“Διότι εάν ζήτε κατά την σάρκα, μέλλετε να αποθάνητε, αλλ’ εάν διά του Πνεύματος θανατώνητε τας πράξεις του σώματος, θέλετε ζήσει.”
(Ρωμαίους η ́ 13)
Σύμφωνα με νέο βιβλίο για τη ζωή του Τζον Λένον, έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στη Νέα Υόρκη σαν ένας «καταθλιπτικός ερημίτης», που σύχναζε στα πορνεία της πόλης με το ψευδώνυμο Γκρέτα Χιουζ (από τη μεγάλη σταρ του Χόλιγουντ Γκρέτα Γκάρμπο και τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο Χάουαρντ Χιουζ που ζούσε παίρνοντας ψυχοφάρμακα και πέθανε σε κατάσταση παραφροσύνης).
Ο συγγραφέας του βιβλίου, Τζέφρι Τζουλιάνο, δήλωσε ότι το βιβλίο του βασίζεται στα μυστικά ημερολόγια του θρυλικού μέλους των Μπιτλς. Σύμφωνα με τον Τζουλιάνο το διάσημο «σκαθάρι» αντέδρασε έντονα, όταν, λίγο καιρό προτού δολοφονηθεί, ρωτήθηκε από
έναν φίλο του αν έχει αποσυρθεί: «Δεν έχω αποσυρθεί. Είμαι ήδη νεκρός…»
Άνθρωπος με φήμη και δόξα και επιτυχίες στην εποχή του μα και αργότερα, που όμως
νικήθηκε από την αμαρτία και κυριεύθηκε από την απογοήτευση, όπως κάθε φτωχός
θνητός. Δεν χρειάζεται να βρεθείς στον τάφο.
Η αμαρτία σε αχρηστεύει από πιο νωρίς. Κατατρώγει τη ζωή σου, την ομορφιά της νιότης
σου, σε ρεζιλεύει, και σε σπρώχνει μετά στην άκρη, για να συνεχίσει με άλλα υποψήφια θύματα. Δεν είναι μόνον οι ηχηρές αμαρτίες, οι «σαρκικές ηδονές». Το να ζεις για τον εαυτό
σου, να ξοδεύεις το χρόνο και τις δυνάμεις σου για την ύλη, αυτό είναι σάρκα. Και δεν
γίνεται τίποτε με τις προσπάθειες, τις ηθικές αρχές και τις διδασκαλίες. Μόνο ο Χριστός
μας ελευθερώνει από την εξουσία της σάρκας. Μόνο το Πνεύμα του Θεού το Άγιο, όταν
κατοικήσει μέσα μας, μας δίνει τη νίκη πάνω στη σάρκα και στην αμαρτία.
Κύριέ μου, με ελευθέρωσες από το μαστίγωμα και το λαχανιασμένο κυνηγητό της σάρκας, κι έβαλες μέσα μου άγιους πόθους, δικούς Σου. Τώρα ζω και αναπνέω ελεύθερα την αγάπη Σου. Πόσο Σ’ ευχαριστώ!