Η αγάπη που δεν δικαιούμαστε

0
189

Υπάρχει μια αγάπη την οποία δεν δικαιούμαστε, αλλά απλώς μας δωρίζεται. Και αυτή είναι η αγάπη του Ιησού Χριστού. Είμαστε αμαρτωλοί. Χρειαζόμαστε έναν Σωτήρα.
Θα σας διηγηθώ κάτι από την ιδιωτική μου ζωή.
Ήταν την εποχή του τρίτου Ράιχ. Ήμουν στην φυλακή, επειδή κήρυττα το ευαγγέλιο. Το κελί ήταν πολύ μικρό. Έκανε κρύο., κρύωνα. Όλη η ατμόσφαιρα ήταν κρύα και τρομερή. Είχα νοσταλγήσει την γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Δεν είχα καμιά ελπίδα. Όταν νύχτωσε ένιωσα μια απερίγραπτη απογοήτευση. Δεν ξέρω αν ποτέ στην ζωή σας νιώσατε και σεις απογοήτευση.
Και αυτή ακριβώς τη μαύρη και φοβερή στιγμή ένοιωσα την παρουσία του Ιησού Χριστού μες στο κρύο κελί μου. Ζει! Και μπορεί να μας επισκέπτεται μέσα από τις κλειστές πόρτες. Μου θύμιζε τον Σταυρό του, τον θάνατό του πάνω στο ξύλο. Μου θύμισε ότι όλ΄ αυτά τα υπέφερε για μένα. Μου ψιθύρισε ότι είναι ο καλός ποιμένας μου. Εκείνη τι στιγμή, ένιωσα τέτοια κύματα θείας αγάπης να πλημμυρίζουν την καρδιά μου, που σχεδόν δεν άντεχα Και κατάλαβα: αυτήν την αγάπη του Θεού, δεν την έχουμε κερδίσει. Μας την προσφέρει δωρεάν.
Αυτή η αγάπη περιμένει και σας. Γιατί δεν αφήνετε τα κύματα αυτής της αγάπης να πλημμυρίσουν και την δική σας καρδιά;

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ