Ένα προσωπικό γράμμα

0
279

«Εις τον αιώνα, Κύριε, διαμένει ο λόγος σου εν τω ουρανώ· η αλήθειά σου εις γενεάν και γενεάν· εθεμελίωσας την γην, και διαμένει. Κατά τας διατάξεις σου διαμένουσιν έως της σήμερον, διότι τα σύμπαντα είναι δούλοι σου. Εάν ο νόμος σου δεν ήτο η τρυφή μου, τότε ήθελον χαθή εν τη θλίψει μου. Εις τον αιώνα δεν θέλω λησμονήσει τας εντολάς σου, διότι εν αυταίς με εζωοποίησας. Σος είμαι εγώ· σώσον με· διότι τας εντολάς σου εξεζήτησα.
Οι ασεβείς με περιέμενον διά να με αφανίσωσιν· αλλ” εγώ θέλω προσέχει εις τα μαρτύριά σου.
Εις πάσαν τελειότητα είδον όριον· αλλ” ο νόμος σου είναι πλατύς σφόδρα. Πόσον αγαπώ τον νόμον σου· όλην την ημέραν είναι μελέτη μου.» (Ψαλμός 119:89-97)

Το 1991 ρώτησαν τη γνωστή ηθοποιό Τζούλια Ρόμπερτς ποιο είναι το πιο αγαπημένο της αντικείμενο. Εκείνη απάντησε: «Έχω ένα γράμμα από τον πατέρα μου, το μόνο γράμμα που κατάφερα να μην χάσω από τα παιδικά μου χρόνια. Εάν κάποιος μου πάρει αυτό το γράμμα, θα χαθώ. Μπορεί να μη σημαίνει τίποτα σε κάποιον άλλον, για μένα όμως είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχω. Μπορεί να το διαβάσω δέκα φορές την ημέρα, και κάθε φορά με συγκινεί με διαφορετικό τρόπο». Σύμφωνα με το Δανό φιλόσοφο Σόρεν Κίρκεργκάαρτ, η Βίβλος είναι ένα ανεκτίμητο γράμμα αγάπης από τον Ουράνιο Πατέρα στα παιδιά Του. Πολλοί την βλέπουν σαν ένα αρχαίο βιβλίο, γνωστό για τις ιστορικές και θρησκευτικές του αλήθειες και όσο κι αν την μελετούν, δεν παίρνουν τίποτε προσωπικό από αυτήν. Αν όμως την δούμε ως μια προσωπική επιστολή του Θεού για μας, έχουμε τόσα πολλά να πάρουμε. Μέσα σ’ αυτήν  και μέσα απ’ αυτήν ο Θεός μας δείχνει την κατάστασή μας, το τι έχουμε μέσα στην καρδιά μας, πόσο αμαρτωλοί είμαστε και πόσο ανάγκη έχουμε από σωτηρία και Σωτήρα. Γιατί αν δεν καταλάβει κάποιος ότι είναι αμαρτωλός, δεν πηγαίνει στο Χριστό για να σωθεί. Μέσα από την Αγία Γραφή ο Πατέρας Θεός μας δίνει σοφία, και μας μαθαίνει να περπατάμε σε δρόμους καθαρούς, μακριά από τις κακοτοπιές του πονηρού. Τα λόγια Του γλυκαίνουν την ψυχή μας, μας γεμίζουν παρηγοριά και δύναμη. Οι υποσχέσεις Του ανοίγουν μπροστά μας φωτεινούς ορίζοντες και μας καλούν σε μια ζωή σιγουριάς και απόλαυσης του Προσώπου Του. Αν μελετάμε την Αγία Γραφή ξέροντας πως είναι τα λόγια που ο Θεός έγραψε προσωπικά για μας, η καρδιά μας γεμίζει από χαρά και αγαλλίαση και όλα φωτίζονται. Στη ζωή μας. Η ψυχή μας προσφέρεται και αυξάνει, η σχέση μας με το Θεό προοδεύει και αποκτούμε μια αξιοζήλευτη ισορροπία.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ