Τηλεόραση

0
227
Η οικογενειακή μας ζωή άλλαξε από τότε που αγοράσαμε τηλεόραση. Τα παιδιά σηκώνονται
από το τραπέζι πριν τελειώσουνε το φαγητό τους. Ο άνδρας μου ενδιαφέρεται περισσότερο για τα προγράμματα της τηλεόρασης, απ ́ ότι ενδιαφέρεται για μένα. Τι μπορώ να κάνω;
Δεν αναφέρετε πόσον καιρό έχετε την τηλεόραση. Αν την έχετε μόνον μερικές εβδομάδες, η
συμπεριφορά είναι φυσιολογική. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε, ότι η καλή συμπεριφορά και ο σεβασμός προς τους άλλους, είναι στοιχεία πολύ απαραίτητα. Ο Λόγος του Θεού λέει:
«καλήτερον ξερόν ψωμίον και ειρήνη μετ ́ αυτού, παρά οίκον πλήρη θυμάτων μετά έριδος»
(Παρ. 17:1).
Αν κάποτε ήσασταν μία χριστιανική οικογένεια όπου βασίλευε η αγάπη και η ειρήνη, ασφαλώς ο άνδρας σας και τα παιδιά σας θα νοσταλγούν αυτή την κατάσταση. Καθήστε σαν οικογένεια και συζητήστε όχι μόνο την σωστή χρήση της τηλεόρασης, αλλά και τους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για να έχετε μια σωστή και ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή. Πέστε στα παιδιά τις υποχρεώσεις τους. Μην ανέχεστε σήμερα κάτι, το οποίον αύριο θα χρειαστεί να το καταδικάσετε.
Όλα αυτά θα τα κάμετε με ευκολία, αν αρχίσετε την ημέρα σας με τον Θεό. Η οικογενειακή λατρεία είναι τόσο απαραίτητη, όσο και το πρόγευμα.
Μελετάτε την Γραφή και προσεύχεστε. Ζητήστε του Θεού την οδηγία, και Αυτός θα σας δείξει πώς να χρησιμοποιείτε σωστά τα αγαθά που σας έχει χαρίσει. Η τηλεόραση όπως και το οικογενειακό αυτοκίνητο μπορεί να γίνουν ευλογία ή κατάρα για την οικογένειά σας.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ