Η παιδεία του Παντοδυνάμου!

0
437
«Ιδού, μακάριος ο άνθρωπος τον οποίον ελέγχει ο Θεός. Διά τούτο μη καταφρόνει την παιδείαν του Παντοδυνάμου.»
(Ιώβ ε ́ 17)
Mια γυναίκα πιστή, αφιερωμένη στον Κύριο, δοκιμάστηκε στη ζωή της σκληρά. Δυσκολίες
με τα οικονομικά, δυσκολίες στην οικογένεια, προβλήματα στην υγεία… Το χαμόγελο δεν
έφυγε από τα χείλη της, ούτε ο παρηγορητικός λόγος για τους άλλους, ούτε τα εδάφια πίστης που όλη μέρα έφερνε και ξανάφερνε στη σκέψη της και τα έστελνε σαν προσευχή στον Ουράνιο Πατέρα. Η γυναίκα αυτή είχε βρει ένα μυστικό, ένα κλειδί στην πνευματική της ζωή.
Όταν όλοι γύρω λένε: «Κύριε, γιατί εγώ; Γιατί σ’ εμένα;» απευθυνόμενοι στον Θεό για κάθε δοκιμασία, αυτή έλεγε: «Κύριε, γιατί όχι εγώ; Γιατί όχι σ’ εμένα;» Ούτε παράπονο, ούτε απορία, ούτε ζητούσε το λόγο από τον Θεό. Συνήθιζε μόνη της να δίνει και την απάντηση: «Γιατί όχι εγώ; Μα εγώ έχω βράχο, έχω φρούριο δυνατό, έχω πέτρα και καταφύγιό μου τον Θεό μου.
Με καλύπτει, με ανορθώνει, με συντροφεύει, με αξιώνει να προσκολλώμαι πάνω στον Ιησού Χριστό μου». Αγαπητοί μου, ας αναλογιστούμε πόσο μεγάλη απόσταση μας χωρίζει από αυτή τη θέση, από αυτή τη νοοτροπία. «Γιατί όχι σ’ εμένα Πατέρα;» ας πει ο καθένας μας. «Δεν είμαι καλύτερος, ούτε ικανότερος, ούτε πνευματικότερος. Δεν είμαι πιο έξυπνος, πιο άξιος, πιο ανθεκτικός. Όμως ξέρω πως μ’ αγαπάς, Πατέρα. Πως θέλεις σαν το καθαρό χρυσάφι να λάμψει η ζωή μου. Θέλεις να ζήσω ελεύθερος από φόβους, από εξαρτήσεις κάθε μορφής. Θέλεις να με καμαρώσεις δυνατό στην τρικυμία, θέλεις να δοξαστείς στη ζωή μου. Δε με νοιάζει ο πόνος, όσο το να Σ’ έχω στήριγμά μου, ασάλευτη δύναμή μου, ελπίδα ζωντανή, Εσένα τον ζωντανό Θεό μου!»
Κύριέ μου, ξέρω πως δεν θα μ’ αφήσεις να πειραστώ πέρα από τη δύναμή μου.
Τη δική Σου δύναμη ζητώ. Δεν ζητώ δοκιμασίες, θα ήταν τόσο άσοφο και παράτολμο. Ζητώ το δικό Σου θέλημα, και Εσύ γνωρίζεις πώς θα το κατεργαστείς στην καρδιά μου.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ