“Θέλεις φυλάξει εν τελεία ειρήνη το πνεύμα επί σε επιστηριζόμενον, διότι επί σε θαρρεί.”
(Ησαΐας κς ́ 3)
Κατά τη διάρκεια μιας βαριάς ασθένειάς του, ο ποιητής Ρ. Κίπλινγκ είχε ανάγκη μια νο
σοκόμα να βρίσκεται συνεχώς πλάι του, γιατί η κατάστασή του ήταν σοβαρή. Έτσι, ένα βράδυ,
καθώς καθόταν η νοσοκόμα δίπλα στο κρεβάτι του, παρακολουθώντας τον συνεχώς, μήπως
χρειαστεί να τον βοηθήσει σε κάτι, είδε τα χείλη του να κινούνται. Έσκυψε πάνω του ν’ ακούσει τον ψίθυρο. Ο ποιητής ψιθύριζε μια παλιά παιδική προσευχή, που την έλεγε μικρός πριν πάει για ύπνο: «Γέρνω Κύριε τώρα για να κοιμηθώ…»
Η κοπέλα συνειδητοποίησε ότι προσευχόταν και απολογήθηκε: «Με συγχωρείτε κ. Κίπλινγκ, νόμιζα ότι θέλατε κάτι». «Θέλω», της απάντησε ψελλίζοντας. «Θέλω τον Ουράνιο Πατέρα μου. Μόνον Εκείνος μπορεί να με φροντίσει τώρα!»
Την ώρα του πόνου, την ώρα της ανημποριάς, την ώρα που οι άνθρωποι δεν μπορούν, όσο κι αν θέλουν, να βοηθήσουν, υπάρχει Κάποιος που μπορεί. Στηρίξου πάνω Του. Τα χέρια Του είναι δυνατά να σε κρατήσουν. Η καρδιά Του είναι μεγάλη και χωράει κάθε σου πρόβλημα. Η αγάπη Του είναι απέραντη. Μην αμφιβάλλεις καθόλου για την πρόθεσή Του να σταθεί κοντά σου και να σε φροντίσει. Απόδειξη αναμφίβολη, ο Σταυρός του Χριστού στο Γολγοθά. Προσφορά ζωής, θυσία αγάπης, για αιώνια λύτρωση. Το αίμα Του έδωσε για σένα, πώς δεν θα σου δώσει ό,τι έχεις ανάγκη την ώρα τη δύσκολη; Και την πιο δύσκολη ώρα, την ώρα της αναχώρησης από αυτόν τον κόσμο, Εκείνος θα κρατάει το χέρι σου για να σε οδηγήσει πέρα από τη φθορά και το θάνατο, στην ουράνια Πόλη, στην αιώνια δόξα, στη χαρά την
ατέλειωτη της λαμπρής Παρουσίας Του!
Κύριέ μου, μαζί Σου γλυκαίνουν κι ομορφαί­ νουν όλες οι ώρες μου, κι η σκοτεινιά του πόνου και του θανάτου διαλύεται από το φως του Προσώπου Σου. Κράτα με κοντά Σου, να αναπνέω την αγάπη Σου και η ειρήνη Σου να διώχνει μακριά κάθε φόβο.