Είναι δώρο!

0
282

«επειδή πάντες ήμαρτον και υστερούνται της δόξης του Θεού, δικαιούνται δε δωρεάν με την χάριν αυτού διά της απολυτρώσεως της εν Χριστώ Ιησού, τον οποίον ο Θεός προέθετο μέσον εξιλεώσεως διά της πίστεως εν τω αίματι αυτού, προς φανέρωσιν της δικαιοσύνης αυτού διά την άφεσιν των προγενομένων αμαρτημάτων διά της μακροθυμίας του Θεού, προς φανέρωσιν της δικαιοσύνης αυτού εν τω παρόντι καιρώ, διά να ήναι αυτός δίκαιος και να δικαιόνη τον πιστεύοντα εις τον Ιησούν.» (Ρωμαίους 3:23-26)

«Διότι κατά χάριν είσθε σεσωσμένοι διά της πίστεως· και τούτο δεν είναι από σας, Θεού το δώρον· ουχί εξ έργων, διά να μη καυχηθή τις.» (Εφεσίους 2:8-9)

Ένας χριστιανός επισκέφθηκε έναν γνωστό του και του μίλησε για την «οδό της Σωτηρίας». Όμως εκείνος δεν καταλάβαινε. Η κουβέντα ήταν άκαρπη. Καθώς τελικά σηκώθηκε ο πιστός άνθρωπος να φύγει, χάρισε στην γνωστό του ένα βιβλίο». Πράγματι, το πήρε πρόθυμα και τον ευχαρίστησε. «Τώρα, για πες μου!» ρώτησε ο πιστός. «Σε ποιον ανήκει το βιβλίο αυτό;» «Σε μένα, σε ποιον άλλον;» «Και πως το απέκτησες;» τον ξαναρώτησε. «Μα, εσύ μου το έδωσες τώρα μόλις κι εγώ το πήρα!» «Θαυμάσια! Δηλαδή εγώ το αγόρασα, εγώ το πλήρωσα και το πρόσφερα σε σένα. Εσύ το δέχτηκες και τώρα είναι δικό σου. Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν ο Χριστός εξαγόρασε τη σωτηρία σου με το αίμα Του και τώρα στην προσφέρει δωρεάν. Αλλά πρέπει να την δεχτείς μ’ ευγνωμοσύνη, όπως δέχτηκες το βιβλίο μου». Το απλό αυτό παράδειγμα βοήθησε τον άνθρωπο αυτό να καταλάβει πόσο απλό ήταν να πάρει από το χέρι του Θεού το δώρο της σωτηρίας του Ιησού Χριστού. Δώρα δεχόμαστε στη ζωή μας αρκετά. Τα πιο πολλά με ευχαρίστηση. Μα μπροστά σ’ αυτό το Δώρο, τη σωτηρία κατά χάρη του Ιησού Χριστού, πολλοί στέκονται κουμπωμένοι και αναποφάσιστοι. Μήπως γιατί φοβούνται ότι θα τους ζητήσει πολλά; Μήπως γιατί δεν έχουν την διάθεση να ταπεινωθούν, να δείξουν πως είναι αμαρτωλοί και άρα χρειάζονται τη σωτηρία Του; Μήπως γιατί δεν θέλουν ν’ αφήσουν αυτά που κρατούν; Όπως και να ‘χει το πράγμα, χάνουν. Και χάνουν αιώνια…

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ