Ποιος κουράζεται

0
279

«Εγώ πρέπει να εργάζωμαι τα έργα του πέμψαντός με, εωσού είναι ημέρα· έρχεται νυξ ότε ουδείς δύναται να εργάζηται.» (Ιωάννη 9:4)

«Διότι αυτοί διηγούνται περί ημών οποίαν είσοδον ελάβομεν προς εσάς, και πως επεστρέψατε προς τον Θεόν από των ειδώλων, διά να δουλεύητε Θεόν ζώντα και αληθινόν.» (1 Θεσσαλονικείς 1:9)

«Το πόδι που δουλεύει στον τροχό, υποθέτω θα κουράζεται υπερβολικά», είπε κάποιος, ενώ παρατηρούσε τον αγγειοπλάστη καθώς εργαζόταν πάνω στον τροχό του. «Όχι, το πόδι μου που δεν κάνει τίποτα, αυτό είναι που κουράζεται παραπάνω, απάντησε αυτός. Και ας φαίνεται παράξενο, όμως και στο έργο του Θεού αυτό συμβαίνει. Αυτοί που κοπιάζουν, αυτοί που αναλώνονται στη δουλειά του Κυρίου, είναι οι λιγότερο κουρασμένοι. Τους ανανεώνει μέσα τους η χαρά να υπηρετούν τον ζωντανό κι αληθινό Θεό, γεμίζει το περιεχόμενο της ζωής τους από την υπόσχεση της μισθαποδοσίας στη Βασιλεία Του. Όσο για τους άλλους, πηγαίνουν κι έρχονται, αργοί, νωθροί, χωρίς να «εξαγοράζουν τον καιρό», παρόλο που λένε πως είναι παιδιά του Θεού. Είναι κουρασμένοι κι αποκομμένοι, από δουλειές που δεν τελειώνουν ποτέ, μα στα χέρια τους δεν έχουν καρπό για τον Ουρανό και τη δόξα Του. Ας μη γινόμαστε τεμπέληδες και πονηροί δούλοι. Του χρωστάμε τα πάντα  του Ιησού μας Χριστού. Δεν έχουμε το δικαίωμα να καλοπερνούμε με αδιαφορία στο κάλεσμά Του, εμείς οι λυτρωμένοι Του. Η δουλειά του Κυρίου ανανεώνει, αυξάνει την πίστη μας, μας καθιστά σκεύη χρήσιμα στα χέρια Του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΕίδωλα…
Επόμενο άρθροΚαι όμως υπάρχει!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ