Έχω δυο παντρεμένους γιους. Μια από τις νύφες μου έχει το «χάρισμα» της παθολογικής ζήλιας.
Απαγορεύει τον γιο μου να μας επισκέπτεται και σπάνια επιτρέπει να δούμε το παιδί τους. Αυτή η κατάσταση μας λυπεί υπερβολικά. Τι μπορούμε να κάνουμε;
Η λύση αυτής της δυσάρεστης κατάστασης είναι στα χέρια του γιου σας. Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να εμποδίσει από την αρχή την γυναίκα του να του υπαγορεύει τι να κάνει, σ ́ αυτό το σημείο η Βίβλος μας διδάσκει ότι ο άνδρας είναι η κεφαλή της γυναίκας και η γυναίκα θα πρέπει να υποτάσσεται στον άνδρα (Εφεσίους 5: 22-23).
Στην περίπτωση του γιου σας και της νύφης σας νομίζω ότι οι ρόλοι αντεστράφησαν. Είναι κρίμα που ο γιος σας παντρεύτηκε μια τόσο ακοινώνητη γυναίκα. Τώρα όμως δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε.
Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να γνωστοποιήσετε στο γιο σας πόσο σας επιβαρύνει αυτή η κατάσταση και να τον πιέσετε να αναλάβει την εξουσία στην οικογένειά του. Φυσικά δεν θέλω να πιστεύω ότι θα επιθυμούσατε να έχει το ζευγάρι κάποια κρίση. Μπορεί ο γιος σας να είναι ευτυχισμένος μαζί της και να είναι μια καλή μητέρα.
Κάθε φορά που σας παρουσιάζεται κάποια ευκαιρία δείξετε στην νύφη σας όση ευγένεια και
συμπάθεια μπορεί μια πεθερά να διαθέσει. Κάντε την να αισθανθεί ότι δεν σκοπεύετε, σε καμιά
περίπτωση, να κερδίσετε τον άνδρα της και το παιδί της εναντίον της και προσέξτε μήπως το πνεύμα της ζήλιας καταστρέψει την δική σας ζωή.
Προσεύχεστε η αγάπη του Θεού να γκρεμίσει το φράγμα που σας χωρίζει και να αγαπήσετε όλοι τον Θεό και ο ένας τον άλλο.