονται να αποκτήσουν αυτό το αγαθό.

» Εκείνοι που δεν τιμωρούν τους κακούς, θέλουν να βλάπτονται οι δίκαιοι.

» Ούτε το άλογο μπορεί να κυβερνηθεί χωρίς χαλινάρι. Ούτε τα πλούτη χωρίς σύνεση.

» Να προτιμάς εκείνους που επιπλήτουν, από εκείνους που κολακεύουν, αλλά να αποφεύγεις τους κόλακες σαν εχθρούς.

» Ή να σιωπάτε, ή να λέτε πράγματα ανώτερα από τη σιωπή.

» Ευλογία δεν είναι η αμοιβή της αρετής, αλλάη ίδια η αρετή.

» Εγώ δεν φοβάμαι πια τον Θεό, Αλλά τον αγαπώ! Γιατί η αγάπη διώχνει πέρα τον φόβο.

» Να προσεύχεσαι σαν όλα να εξαρτώνται από τον Θεό και να δουλεύεις σαν όλα να εξαρτώνται από σένα.

» Τι ανόητοι που είμαστε εμείς οι άνθρωποι! Πετάμε μακριά το ελαφρότερο φορτίο, το “συγχώρησέ με” και φορτωνόμαστε το πιο βαρύ, την δικαιολογία!

» Ολα φτάνουν στον καιρό τους, για κείνους που ξέρουν να περιμένουν.

» Δεν συναντούμε κανένα αχάριστο, όσο είμαστε διατεθημένοι να κάνουμε το καλό.

» Οι αρετές χάνονται μέσα στο συμφέρον, όπως οι ποταμοί μέσα στη θάλασσα.

» Ζήσε για να αγαπάς. Αγάπα για να ζεις.

» Οταν συγχωρείς ελευθερώνεις ένα φυλακισμένο και ανακαλύπτεις ότι ο φυλακισμένος ήσουν εσύ!

» Οι χειρότεροι εχθροί, είναι εκείνοι που εμφανίζονται με την μάσκα των φίλων.

» Δυο πράγματα είναι αχώριστα από το ψέμα: Οι πολλές υποσχέσεις και οι πολλές δικαιολογίες.

» Μη λατρεύεις το Θεό που εσύ δημιούργησες, αλλά το Θεό που δημιούργησε εσένα.

» Πλούσιος είναι ο άνθρωπος που αξίζει πολλά και όχι ο άνθρωπος που έχει πολλά.

» Η ευτυχία δημιουργεί φίλους. Η δυστυχία τους δοκιμάζει.

» Ο Θεός θέλει να γνωρίσεις πολλούς λανθασμένους ανθρώπους, πριν γνωρίσεις τον σωστό. Γιατί όταν τον γνωρίσεις, θα τον ευγνωμονείς.

» Μην πασχίζεις να γίνεις άνθρωπος επιτυχίας, αλλά άνθρωπος αξίας.

» Οταν δεν συγχωρούμε με την καρδιά μας, απλά τιμωρούμε τον εαυτό μας.

» Η χειρότερη στιγμή για έναν άθεο είναι, όταν αισθάνεται ευγνωμοσύνη και δεν έχει κανέναν να ευχαριστήσει.

» Δεν είναι φοβερό αν σας προσέβαλλαν, σας κορόιδεψαν, σας έβρισαν ή σας λήστεψαν. Φοβερό είναι αν εσείς δεν μπορείτε να τα ξεχάσετε.

» Ολα είναι σαν την ηχώ, ότι δώσεις θα πάρεις. Η ζωή σου δεν είναι σύμπτωση, αλλά καθρέφτης των ίδιων σου των πράξεων.

» Δεν θεωρούμε ντροπή τη φτώχεια. Ντροπή είναι να μην την αποφεύγει κανείς δουλεύοντας.

» Οσα χιλιόμετρα κι αν χωρίζουν δυο ανθρώπους, η μεγαλύτερη απόσταση είναι αυτή του πρώτου βήματος!

» Ακέραιος και ελεύθερος είσαι, όταν έχεις την δύναμη να πεις όχι.

» Στο τέλος … να θυμώμαστε όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά την σιωπή των φίλων μας.

» Είναι κρίμα να φοβάσαι ότι θα χάσεις, όταν όλοι οι άλλοι φοβούνται να νικήσουν.

» Για να ξέρεις ποιόν δρόμο να πάρεις, πρέπει πρώτα να ξέρεις που θέλεις να πας.

» Γιατί να θεωρούμε βίαια τα νερά ενός ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;

» Θεέ μου… σ΄ευχαριστώ που μετά από κάθε Ανατολή, μου δίνεις πάλι μια Δύση.

» Οταν σταμάτησα να τρέχω, συνάντησα την υπομονή, που με συμβούλεψε να συνεχίσω να τρέχω.

» Οι επιθυμίες είναι η πηγή της θλίψης.

» Ο μόνος άνθρωπος που δεν κάνει λάθη, είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα.

» Το να κάνεις λάθος είναι ανθρώπινο, το να συγχωρείς είναι Θεϊκό.

» Οποιος θέλει να είναι πραγματικά πλούσιος, ας μην κάνει την περιουσία του μεγαλύτερη, αλλά την πλεονεξία του μικρότερη.

» Τι πιο ωραίο υπάρχει από το να χαμογελάς στους εχθρούς σου!

» Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο, από την ίση μεταχείριση των ανίσων.

» Περισσότεροι νόμοι, λιγότερη δικαιοσύνη.

» Κανένας δεν είναι ξένος για μένα, αν είναι καλός.

» Μην κάνεις κανένα φίλο, αν δεν εξετάσεις, πως μεταχειρίστηκε τους παλιότερους φίλους του.

» Να φοβάσαι τις συκοφαντίες, ακόμα και αν είναι ψέματα.

» Ο ισχυρός άνθρωπος διαθέτει δούλους, ο πλούσιος κόλακες και ο συνετός φίλους.

» Η ψυχαγωγία, όταν συνοδεύεται με την άσκηση του καλού, είναι το καλύτερο. Όταν όμως δεν συνοδεύεται απ΄ αυτό είναι το χειρότερο.

» Μη αφαιρείς αυτό που δεν μπορείς να μου δώσεις.

» Δεν πρέπει όλως διόλου να υποχωρούμε στους κακούς, αλλά να αντιδρούμε.

» Δεν είδα κανένα κατεστραμένο από τη φτώχεια, αλλά είδα πολλούς κατεστραμένους από τη μοχθηρία.

» Να αγαπάς τα παρόντα, και να ζητάς για το μέλλον τα καλύτερα.

» Κανείς δεν μπορεί να είναι ελεύθερος, αν δεν είναι κύριος του εαυτού του.

» Οποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το επαναλάβει.

» Να περιμένεις το καλύτερο. Να είσαι έτοιμος για το χειρότερο. Να αξιοποιείς ότι προκύπτει.

» Ημουν λυπημένος που δεν είχα παπούτσια, μέχρι που συνάντησα κάποιον που δεν είχε πόδια.

» Δεν αξίζει να στενοχωριέσαι για πράγματα που διορθώνονται και για πράγματα που δεν διορθώνονται .

» Αυτοί που έχουν την συνήθεια να κατηγορούν τους άλλους, δεν είναι κατάλληλοι για φιλία.

» Σοφός δεν είναι αυτός που γνωρίζει πολλά, αλλά αυτός που γνωρίζει χρήσιμα.

» Από τις συμφορές, περισσότερη λύπη φέρνουν εκείνες τις οποίες προκαλούμε μόνοι μας.

» Ενα κερί μπορεί να ανάψει χιλιάδες κεριά, χωρίς η ζωή του να μικραίνει. Η ευτυχία ποτέ δεν μικραίνει, όταν μοιράζεται με άλλους.

» Καλύτερα ν΄ ανάψεις ένα κερί, παρά να καταριέσαι το σκοτάδι.

» Το μυαλό είναι σαν την ομπρέλα. Λειτουργεί καλύτερα όταν είναι ανοιχτό.

» Το ψέμα ποτέ δεν ζει για να γεράσει.

» Στο τέλος αυτό για το οποίο μετανοιώνουμε περισσότερο, είναι οι προσπάθειες που δεν κάναμε ποτέ.

» Το σήμερα είναι το αύριο, για το οποίο ανησυχούσες χθές.

» Επιτυχία είναι να προχωράς από αποτυχία σε αποτυχία, χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου.

» Η πιο χαμένη μέρα, είναι εκείνη που δεν γελάσαμε.

» Η αποτυχία δεν είναι να πέφτεις κάτω. Η αποτυχία είναι να μη ξανασηκώνεσαι.

» Στόχευε για το φεγγάρι… ακόμα κι αν αποτύχεις, θα βρεθείς κάπου ανάμεσα στ΄ αστέρια.

» Μην κλαίς επειδή τέλειωσε, χαμογέλα επειδή συνέβη.

» Τα τρία θεμέλια της ευτυχίας σ΄ αυτή τη ζωή είναι: Κάτι να κάνεις, κάτι ν΄ αγαπάς, κάτι να ελπίζεις.

» Αν θέλεις να κάνεις κάτι, θα βρεις ένα τρόπο. Αν δεν θέλεις, θα βρεις μια δικαιολογία.