Αυθόρμητη αποκάλυψη!

0
259

«διότι εάν μας κατακρίνη η καρδία, βεβαίως ο Θεός είναι μεγαλήτερος της καρδίας ημών και γνωρίζει τα πάντα.» (1 Ιωάννη 3:20)

«Διότι ο λόγος του Θεού είναι ζων και ενεργός και κοπτερώτερος υπέρ πάσαν δίστομον μάχαιραν και διέρχεται μέχρι διαιρέσεως ψυχής τε και πνεύματος, αρμών τε και μυελών, και διερευνά τους διαλογισμούς και τας εννοίας της καρδίας· και δεν είναι ουδέν κτίσμα αφανές ενώπιον αυτού, αλλά πάντα είναι γυμνά και τετραχηλισμένα εις τους οφθαλμούς αυτού, προς ον έχομεν να δώσωμεν λόγον.» (Εβραίους 4:12-13)

Συμβαίνει μερικές φορές ο ένοχος για κάποιο έγκλημα να αποκαλύπτεται μόνος του σε κάποιο αιφνιδιασμό που του γίνεται. Για παράδειγμα, ένας ιδιωτικός ντεντέκτιβ στην Αμερική πριν λίγο καιρό χτύπησε την πόρτα ενός σπιτιού, έδειξε την ταυτότητά του σ’ αυτόν που του άνοιξε και του είπε: «Υποθέτω πως δεν χρειάζεται να σου εξηγήσω γιατί είμαι εδώ». Στην πραγματικότητα είχε απλώς υποψίες για το συγκεκριμένο άτομο, χωρίς επιβεβαιωμένα στοιχεία, και «έριχνε άδεια για να πιάσει γεμάτα», κατά τη λαϊκή έκφραση. Ζαλισμένος από την έκπληξη, αυτός που άνοιξε την πόρτα αναφώνησε: «Καλά, και πως με βρήκατε;» «Είμαι εδώ για ένα ανεξερεύνητο έγκλημα, που έγινε πριν από καιρό και που τώρα εξιχνιάστηκε». Ο ύποπτος, με αυτό τον τρόπο έχει ήδη πέσει στην παγίδα. Όλοι μας γνωρίζουμε κάποια πράγματα για τους εαυτούς μας, που κανένας άλλος δεν τα ξέρει, όπως αποτυχίες, σφάλματα, αμαρτήματα, ολισθήματα. Νιώθουμε τύψεις και ενοχές, που μας ενοχλούν και μας βασανίζουν. Μας κρύβουν το πρόσωπο του Θεού(Ησαΐας 59:2, Ιερεμίας 5:25), γιατί το ξέρουμε ότι Εκείνος τα γνωρίζει και δεν μπορούμε να σταθούμε μπροστά Του. Χρειάζεται να απαλλαγούμε από όλα αυτά. Να ζητήσουμε από το Θεό να μας καθαρίσει(1 Ιωάννη 1:9, Εβραίους 9:14). Ο Ιησούς έδωσε το αίμα Του γι’ αυτό(Ρωμαίους 3:24-26). Περιμένει να το ομολογήσουμε σ’ Αυτόν(Ψαλμός 32:5, 51:1-12), το κάθε τι μας βαραίνει, να το καταδικάσουμε, να μετανοήσουμε(Πράξεις 17:30, 2:38, 3:19, Λουκάς 5:32, 13:3,5)και τότε Εκείνος θα μας συγχωρήσει και θα τα ξεχάσει όλα. Θα τα σβήσει, να μην υπάρχουν πια. Να μη μας ξανααπασχολήσουν. Κανείς πια δεν θα μπορεί να μας κατακρίνει για όσα ο Χριστός μας συγχώρησε!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ