Βρώμικη φρασεολογία

0
221
Είμαι χριστιανός και προσπαθώ να ζω σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Δουλεύω σε κάποιο γραφείο όπου χιουμοριστικές ιστορίες, και συζητήσεις σεξουαλικού περιεχομένου είναι της μόδας. Πως μπορώ να αντιμετωπίσω την κατάσταση χωρίς να δώσω την εντύπωση του σεμνότυφου;
Ένας χριστιανός βιομήχανος από την Florida αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα, γράφει ότι βρήκε έναν αποτελεσματικό τρόπο να λύσει το πρόβλημα. Μου είπε ότι τοποθετεί επάνω στο γραφείο του μια Καινή Διαθήκη, η οποία είναι ορατή από τον καθένα. Διηγείται ότι μέχρι τώρα κανένας δεν αγνόησε τον «σιωπηλό μάρτυρα» ο οποίος υπενθύμιζε στον καθένα τον χώρο στον οποίον ευρίσκετο.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να επαναφέρουμε στην τάξη όσους ξεπερνούν τα όρια χωρίς να καταφεύγουμε στην αγένεια. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται αμέσως ποιον έχουν απέναντί τους, και συγχρόνως ο τρόπος της ζωής μας τους υπαγορεύει την συμπεριφορά τους απέναντί μας.
Έτσι λοιπόν βεβαιωθείτε ότι η συμπεριφορά σας και ο τρόπος ζωής σας είναι τέτοιος που εμπνέει σεβασμό. Ο Woodrow Wilson  διηγήθηκε την ιστορία κάποιου που χρησιμοποιούσε βρώμικη φρασεολογία παρουσία του πατέρα του, ο οποίος ήταν κήρυκας του ευαγγελίου.«Σας ζητώ συγνώμη» είπε ο άνθρωπος με το απρεπές λεξιλόγιο στον πατέρα του
προέδρου. «Μα κύριέ μου δεν προσβάλλατε εμένα» απήντησε ο ιεροκήρυκας. Κάθε βρώμικη φρασεολογία είναι ύβρις στο πρόσωπο του Ιησού, και μόνον το όνομα του Ιησού είναι αυτό που βασικά θίγεται και προσβάλλεται.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ