Αλήθεια ή ψέμα;

0
309

Οι κοινωνιολόγοι δηλώνουν ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον των ανθρώπων της εποχής μας για το τι πιστεύουν που ισχυρίζονται ότι ανήκουν πνευματικά, σε χώρες που ονομάζονται χριστιανικές. Ένα ινστιτούτο στατιστικής αναφέρει ότι το 20% αυτών που λέγονται χριστιανοί θα πίστευαν στην μετενσάρκωση, 26% στην αστρολογία και το 50% περίπου θα θεωρούσαν ότι «αν ένα άτομο είναι καλό, μπορεί να έχει μια θέση στον Ουρανό». Ένα άλλο σημαντικό μέρος των ανθρώπων εκτιμά όλες οι θρησκείες είναι «καλές και αληθινές».
Ένας πραγματικός χριστιανός δεν αφήνει τον εαυτό του να επηρεαστεί από τέτοιες ιδέες. Βασίζεται στην διδασκαλία της Αγίας Γραφής, του λόγου του Θεού, που είναι η αλήθεια(Ιωάννη 17:17), η μόνη αλήθεια, ολόκληρη και επαρκής. Αναγνωρίζει ότι ο Θεός είναι ο Δημιουργός του Σύμπαντος και ότι ο ίδιος δεν είναι παρά «χώμα» μπροστά Του. Έχει δεχτεί τη σωτηρία και την αιώνια ζωή που ο Θεός προσφέρει δωρεάν διαμέσου του Ιησού Χριστού, του Σωτήρα.
Ο Θεός αποκαλύπτει τις σκέψεις Του για την αμαρτία, τον άνθρωπο, τη χάρη, τη θεία αγάπη, τη σωτηρία διαμέσου της πίστης, μέσα στην Αγία γραφή, και ιδιαίτερα αποκαλύπτοντας τον Εαυτό Του, στον άνθρωπο μέσω του Ιησού Χριστού. Μόνο αυτή η αλήθεια, δεκτή στην καρδιά και εφαρμοσμένη στην πράξη μέσα στην καθημερινή ζωή, μας επιτρέπει να αντιστεκόμαστε στις επιθέσεις ψεύδους εκ μέρους του Σατανά. Ένας αληθινός χριστιανός δεν μπορεί να συμφωνήσει με αυτούς τους τύπους των πεποιθήσεων που αναφέραμε στην αρχή, που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να μας απομακρύνουν από την αλήθεια.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ