Το επουράνιο έργο του Χριστού

0
433

Το Ευαγγέλιο μας αποκαλύπτει ότι ο Χριστός εργάζεται τώρα στους Ουρανούς, ως ο μοναδικός αντιπρόσωπός μας , μεσιτεύοντας προς το Θεό για να μας δίνει κάθε ευλογία και να μας δίνεται άφεση για κάθε αμαρτία, για την οποία μετανοούμε και εξομολογούμαστε στο Θεό. Ο Χριστός, δηλαδή, έχει αναλάβει τώρα στους Ουρανούς την πνευματική τροφοδότηση και την περιφρούρηση καθενός λυτρωμένου Του ξεχωριστά, μέχρι την ευτυχή ώρα κατά την οποία θα μας παραλάβει κοντά Του, στην επουράνια δόξα.
Να, με ποιες φράσεις το Ευαγγέλιο μας γνωστοποιεί τα μυστήρια των επουρανίων ενεργειών του Σωτήρα μας για χάρη μας σήμερα:
«Ο Χριστός δεν μπήκε σε χειροποίητα άγια, αντίτυπα των αληθινών, αλλά στο ίδιο τον Ουρανό, για να εμφανιστεί τώρα μπροστά στο θεό για χάρη μας» (Εβραίους 9:24).
«Έχοντας λοιπόν ένα μεγάλο αρχιερέα, που έχει περάσει μέσα στους Ουρανούς, τον Ιησού, ας κρατάμε την ομολογία… Ας πλησιάζουμε λοιπόν με θάρρος στο θρόνο της χάρης , για να παίρνουμε έλεος και να βρούμε χάρη για βοήθεια σε καιρό ανάγκης» (Εβραίους 4:14-16).
«Ο Χριστός μπορεί να σώζει τέλεια αυτούς που προσέρχονται στο Θεό μέσω Αυτού, πάντοτε ζωντανός για να μεσιτεύει για χάρη τους» (Εβραίους 7:25)
«Ο Χριστός είναι Αυτός που πέθανε, επιπλέον δε και αναστήθηκε, ο οποίος και είναι στα δεξιά του Θεού, ο Οποίος και μεσιτεύει για μας» (Ρωμαίους 8:34).
Τι μεγαλείο, και τι καύχημα είναι ο Χριστός για τον πιστό! Εμάς σκεπτόταν ο Σωτήρας μας όχι μόνο πάνω στο σταυρό και στην αγωνία του, αλλά και σήμερα μας σκέπτεται στο θρόνο της δόξας Του!
Συνδέθηκε μαζί μας με αιώνια δεσμά!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ