Πρώτα λόγια και τελευταία

0
209

«Και ευχαριστώ τον ενδυναμώσαντά με Ιησούν Χριστόν τον Κύριον ημών, ότι ενέκρινε πιστόν και έταξεν εις την διακονίαν εμέ, τον πρότερον όντα βλάσφημον και διώκτην και υβριστήν· ηλεήθην όμως, διότι αγνοών έπραξα εν απιστία, αλλ” υπερεπερίσσευσεν η χάρις του Κυρίου ημών μετά πίστεως και αγάπης της εν Χριστώ Ιησού.
 Πιστός ο λόγος και πάσης αποδοχής άξιος, ότι ο Ιησούς Χριστός ήλθεν εις τον κόσμον διά να σώση τους αμαρτωλούς, των οποίων πρώτος είμαι εγώ· αλλά διά τούτο ηλεήθην, διά να δείξη ο Ιησούς Χριστός εις εμέ πρώτον την πάσαν μακροθυμίαν, εις παράδειγμα των μελλόντων να πιστεύωσιν εις αυτόν εις ζωήν αιώνιον. εις δε τον βασιλέα των αιώνων, τον άφθαρτον, τον αόρατον, τον μόνον σοφόν Θεόν, είη τιμή και δόξα εις τους αιώνας των αιώνων· αμήν.» (1 Τιμοθέου 1:12-17)

Μια νεαρή γυναίκα βρισκόταν στο κρεβάτι βαριά άρρωστη. Από τα λόγια των γιατρών είχε καταλάβει πως το τέλος ήταν κοντά και περίμενε την ώρα της αναχώρησής της. Είχε ειρήνη στην καρδιά της. γιατί αγαπούσε τον Χριστό και ήξερε ότι βρισκόταν στα χέρια Του. Δυο φίλοι ήρθαν να προσευχηθούν μαζί της. Ήξεραν ότι ήταν ίσως η τελευταία φορά που την έβλεπαν ζωντανή στη γη. Ένας από αυτούς ρώτησε: «Αν εμφανιζόταν αυτή τη στιγμή ο Ιησούς Χριστός μπροστά σου τι θα ήθελες να Τον ακούσεις να σου λέει;» Η κοπέλα σήκωσε χαρούμενη τα χέρια της προς τον Ουρανό: «Θα επιθυμούσα να μου πει ξανά εκείνες τις ευλογημένες λέξεις που μου είπε τότε στην αρχή: Έχε θάρρος κόρη μου, η πίστη σου σε έσωσε!»Αυτά τα γλυκά λόγια παρηγοριάς και ενίσχυσης, που αναφέρονται στο Ευαγγέλιο (Ματθαίος 9:2), που τα απηύθυνε ο Κύριός μας στην αιμορροούσα καθώς εκείνη γιατρευόταν από τη μακρόχρονη πληγή της, τα ίδια αυτά λόγια προορίζονται για κάθε ταπεινή και συντριμμένη καρδιά, που θέλει να απαλλαγεί από την αιμορραγία της αμαρτίας της. Καθώς τα ακούμε από το στόμα του Κυρίου μας να τα λέει σ’ εμάς προσωπικά, μια ανείπωτη χαρά και γαλήνη μας πλημυρίζει. Και αυτή η χαρά μας ακολουθεί μέχρι το τέλος της ζωής μας, μέχρι το σκαλοπάτι του θανάτου, μέχρι να μπούμε στην αιώνια δόξα Του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠηγαία δοξολογία
Επόμενο άρθροΣήμερα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ