«Και συ, Δανιήλ, έγκλεισον τους λόγους και σφράγισον το βιβλίον, έως του εσχάτου καιρού· τότε πολλοί θέλουσι περιτρέχει και η γνώσις θέλει πληθυνθή.» (Δανιήλ 12:4)

«Γίνωσκε δε τούτο, ότι εν ταις εσχάταις ημέραις θέλουσιν ελθεί καιροί κακοί· διότι θέλουσιν είσθαι οι άνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι, βλάσφημοι, απειθείς εις τους γονείς, αχάριστοι, ανόσιοι, άσπλαγχνοι, αδιάλλακτοι, συκοφάνται, ακρατείς, ανήμεροι, αφιλάγαθοι, προδόται, προπετείς, τετυφωμένοι, φιλήδονοι μάλλον παρά φιλόθεοι, έχοντες μεν μορφήν ευσεβείας, ηρνημένοι δε την δύναμιν αυτής. Και τούτους φεύγε.» (2 Τιμοθέου 3:1-5)

Η τηλεφωνική εταιρία Western Union, λίγο μετά την εφεύρεση του τηλεφώνου, το 1876, έκανε μια εντελώς ατυχή πρόβλεψη: «Το τηλέφωνο έχει πολλές αδυναμίες και ελαττώματα και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ένα διαδεδομένο μέσο επικοινωνίας. Όμως, το τηλέφωνο βελτιώθηκε και τελειοποιήθηκε και αυτή τη στιγμή σχεδόν κάθε σπίτι έχει το τηλέφωνό του, εκτός από τα εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα σε κάθε χώρα. Μια αντίστοιχη δήλωση έκανε ο Ντέιβιντ Σάρνοφ, πρωτοπόρος διαφημιστής, το 1920, για το ραδιόφωνο: «Το ραδιόφωνο είναι ένα ασύρματο μουσικό κουτί, χωρίς καμιά εμπορική δυνατότητα. Ποιος θα πλήρωνε μια διαφήμιση που θα απευθυνόταν στο πουθενά;» Σήμερα το ραδιόφωνο έχει τεράστια διαφημιστική ισχύ. Τόσο, που πολλές φορές οι διαφημίσεις κρατούν περισσότερη ώρα από τις εκπομπές! Ο κόσμος έχει πια τη δυνατότητα να επικοινωνεί ελεύθερα και εύκολα., να ενημερώνεται για το τι γίνεται στην άλλη άκρη της γης και να μαθαίνει αμέσως όλα τα νέα προϊόντα, όχι μόνο ακουστικώς, αλλά και οπτικώς μέσω της τηλεόρασης. Η πρόοδος της τεχνολογίας όμως δεν έφερε και μεγαλύτερη ευτυχία και ειρήνη. Γυρίζεις το κουμπί ή σηκώνεις το ακουστικό, και διαχέεται θλίψη και απογοήτευση. Γιατί χωρίς το Χριστό τα αγαθά της τεχνολογίας και του πολιτισμού είναι άχρηστα. Η καρδιά μας έχει ανάγκη να γεμίσει από την αγάπη Του, την γλυκύτητά Του, την καλοσύνη Του. Μόνο Εκείνος είναι η ζωή. Μόνο σ’ Εκείνον βρίσκει χαρά και ανάπαυση η ψυχή μας. Μόνο μ’ Εκείνον μέσα στην καρδιά υπάρχει θετική και καλή πρόβλεψη για μας, όχι μόνο σ’ αυτή τη γη, αλλά και αιώνια!