Φυλακή για το Ευαγγέλιο!

0
272
Σε μια χώρα του υπαρκτού σοσιαλισμού, στα μέσα της προπερασμένης δεκαετίας, ένα πιστό κι αφιερωμένο παιδί του Θεού, φυλακίστηκε για τις χρι­στιανικές του πεποιθήσεις και κυρίως γιατί τις δια­κήρυττε, καθώς μοιραζόταν τα καλά νέα του Ευαγ­γελίου με τους γύρω του.
Λίγες εβδομάδες αφότου εξέτισε την ποινή του και ήταν πάλι ελεύθερος, συνάντησε
μια γυναίκα. «Ευχαρίστησα πολύ το Θεό που μπήκατε στη φυλακή», του είπε. Κάτι συνέβη και η μικρή τους κουβέντα διακόπηκε.
Ο πιστός άνθρωπος παραξενεύτηκε πολύ με τα λόγια της. «Φαίνεται είναι εχθρός μου και
δεν το γνώριζα», σκέφτηκε απλοϊκά. Λίγες εβδομάδες μετά, ξανασυνάντησε το πρόσωπο αυτό σε μια συνάθροιση χριστιανών, που διακονούσε. Η γυναίκα τον πλησίασε ξανά με πρόσωπο φωτισμένο και χαρούμενο, ενώ αυτός ετοιμαζόταν για τη δεύτερη επίθεση… «Ξέρετε, άκουγα συχνά για ανθρώ­πους που ακολουθούν το Χριστό, μα δεν έδινα σημασία. Σχεδόν δεν τους χώνευα. Μια μανία σαν πολλές άλλες, έλεγα. Όταν όμως έμαθα για τη φυλάκισή σας, συνταράχτηκα.
Αυτός ο Χριστός που πιστεύουν πρέπει να αξίζει πολύ, για να αντέχουν να φυλακίζονται για Κείνον, σκέφτηκα, πρέπει να είναι πολύ σπουδαίο πρόσωπο. Λίγο καιρό μετά κάλεσα το Χριστό και στη δική μου ζωή. Ο Θεός εργάστηκε μέσα μου με τη δική σας φυλάκιση…»
Ο Χριστός, το πολύτιμο μαργαριτάρι μας. Μπροστά στη δόξα Του, στο μεγαλείο Του, στη χάρη Του, που φώτισαν τη ζωή μας, κάθε κόστος μοιάζει μικρό. Μπροστά στο «έξοχο της γνώσης του Προσώπου Του» κάθε θυσία είναι λίγη. Ακουμπάμε τη ζωή μας στα χέρια Του, κι Αυτός από τη μικρή προσφορά μας βγάζει καρπό αιώνιο.
Κύριέ μου, Σου δίνω τη ζωή μου, τις μέρες μου, τον εαυτό μου. Να ξετυλίξεις Εσύ το δικό Σου το σχέδιο, που είναι υψηλότερο και πιο υπέροχο από κάθε δικό μου. Μάθε με να το δέ χομαι χωρίς «γιατί» και «πώς» Ο Χριστός, το πολύτιμο μαργαριτάρι μας. Μπροστά στη δόξα Του, στο μεγαλείο Του, στη χάρη Του, που φώτισαν τη ζωή μας, κάθε κόστος μοιάζει μικρό.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΘέμα καρδιάς!
Επόμενο άρθροΣκέψεις άγχους!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ