Το πείραμα

0
241

«Δύναται ο Αιθίοψ να αλλάξη το δέρμα αυτού ή η πάρδαλις τα ποικίλματα αυτής; τότε δύνασθε και σεις να κάμητε καλόν, οι μαθόντες το κακόν.» (Ιερεμίας 13:23)

« Και καθώς απεδοκίμασαν το να έχωσιν επίγνωσιν του Θεού, παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εις αδόκιμον νούν, ώστε να πράττωσι τα μη πρέποντα, πλήρεις όντες πάσης αδικίας, πορνείας, πονηρίας, πλεονεξίας, κακίας, γέμοντες φθόνου, φόνου, έριδος, δόλου, κακοηθείας· ψιθυρισταί, κατάλαλοι, μισόθεοι, υβρισταί, υπερήφανοι, αλαζόνες, εφευρεταί κακών, απειθείς εις τους γονείς, ασύνετοι, παραβάται συνθηκών, άσπλαγχνοι, αδιάλλακτοι, ανελεήμονες·  οίτινες ενώ γνωρίζουσι την δικαιοσύνην του Θεού, ότι οι πράττοντες τα τοιαύτα είναι άξιοι θανάτου, ουχί μόνον πράττουσιν αυτά, αλλά και συνευδοκούσιν εις τους πράττοντας.» (Ρωμαίους 1:28-32)

Ένας συγγραφέας, αφού απέδειξε την αποτυχία του σύγχρονου πολιτισμού, συμπέρανε: «Για να θεραπευτεί μια τέτοια κατάσταση, θα έπρεπε να αλλάξουν οι άνθρωποι». Αλλά πως μπορεί να αλλάξει η ανθρώπινη καρδιά; Ένας Γερμανός καθηγητής θέλησε να κάνει ένα περίεργο πείραμα. Επιχείρησε με ένα δικής του επινόησης φάρμακο και με κατάλληλη τροφή να αλλάξει τα ένστικτα ενός λιονταριού. «Πετύχατε;» τον ρώτησε κάποιος μετά από πειράματα πολλών μηνών. «Πηγαίνει αρκετά καλά» απάντησε, «μόνο που κάθε τόσο πρέπει να αντικαθιστώ το πρόβατο!». Μόνο ο Θεός, με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος, μπορεί να αλλάξει την ανθρώπινη καρδιά. Δεν κάνει βελτιώσεις. Δεν βάζει μπαλώματα. Την κάνει καινούρια. Όπως ακριβώς το είπε ο Κύριός μας στο Νικόδημο (Ιωάννη 3:3-8) πρέπει να αναγεννηθείς άνωθεν. Μια καινούρια ζωή, με προέλευση από πάνω, από το Θεό. Γι’ αυτό ήρθε ο Χριστός στη Γη μας. Όχι για να μας διδάξει, όχι για να μας διορθώσει, όχι για να μας βάλει σωστούς κανόνες στη ζωή μας, όχι για να μας δώσει μια καινούρια θρησκεία. Ήρθε για να πεθάνει στο Σταυρό, φορτωμένος την δική μου και τη δική σου αμαρτία και να αναστηθούμε μαζί Του σε μια νέα ζωή χωρίς το σαράκι της αμαρτίας(Ρωμαίους 6:18,22, 7:24-25) και της επιπτώσεις της. Χρειάζεται ν’ αποφασίσουμε τι θέλουμε από τον Ιησού Χριστό. Θέλουμε να μας βοηθάει στις δυσκολίες να μας ησυχάσει τους φόβους; Ο δρόμος όμως για να απολαύσουμε την τέλεια ειρήνη Του είναι να Τον καλέσουμε να γίνει ο Κύριός μας και ο Θεός μας, να κατοικήσει στις καρδιές μας, να ζούμε τη ζωή που Αυτός έζησε. Αυτή είναι η αιώνια ζωή μέσα μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠέρασμα στη ζωή
Επόμενο άρθροΜόνο η Χάρη

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ