Από το θάνατο στην ζωή!

0
147

Η Γραφή λέει καθαρά: «΄Οποιος έχει τον Υιό έχει την ζωή. Όποιος δεν έχει τον Υιόν, την ζωή δεν έχει». Προ καιρού συνάντησα στο Βερολίνο μια δεσποινίδα. Την ρώτησα πόσο ετών είναι. «Οκτώ», μου απαντά. «Πριν από οκτώ χρό- νια βρήκα τον Ιησού. Τον δέχτηκα σαν σωτήρα μου. Βρήκα την ζωή».
Χωρίς τον Ιησού δεν έχουμε ζωή πραγματική. Πριν χρόνια μ΄ επισκέφθηκε ένας νέος. «Ποιο είναι το πρόβλημά σου τον ρωτώ». «Δεν είναι ζωή αυτή που ζω» απαντά. «Νέε μου, πόσο δίκαιο έχεις. Θα σου πω πως εγώ βρήκα την ζωή. Γνώρισα τον Ιησού, τον δέχτηκα σαν προσωπικό μου Σωτήρα. Συμφιλιώθηκα με τον Θεό και Πατέρα. Και από τότε απολαμβάνω την ζωή μαζί Του». Φεύγοντας ο νέος από το γραφείο μου, είχε βρει και αυτός την αληθινή ζωή που προς- φέρει ο Ιησούς σε όποιον τη ζητήσει
Έχω ένα φίλο, έμπορο. Κάποτε ήταν καλεσμένος στο σπίτι ενός εργοστασιάρχη. Μέσα σ΄ ένα μεγάλο πάρκο είχε την βίλα του. Εκείνο το βράδυ είχε εκατό καλεσμένους.. Κάποια στιγμή πλησιάζει ο φίλος μου τον εργοστασιάρχη και του λέει: «Πόσο ευτυχισμένος πρέπει να είστε» ! «Ναι», του απαντά, «έχετε δίκιο. Έχω πολλά αγαθά. Μη με ρωτάτε όμως, πώς αισθάνομαι εδώ μέσα» και έδειξε την καρ- διά του!
Ο Θεός βλέπει την ταλαιπωρία μου. Μόνοι μας ποτέ δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε τον Θεό. Ο Θεός στο πρό- σωπο του Υιού του κατέβηκε σε μας. « Επειδή ο Θεός με τέτοιον τρόπο αγάπησε τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας που πιστεύει σ΄ αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή.»
Αυτόν τον κόσμο, τον τόσο βρώμικο, αυτόν αγάπησε ο Θεός. Σταματά ο νους μου όταν το σκέπτομαι. Πέστε μου, τι άλλο μπορούσε να κάνει ο Θεός για να μας σώσει; Θέλω να κλείσω με μια ωραία ιστορία. Ένας νέος πλησίασε τον γνω- στό άγγλο ιεροκήρυκα C.H. Spurgeon και του είπε: « Έχετε δίκιο, πρέπει να γίνω και εγώ παιδί του Θεού. Θα μετανοήσω κάποια μέρα». «Κάποια μέρα»; Τον ρώτησε ο Spurgeon. «Nαι, θα ήθελα πριν επιστρέψω στον Ιησού να ζήσω και να απολαύσω κάτι από την ζωή μου». Νέε μου, δεν έχεις και πολλές απαιτήσεις! Εγώ δεν θέλω κάτι από τη ζωή. Αλλά τη ζωή. Και μέσα στην Γραφή διαβάζω: « Ήλθα για να έχουν ζωή και να την έχουν εν αφθονία».
Άφησέ με να σε παρακαλέσω και πάλι: Μπες μέσα στην κιβωτό. Μίλησε με τον Ιησού. Κάποιος με ρώτησε: «Έχετε ώρες ακροάσεων »; Γιατί; Δεν χρειάζεσαι εμένα. Τον Ιησού χρειάζεσαι. Με τον Ιησού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΗ Σωτηρία
Επόμενο άρθροΤι πρέπει να κάνω;

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ