Η θρησκεία εξαπατά, ο Χριστός σώζει!

0
435
«Εάν τις μεταξύ σας νομίζη ότι είναι θρήσκος, και δεν χαλινόνη την γλώσσαν αυτού αλλ” απατά την καρδίαν αυτού, τούτου η θρησκεία είναι ματαία. Θρησκεία καθαρά και αμίαντος ενώπιον του Θεού και Πατρός είναι αύτη, να επισκέπτηται τους ορφανούς και τας χήρας εν τη θλίψει αυτών, και να φυλάττη εαυτόν αμόλυντον από του κόσμου.» (Ιάκωβος 1:26-27)
Είμαι ηλικιωμένος. Σ ́ όλη μου την ζωή επισκεπτόμουν τακτικά την εκκλησία. Έζησα αξιοπρεπώς και τίμια. Στα κηρύγματά σας μιλάτε συχνά για χαρά και ειρήνη. Δεν γνώρισα ποτέ αυτή την χαρά και πάρα πολλές φορές νοσταλγούσα την ειρήνη, αλλά ποτέ δεν την βρήκα. Είναι θέμα χαρακτήρος ή έχω παραλείψει κάτι;
Πολλοί πιστεύουν ότι τα χαρακτηριστικά ενός πιστού είναι η σοβαρότητα και η κατήφεια. Αυτή όμως δεν είναι η διδασκαλία του Ιησού Ο ίδιος είπε: «Την ειρήνη την δική μου σας δίνω». Ο ψαλμωδός θα πει: «Ειρήνη είναι διαπαντός εν τη δεξιά Σου».
Ο Παύλος θα προσθέσει: «Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε, πάλι θα σας πω χαίρετε». Αυτές δεν είναι οι δηλώσεις των οπαδών μιας απαισιόδοξης μελαγχολικής θρησκείας. Ο Χριστός χαρίζει στους δικούς του γέλιο και χαρά, ανεξαρτήτως των περιστάσεων.
Ίσως να μην είχατε ποτέ κάτι περισσότερο από μια απλή θρησκεία. Όποιος δεν έχει γνωρίσει το ένδοξο πρόσωπο του Ιησού και δεν έχει ελκυστεί από την αγάπη του δεν έχει λόγο να έχει ειρήνη και χαρά. Η αμαρτία αφαίρεσε την χαρά από τις ζωές πολλών και μόνο η συγχώρηση των αμαρτιών μπορεί να χαρίσει αυτή την χαρά. Επίσης η αμαρτία λεηλάτησε από τις καρδιές μας την ειρήνη που μόνο ο Σωτήρας Χριστός μπορεί να δώσει. Επίσης η θρησκεία χωρίς την πείρα του αναστημένου Ιησού είναι φτωχή. Αφήστε την θρησκεία, βασιστείτε δια της πίστεως στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού και όλα αυτά που ζητάτε θα γίνουν δικά σας. Η προχωρημένη ηλικία δεν είναι μια περίοδος λύπης, αλλά συνεχώς αυξανόμενης χαράς.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ