Βρώμικη φρασεολογία

0
362
«Μηδείς λόγος σαπρός ας μη εξέρχηται εκ του στόματός σας, αλλ” όστις είναι καλός προς οικοδομήν της χρείας, διά να δώση χάριν εις τους ακούοντας. 30 Και μη λυπείτε το Πνεύμα το Άγιον του Θεού, με το οποίον εσφραγίσθητε διά την ημέραν της απολυτρώσεως.
31 Πάσα πικρία και θυμός και οργή και κραυγή και βλασφημία ας αφαιρεθή από σας μετά πάσης κακίας· 32 γίνεσθε δε εις αλλήλους χρηστοί, εύσπλαγχνοι, συγχωρούντες αλλήλους, καθώς ο Θεός συνεχώρησεν εσάς διά του Χριστού.» (Εφεσίους 4:29-32)
Είμαι χριστιανός και προσπαθώ να ζω σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Δουλεύω σε κάποιο γραφείο όπου χιουμοριστικές ιστορίες, και συζητήσεις σεξουαλικού περιεχομένου είναι της μόδας. Πως μπορώ να αντιμετωπίσω την κατάσταση χωρίς να δώσω την εντύπωση του σεμνότυφου;
Ένας χριστιανός βιομήχανος από την Florida αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα, γράφει ότι βρήκε έναν αποτελεσματικό τρόπο να λύσει το πρόβλημα. Μου είπε ότι τοποθετεί επάνω στο γραφείο του μια Καινή Διαθήκη, η οποία είναι ορατή από τον καθένα. Διηγείται ότι μέχρι τώρα κανένας δεν αγνόησε τον «σιωπηλό μάρτυρα» ο οποίος υπενθύμιζε στον καθένα τον χώρο στον οποίον ευρίσκετο.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να επαναφέρουμε στην τάξη όσους ξεπερνούν τα όρια χωρίς να καταφεύγουμε στην αγένεια. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται αμέσως ποιον έχουν απέναντί τους, και συγχρόνως ο τρόπος της ζωής μας τους υπαγορεύει την συμπεριφορά τους απέναντί μας.
Έτσι λοιπόν βεβαιωθείτε ότι η συμπεριφορά σας και ο τρόπος ζωής σας είναι τέτοιος που εμπνέει σεβασμό. Ο Woodrow Wilson  διηγήθηκε την ιστορία κάποιου που χρησιμοποιούσε βρώμικη φρασεολογία παρουσία του πατέρα του, ο οποίος ήταν κήρυκας του ευαγγελίου.«Σας ζητώ συγνώμη» είπε ο άνθρωπος με το απρεπές λεξιλόγιο στον πατέρα του
προέδρου. «Μα κύριέ μου δεν προσβάλλατε εμένα» απήντησε ο ιεροκήρυκας. Κάθε βρώμικη φρασεολογία είναι ύβρις στο πρόσωπο του Ιησού, και μόνον το όνομα του Ιησού είναι αυτό που βασικά θίγεται και προσβάλλεται.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ