Ο προορισμός του χριστιανού

0
382

Ο προορισμός του χριστιανού είναι να φτάσει στην άπειρη τελειότητα και στη δόξα του Υιού του Θεού:
«Επειδή όσους προγνώρισε αυτούς και προόρισε να γίνουν σύμμορφοι με την εικόνα του Υιού Του, για να είναι Αυτός Πρωτότοκος ανάμεσα σε πολλούς αδελφούς» (Ρωμαίους 8:29).
Ο χριστιανός έχει θέση επάνω στο θρόνο του Θεού, στα δεξιά του Θεού, μαζί με Τον Χριστό, ο Οποίος κάθεται τώρα εκεί ως αρραβώνας και εγγύηση της θέσης μας:
«(ο Θεός) μας ανέστησε μαζί Του και μας κάθισε μαζί Του στα επουράνια διαμέσου του Ιησού Χριστού. Για να δείξει στους επερχόμενους αιώνες τον υπερβολικό πλούτο της χάρης Του με την αγαθότητά Του σε μας εν Χριστώ Ιησού» (Εβραίους 2:6-7).
Ενώ τα ανώτατα πνευματικά δημιουργήματα, τα Σεραφείμ π.χ. καλύπτουν τα πρόσωπά τους μπροστά στη δόξα και στο μεγαλείο του Χριστού στους Ουρανούς (Ησαΐας 6:2), ο Χριστιανός , αντίθετα, θα είναι αιώνια με το Χριστό ως δικό Του σώμα, συν-δοξαζόμενο με την Κεφαλή , τον Ιησού Χριστό, όπως ο μικρότερος αδελφός με τον πρωτότοκο! Τι ανεκδιήγητο μεγαλείο που φέρνει σε έκσταση ακόμα και αυτόν τον πνευματικό κόσμο του Ουρανού! (1 Πέτρου 1:12, Εφεσίους 3:10).

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ