«Μη μεριμνάτε περί μηδενός’ αλλ’ εν παντί πράγματι ας γνωρίζωνται τα ζητήματά σας προς τον Θεόν μετ’ ευχαριστίας διά της προσευχής και της δεήσεως».
(Φιλιππησίους δ ́6)
Ο Θεός που πιστεύουμε, ο Θεός της Αγίας Γραφής, είναι Θεός που ενδιαφέρεται για τις
ανάγκες μας, που ξέρει να τις καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο. Είναι Θεός που μπορεί και θέλει να σηκώσει το βάρος της καθημερινότητας, και το μόνο που ζητάει είναι να Του τα ακου
μπήσουμε όλα στα στιβαρά Του χέρια. Είναι μια χειρονομία πίστης για τα μικρά ή μεγάλα
μας θέματα, που ο Θεός την τιμά με απαντήσεις υπερφυσικές.
Ένας άνθρωπος πιστός, αφιερωμένος χριστιανός, είχε τακτοποιημένη τη ζωή του, ανάμεσα στα άλλα, και στα οικονομικά.
Κάθε μήνα πλήρωνε το γραμμάτιο για το σπίτι που είχε αγοράσει και του έμεναν λίγοι μήνες για να το ξεπληρώσει εντελώς.
Εκείνο το μήνα οι δουλειές είχαν πάει πολύ άσχημα. Το μικρό του επιπλοποιείο μαστιζόταν από αναδουλειά. Πλησίαζε η ημέρα πληρωμής του μηνιαίου γραμματίου. Σήκωσε τα μάτια στον Ουράνιο Πατέρα του: «Κύριέ μου, ξέρω πως για Σένα δεν είναι σπουδαίο να μου εξασφαλίσεις αυτά τα χρήματα. Γνωρίζεις πως το γραμμάτιο πρέπει να πληρωθεί. Είμαι δικός Σου και δικό Σου είναι και το σπίτι μου. Εάν Εσύ θέλεις να το χάσω, σίγουρα ξέρεις καλύτερα. Σ’ ευχαριστώ γιατί είσαι Πατέρας μου και φροντίζεις το παιδί Σου». Έτσι απλά, ούτε κλάματα, ούτε άγχος, ούτε αϋπνία.
Οι τελευταίες μέρες κύλησαν χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Το πρωί της ημέρας της πληρωμής, χτύπησε το τηλέφωνο. Ένας παλιός πελάτης είχε υπόλοιπο απλήρωτο από κάποια έπιπλα που του είχε φτιάξει και είχε ντραπεί να του τα ζητήσει. Εκείνο το πρωινό θυμήθηκε το χρέος ή μάλλον ο Κύριος του το θύμισε και πήγε να εξοφλήσει!
Κύριέ μου, Σ’ ευχαριστώ για την αγάπη Σου, την πρόνοιά Σου, την καθημερινή φροντίδα Σου. Μη στρέψω ποτέ τα μάτια μου δεξιά-αριστερά για λύσεις. Σ’ Εσένα να ατενίζω και η χαρά Σου ποτέ μη λείψει απ’ την καρδιά μου. Κύριέ μου, Σ’ ευχαριστώ για την αγάπη Σου, την πρόνοιά
Σου, την καθημερινή φροντίδα Σου. Μη στρέψω ποτέ τα μάτια μου δεξιά-αριστερά για λύσεις. Σ’ Εσένα να ατενίζω και η χαρά Σου ποτέ μη λείψει απ’ την καρδιά μου.