Το τηλεσκόπιο

0
234

«Διότι ο λόγος του Θεού είναι ζων και ενεργός και κοπτερώτερος υπέρ πάσαν δίστομον μάχαιραν και διέρχεται μέχρι διαιρέσεως ψυχής τε και πνεύματος, αρμών τε και μυελών, και διερευνά τους διαλογισμούς και τας εννοίας της καρδίας· και δεν είναι ουδέν κτίσμα αφανές ενώπιον αυτού, αλλά πάντα είναι γυμνά και τετραχηλισμένα εις τους οφθαλμούς αυτού, προς ον έχομεν να δώσωμεν λόγον.» (Εβραίους 4:12-13)

«Ουαί εις τους σκάπτοντας βαθέως διά να κρύψωσι την βουλήν αυτών από του Κυρίου, και των οποίων τα έργα είναι εν τω σκότει, και λέγουσι, Τις βλέπει ημάς; και τις εξεύρει ημάς;» (Ησαϊας 29:15)

Κάποια μέρα ο αστρονόμος Μίτσελ έκανε κάποιες παρατηρήσεις για την έρευνά τουγύρω από τον ήλιο. Καθώς ο ήλιος έδυε κι εκείνος παρακολουθούσε με το τηλεσκόπιό του, είδε μέσα από τη διόπτρα έναν κοντινό λόφο, σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων. Πάνω στην κορυφή του λόφου υπήρχε μια συστάδα από μηλιές και σε μια από αυτές ήταν δυο αγόρια, που έκοβαν μήλα. Το ένα είχε ανέβει πάνω στη μηλιά και έκοβε ενώ το άλλο από κάτω φύλαγε σκοπιά να μην τους δει κανένας. Αλλά ο αστρονόμος δέκα χιλιόμετρα μακριά είχε το τηλεσκόπιό του στραμμένο πάνω τους κι έβλεπε τα πάντα. Σαν τα παιδιά αυτά κι εμείς πολλές φορές ξεχνιόμαστε και νομίζουμε ότι κανείς δεν μας βλέπει. Επειδή εμείς δεν βλέπουμε τον Θεό, δεν σημαίνει ότι Αυτός δεν μας βλέπε. Ούτε μια λέξη, σκέψη ή πράξη δεν μπορεί να κρυφτεί από το Θεό. Το μάτι Του είναι διαρκώς στραμμένο πάνω μας. Βλέπει όχι μόνο αυτά που κάνουμε, αλλά και όσα έχουμε μέσα μας. Αυτό βεβαίως μας φέρνει σε μεγάλη αμηχανία. Πόσο παρηγορητικό όμως είναι το γεγονός ότι παρόλο που βλέπει και ξέρει τα πάντα για μας, μας αγαπά με μια τέλεια, απέραντη αγάπη και έδωσε το μονογενή Υιό Του στο Σταυρό για μας. Για να καθαρίσει την καρδιά μας, αν Του τη δώσουμε να το κάνει, κι έτσι η ζωή μας να είναι ευάρεστη σ’ Αυτόν και να χαιρόμαστε που μας παρακολουθεί. Πόσο παρηγορητικό επίσης είναι να ξέρουμε ότι βλέπει τον πόνο μας, τη δύσκολη θέση μας, τα προβλήματά μας! Και όχι μόνο βλέπει, αλλά και μας δίνει λύσεις, θαυμαστές, υπέροχες, θεϊκές. Αρκεί να Τον εμπιστευθούμε και να Του αναθέσουμε τα πάντα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ