Ούτε κρύο ούτε ζεστό

0
347

«Και προσήλθεν ο Ηλίας προς πάντα τον λαόν και είπεν, Έως πότε χωλαίνετε μεταξύ δύο φρονημάτων; εάν ο Κύριος ήναι Θεός, ακολουθείτε αυτόν· αλλ” εάν ο Βάαλ, ακολουθείτε τούτον. Και ο λαός δεν απεκρίθη προς αυτόν λόγον.» (1 Βασιλέων 18:21)

«Εξεύρω τα έργα σου, ότι ούτε ψυχρός είσαι ούτε ζεστός· είθε να ήσο ψυχρός ή ζεστός· ούτως, επειδή είσαι χλιαρός και ούτε ψυχρός ούτε ζεστός, μέλλω να σε εξεμέσω εκ του στόματός μου.» (Αποκάλυψη 3:15-16)

Έξαλλος ο ξένος κατέβηκε στην υποδοχή του ξενοδοχείου που είχε κλείσει μέσω διαδικτύου. «Γιατί γράφετε στο διαφημιστικό σας τρεχούμενο κρύο και ζεστό νερό, ενώ στο δωμάτιο υπάρχει μόνο μια βρύση;». «Ανοίξτε τη βρύση και θα δείτε. Για να πλυθείτε είναι μάλλον κρύο το νερό, για να το πιείτε είναι μάλλον ζεστό!». Σε τι χρησιμεύει τέτοια βρύση, που το νερό της δεν είναι ούτε κρύο ούτε ζεστό; Σε τι χρησιμεύει η ζωή μας, όταν δεν είναι ούτε ψυχρή ούτε θερμή με τον Θεό; Μοιάζει με την πορεία του λαού του Θεού, τότε που ο Ηλίας ο προφήτης τους είπε το σημερινό μας εδάφιο: έως πότε θα περπατάτε κουτσαίνοντας ανάμεσα στο Θεό και τον Βάαλ; Ο Βάαλ τότε, τα τόσα είδωλα σήμερα: χρήματα, σπίτια, αποκτήματα, ανέσεις, γνωριμίες, σχέσεις, η γνώμη του κόσμου … Ας αποφασίσουμε επιτέλους τι βαραίνει στην καρδιά μας, τι θα επιλέξουμε ως σκοπό της ζωής μας. Αξίζει να αναλώσουμε για όλα αυτά τα φθαρτά και πρόσκαιρα τον εαυτό μας; Αν θέλουμε τον Ιησού Χριστό πρέπει να Τον κάνουμε απόλυτο Κύριο. Να Του τα δώσουμε όλα. Όχι χλιαρά πράγματα, με μισή καρδιά και διπλή ζωή. Η χλιαρότητα είναι μια εμετική κατάσταση για το Θεό. Για να μας αναγεννήσει με το Πνεύμα Του το Άγιο, ο Θεός θέλει να Του δώσουμε όλη μας την καρδιά και να τα αφήσουμε όλα πίσω, τις αγάπες μας, τις φιλοδοξίες μας … Στόχος της ζωής μας να είναι να Του αρέσουμε, να ακολουθήσουμε το θέλημά Τους σε κάθε μας βήμα, να ξεκόψουμε τελείως από την αμαρτία και το κοσμικό πνεύμα. Ο Θεός είναι Άγιος και μόνο άγιοι μπορούν να Του ανήκουν!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ