Άνθρωποι που δεν μπορούν να πιστέψουν…

0
204

α) Επειδή δεν είναι θρησκευόμενοι
Αυτό το γκρουπ των ανθρώπων δηλώνει συνεχώς: «δεν μπορώ να πιστέψω γιατί δεν είμαι θρησκευόμενος ». «Ούτε εγώ είμαι θρησκευόμενος», τους απαντώ. Όταν ο Ιησούς ήταν εδώ κάτω στη γη υπήρχαν αρκετοί θρησκευόμενοι. Ήταν οι Γραμματείς, οι Φαρισαίοι, οι ιερείς, όλοι αυτοί ήταν πάρα πολύ θρησκευόμενοι άνθρωποι. Υπήρχαν και οι Σαδδουκαίοι, οι ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι.
Όλοι αυτοί οι θρησκευόμενοι λοιπόν συνεργάστηκαν και σταύρωσαν τον Ιησού. Αυτά που έλεγε δεν ταίριαζαν στη θρησκεία τους. Στην εποχή του Ιησού ζούσαν επίσης και πολ- λοί άλλοι, οι οποίοι δεν είχαν καμιά επαφή με τη θρησκεία: Πόρνες, τελώνες, εργάτες, αριστοκράτες, όπως ο Ζακχαίος. Πολλοί απ΄ αυτούς όμως βρήκαν τον Ιησού. Τον δέχτηκαν και τον άφησαν να τους αλλάξει τη ζωή τους. Να την κάνει νέα. Ο Ιησούς δεν ήρθε για να κάνει τους θρησκευόμενους πιο φανατικούς στη θρησκεία. Αλλά ήρθε να λυτρώσει αμα- ρτωλούς από τον αιώνιο θάνατο.

β) Επειδή δεν θέλουν να πιστέψουν
Στο δεύτερο γκρουπ ανήκουν οι άνθρωποι που δεν μπορούν να πιστέψουν. ¨Ετσι λένε τουλάχιστον. Όμως ,αν είναι ειλικρινείς ,πρέπει να πουν ότι δεν θέλουν να πιστέψουν. Όταν πιστέψουν, η ζωή τους πρέπει ν΄ αλλάξει και αυτό δεν το θέλουν. Επίσης σκέπτονται, «τι θα πουν οι συνάδελφοι, όταν μάθουν ότι πίστευσα; Ας το καλύτερα, ίσως αργότερα».
Υπάρχει μια συνταρακτική ιστορία στη Βίβλο: Ο Ιησούς Χριστός με τους μαθητές του βρίσκονται στο όρος των Ελαιών. Κάτω βρίσκεται η πόλη Ιερουσαλήμ. Πάνω από την πόλη υψώνεται το όρος που βρισκόταν ο ναός, το τέλειο αυτό κτίριο, για το οποίο οι εθνικοί είπαν ότι έπρεπε να ανήκει στα θαύματα του κόσμου. Οι μαθητές γυρίζουν και βλέπουν τα μάτια του Ιησού δακρυσμένα. Τον ρωτούν τι συμ- βαίνει. «Ιερουσαλήμ, Ιερουσαλήμ πόσες φορές ηθέλησα να σας μαζέψω όπως η κλώσσα τα κοτόπουλα αυτής αλλά δεν ηθελήσατε.» Τώρα βρίσκεστε κάτω από την οργή του Θεού. Η πόλη σας θα ερημωθεί. Συνταρακτική φράση: Και δεν ηθελήσατε!
Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να εκλέξει. Όποιος θέλει χωρίς Θεό, έχει το δικαίωμα να το κάνει. Όποιος θέλει να ζήσει χωρίς ειρήνη με το Θεό, μπορεί να ζήσει. Θέλετε να αγνοήσετε το Νόμο του Θεού; Είστε ελεύθεροι να το κάνετε. Μόνο προσέξτε κάτι. Θα έχετε και τα αποτελέσματα της εκλογής σας.
Έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε την ειρήνη που σας προσφέρει ο Θεός, όμως θα πρέπει να περάσετε όλη την αιωνιότητα χωρίς ειρήνη με το Θεό. Και αυτή είναι η κόλαση! Η κόλαση είναι ο τόπος στον οποίο ο άνθρωπος απαλάσσεται οριστικώς από το Θεό. Ίσως θα θελήσετε τότε να προσευχηθείτε, όμως δεν θα μπορείτε πια. Θα θελήσετε να φωνάξετε το όνομα Ιησού, αλλα ίσως να μην το θυμόσαστε πια. Βρίσκεστε εκεί που εσείς ο ίδιος διαλέξατε να πάτε.

γ) Το τρίτο γκρουπ είναι εκείνοι οι άνθρωποι, που κάτι δεν τους ταιριάζει στο δόγμα ή στην διδασκαλία της εκκλησίας.
Όλους αυτούς τους αγαπητούς θέλω να τους ρωτήσω: Πιστεύετε στα λόγια της Βίβλου: «Αύτη είναι η αιώνια ζωή, να πιστεύσουν σ΄ Αυτόν τον οποίον απέστειλε, τον Ιησού Χριστό.» Αυτό απαιτεί ο Θεός από εσάς. Δεν σας καλεί ο Θεός σε δόγματα, ούτε σε διάφορες διδασκαλίες. Πιστεύω» δεν σημαίνει να δεχθείς τη διδασκαλία κάποιας εκκλησίας. «Πιστεύω»σημαίνει: δέχομαι τον Ιησού Σωτήρα.
Άλλοι πάλι λένε: «Δεν πιστεύω επειδή οι πάστορες και οι ιεροκήρυκες κάνουν μερικές φορές πράγματα που ντρέπεσαι και να τα αναφέρεις». Μα αγαπητοί μου, σε κανένα σημείο της Αγίας Γραφής δεν σας καλεί ο Θεός να πιστέψετε στον ιεροκήρυκα που είναι τόσο σπουδαίος άνθρωπος.Οι ιεροκήρυκες είναι σαν τα σήματα του δρόμου. Αυτοί δείχνουν τον δρόμο για να συναντήσουμε τον Ιησού Χριστό. Πιστεύετε ότι θα μπορέσετε ποτέ να δικαιολογηθείτε μπροστά στον Άγιο Θεό με τα λόγια. «Κύριε δεν μπόρεσα να σε πιστέψω, αν και το ήθελα τόσο πολύ, αλλά αυτός ο ιεροκήρυκας ήταν πράγματι άθλιος άνθρωπος.»

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ