Εμπειρία

0
207
«Όστις όμως εγκύψη εις τον τέλειον νόμον της ελευθερίας, και επιμείνη εις αυτόν, ούτος γενόμενος ουχί ακροατής επιλήσμων, αλλ’ εκτελεστής έργου, ούτος θέλει είσθαι μακάριος εις την εκτέλεσιν αυτού.»
(Ιακώβου α ́ 25)
Καθόταν ένας γέροντας στη ρίζα μιας ελιάς, αποκαμωμένος από τα βάρη της ζωής. Ένα παλικάρι, περαστικό από τα μέρη, τον χαιρέτησε, ο γέροντας το συμπάθησε, και πιάσανε κουβέντα.
«Έλα να σου πω τα μυστικά της ζωής», τον συμβούλεψε ο γέροντας. «Λοιπόν, αν κάνεις τούτο και τ’ άλλο, αν πορευτείς έτσι, θα πετύχεις στη δουλειά σου, στην οικογένειά σου». Ο νεαρός, άγουρος και άπειρος καθώς ήταν, δεν βρήκε κανένα λόγο ώστε να μην εφαρμόσει την πρακτική που του υπέδειξε ο έμπειρος ηλικιωμένος. Σύντομα είδε καρπούς, έγινε πραγματικά ένας επιτυχημένος άνθρωπος. Λίγο καιρό μετά, ξανασυνάντησε το γέροντα. «Πιάσανε τόπο όσα μου είπες. Μόνο… μια απορία έχω. Σε βλέπω μόνο, αποκαμωμένο και παραμελημένο. Πες μου, εσύ που ξέρεις τόσα, γιατί δεν πέτυχες στη ζωή σου;» Ο γέροντας κούνησε το κεφάλι πικρά: «Παιδί μου, δεν φτάνει μόνο να τα γνωρίζεις, πρέπει και να τα ακολουθήσεις, να τα ζήσεις, όπως ακριβώς έκανες εσύ!» Το Ευαγγέλιο γράφει μεγάλα και θαυμαστά. Μα αν μείνεις στη γνώση μόνο, δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα στη ζωή σου.
Αν μείνεις στις απόψεις, στις εκδοχές, στα ερμηνευτικά μόνο, η καρδιά σου θα μείνει άδεια και η καθημερινότητά σου ανεπηρέαστη. Για να φέρει αποτελέσματα ο Λόγος του Θεού και καρπό, χρειάζεται πίστη. Μια πίστη που θα φέρει τις αλήθειες του από τις σελίδες του μέσα στην καρδιά σου, να τις ζήσεις, να υπακούσεις, να τις κάνεις βίωμά σου. Μια πίστη που θα κάνει το έργο του Σταυρού και της Ανάστασης δικό σου. Και έτσι όλα τα θαύματα και οι ευλογίες του
Θεού θα γεμίσουν τη ζωή σου.
Κύριέ μου, από γνώσεις έχω μπόλικες, μα πόσα από αυτά ζω; Νιώθω τόσο φτωχός!
Κι όμως, έχεις τόσο πλούτο ευλογιών να μου χαρίσεις! Θέλω να γίνω εκτελεστής
του Λόγου Σου, κι όχι απλός ακροατής.
Το Ευαγγέλιο γράφει μεγάλα και θαυμαστά. Μα αν μείνεις στη γνώση μόνο, δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα στη ζωή σου. Για να φέρει αποτελέσματα ο Λόγος του Θεού και
καρπό, χρειάζεται πίστη.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΑσφάλεια
Επόμενο άρθροΙσοζύγιο πληρωμών!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ