Τι ζητάς στις προσευχές σου;

0
470
Γιατί τόσες προσευχές μένουν αναπάντητες; Απορώ αν αξίζει τον κόπο να προσευχόμαστε.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο Θεός δεν απαντά τις προσευχές μας. Ο Θεός δεν είναι υποχρεωμένος ν ́ απαντά τις προσευχές κάθε ανθρώπου. Η Γραφή μας λέει ότι αν φιλοξενούμε στην καρδιά μας αμαρτία, φυσικά οι προσευχές μας θα μείνουν αναπάντητες. Επίσης πολλές φορές ζητούμε στην προσευχή μας πράγματα για να ικανοποιήσουμε την φιλαυτία μας. Κυρίως πρέπει να θυμάστε ότι ο Θεός υπόσχεται στον Λόγο Του ότι οπωσδήποτε ορισμένες προσευχές θα απαντηθούν. Θ ́ απαντήσει την προσευχή κάθε
αμαρτωλού που προσεύχεται για συγχώρηση στο όνομα του Ιησού Χριστού. «Διότι πας όστις
επικαλεσθεί το όνομα του Κυρίου θέλει σωθεί» (Ρωμ. ι ́ 13).
Θα εκπληρώσει την επιθυμία κάθε πιστού που προσεύχεται να τον πληρώσει με την παρουσία Του. Θα πληρώσει την επιθυμία κάθε πιστού που του ζητά να του δώσει σοφία. «Εάν δε
τις από σας είναι ελλειπής σοφίας, ας ζητεί παρά του Θεού του δίδοντος εις πάντας πλουσίως και μη ονειδίζοντας, και θέλει δοθεί εις αυτόν» (Ιάκ. α ́ 5).
Αν ζείτε μια ευάρεστη ζωή, κατά Θεό, έχετε την υπόσχεση του Θεού στον Ψαλμό λζ: 4,5: «και ευφραίνου εν Κυρίω, και θέλει σοι δώσει τα ζητήματα της καρδίας σου. Ανάθες εις τον Κύριον την οδόν σου και έλπιζε επ” αυτόν, και αυτός θέλει ενεργήσει». Τότε ποτέ δεν θα παραπονεθείτε ότι ο Θεός αγνοεί τις ανάγκες σας.
Φυσικά υπάρχουν πολλές άλλες προσευχές που ο Θεός απαντά οι οποίες δεν αναφέρονται στην Αγία Γραφή, εάν προσευχόμαστε σύμφωνα με το θέλημά Του, στο όνομα του Ιησού Χριστού και με σκοπό να δοξαστεί ο Θεός μ ́ αυτό που Του ζητούμε.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ