Η προσευχή είναι συνομιλία με το Θεό!

0
206
Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν μπορώ να προσευχηθώ την ώρα που προσεύχομαι. Σε ότι
άλλο κάνω συγκεντρώνω τις σκέψεις μου, αλλά όταν γονατίζω οι σκέψεις μου περιπλανώνται
χωρίς να μπορώ να τις μαζέψω. Υπάρχει λύση στο πρόβλημά μου;
Το ίδιο πρόβλημα είχαν και οι μαθητές στον κήπο της Γεσθημανή. Κοιμήθηκαν την ώρα που ο Κύριος τους είπε ν ́ αγρυπνήσουν και να προσεύ- χονται. Η δυσκολότερη δραστηριότητα της χριστια- νικής ζωής είναι η προσευχή. Η Βίβλος τονίζει: «Δεν γνωρίζουμε πώς πρέπει να προσευχόμαστε».
Κάποιος είπε κάποτε: «Ο σατανάς τρέμει όταν βλέπει και τον πιο αδύνατο χριστιανό να προσεύχεται». ̈Όταν φθάσουμε στον ουρανό, είμαι πεπεισμένος ότι θα απορήσουμε για το πόσο λίγο χρησιμοποιήσαμε την δύναμη της προσευχής. Η προσευχή μπορεί να μετακινήσει όρη. Γι ́ αυτό ο σατανάς θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να σας εμποδίσει να προσευχηθείτε. Ίσως ποτέ να μην μπορέσετε να συγκεντρωθείτε απόλυτα στην
προσευχή. Η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί, όταν αρχίσετε την προσευχή σας μ ́ ένα ψαλμό
παραδείγματος χάρην. Να θυμάστε ότι η προσευχή είναι συνομιλία με τον Θεό και όχι μονόλογος.
Ησυχάστε και ακούστε την φωνή του Θεού. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να πουν όσο το δυνατόν περισσότερα καθώς προσεύχονται. Ο Θεός έχει υποσχεθεί βοήθεια στο θέμα της προσευχής.
«Ωσαύτως δε και το Πνεύμα συμβοηθεί εις τας ασθενείας ημών· επειδή το τι να προσευχηθώμεν ως πρέπει δεν εξεύρομεν, αλλ” αυτό το Πνεύμα ικετεύει υπέρ ημών διά στεναγμών αλαλήτων» (Ρωμ. η ́ 26).
Μην σκέπτεστε το πρόβλημά σας, αλλά συνεχίστε να προσεύχεστε.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ