Προηγείται ο Θεός στη ζωή σου;

0
438
Είχα ένα φοβερό ατύχημα το οποίον μου άφησε μια άσχημη ουλή στο πρόσωπο. Φοβούμαι ότι
ποτέ δεν θα απαλλαγώ απ ́ αυτό. Νομίζετε ότι θα έπρεπε να πιέσω τον εαυτό μου να βγω από το σπίτι, να συναντήσω ανθρώπους παρ ́ όλο ότι αυτή η σκέψη με τρομάζει;
Οπωσδήποτε πρέπει να το κάνετε. Θα καταντήσετε να σκέπτεστε μόνο τον εαυτό σας και την
ατυχία σας, αν αποκλεισθείτε από τον υπόλοιπο κόσμο.
Το πρόβλημά σας είναι πως να απαλλαγείτε από τον φόβο των ανθρώπων. Η Βίβλος μας λέει:
«Μετά τα πράγματα ταύτα έγινε λόγος Κυρίου προς τον Άβραμ εν οράματι, λέγων, μη φοβού, Άβραμ· εγώ είμαι ο υπερασπιστής σου, ο μισθός σου θέλει είσθαι πολύς σφόδρα»
(Γένεσις 15:1). Αν αποφασίσετε να βγείτε έξω, να ξέρετε ότι ο Θεός προηγείται. Θα δώσει χάρη ώστε οι άνθρωποι να προσέχουν την καρδιά σας και όχι το πρόσωπο. Ο πόνος σας
μπορεί να έχει δουλέψει θετικά στον χαρακτήρα σας, να έχετε εξελιχθεί σ ́ ένα συμπαθητικό και γεμάτο κατανόηση άτομο. Δεν θα δυσκολευτείτε να έλθετε σε επαφή με ανθρώπους αν σταματήσετε να σκέπτεστε τον εαυτό σας και αρχίσετε να σκέπτεστε τα προβλήματα που οι άλλοι αντιμετωπίζουν.
Μήπως πιστέψατε ότι είστε η μοναδική στον κόσμο με πρόβλημα; Όλοι κουβαλούν κάποιο
πακετάκι. Προσπαθήστε να έχετε ένα ανοικτό αυτί για τις δυσκολίες των άλλων, δείξτε συμπάθεια στον ανηφορικό δρόμο κάποιων συνανθρώπων σας και μην είσθε φειδωλή σε ενθαρρυντικά λόγια.
Συμφιλιωθείτε με την κατάστασή σας και ζητήστε από τον Θεό να ξεχάσετε τον εαυτό σας για να μπορέσει Αυτός να σας κάνει αγγελιοφόρο χαράς και παρηγοριάς στους άλλους.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ