Αντέχετε ακόμη να με ακούτε; Μήπως έγινα κουρα-στικός; Σε περίπτωση που κουραστήκατε να με ακούτε φταίω εγώ, όχι ο Λόγος του Θεού. Ο Λόγος του Θεού, το ευαγγέλιο είναι συναρπαστικό! Πιστέψτε με. Αυτό που θα σας πω τώρα είναι πολύ σημαντικό. Αν έχετε την εντύπωση ότι ο Θεός σιωπά, πρέπει ν΄ ακούσετε τον τελευταίο λόγο του. Βρίσκεται στην Καινή Διαθήκη: «Ο Θεός, αφού τον παλιό καιρό μίλησε στους πατέρες μας, πολλές φορές και με πολλούς τρόπους, διαμέσου των προφητών, σ΄ αυτές τις έσχατες ημέρες μίλησε σε μας, διαμέσου του Υιού,» δια του Ιησού.
Στο ευαγγέλιο του Ιωάννη διαβάζουμε περί του Ιησού: «Και ο λόγος έγινε σάρξ και κατώκησε μεταξύ μεταξύ των ανθρώπων.» Βλέπετε! Ο Ιησούς είναι ο τελευταίος Λόγος του Θεού στον άνθρωπο. Και αν δεν τον δεχθείτε τότε ο Θεός δεν έχει τίποτε άλλο να σας πει! Καταλάβατε; Όταν οι άνθρωποι παραπονιούνται και λεν: «Γιατί δεν μιλά ο Θεός; Γιατί σιωπά; » ο Θεός δεν έχει τίποτε άλλο να σας πει. Αν δεν δέχεσθε τον τελευταίο του λόγο, τον Ιησού Χριστό. Πρέπει να δεχθείτε τον Ιησού. Ο Θεός δίνει την ευκαιρία να δεχθείτε τον Ιησού Χριστό. Άλλη λύση δεν υπάρχει.
Κάποτε μιλούσε ο Ιησούς στα πλήθη. Ξαφνικά ακού- στηκε θόρυβος, φωνές. Τι να συμβαίνει άραγε; Ένας λεπρός προσπαθεί ν΄ ανοίξει δρόμο μέσα από το πλήθος για να φτάσει στον Ιησού. Η θέα του λεπρού είναι δραματική! Παραμο- ρφωμένη ύπαρξη από την φοβερή αρρώστεια.
Μια φρικτή, μεταδοτική ασθένεια. Γι΄ αυτό οι λεπροί έπρεπε να ζουν στην έρημο. Και όμως αυτός ο λεπρός τολμά να ανακατευτεί στα πλήθη. Άκουσε για τον Ιησού. Έχει την επιθυμία να δει τον μεγάλο Λυτρωτή. Οι περισσότεροι τρομάζουν στην θεά του και φεύγουν. Αυτός αδιαφορεί. Προχωρεί μέχρι τον Ιησού. Πέφτει στα πόδια του: «’Ιησού, αν θέλεις, μπορείς να με καθαρίσεις ». Αντίκρυ στον Σωτήρα βρίσκεται η καταραμένη ανθρώπινη μορφή. Έτσι πρέπει, η ανθρώπινη αθλιότητα πρέπει να έρθει στον Ιησού. Εύχομαι και συ να φέρεις την τυπική θρησκεία σου και να φέρεις την άθλια ζωή σου στον Ιησού.
Ο λεπρός βρίσκεται ακόμη στα πόδια του Ιησού. Και τότε συμβαίνει κάτι που το βρίσκω ατέλειωτα ωραίο. Ο Ιησούς θα μπορούσε να του πει: «Σήκω, καθαρίστηκες.» Δεν λέει όμως αυτό. Τον πλησιάζει. Ακουμπά το χέρι του στο άρρωστο κεφάλι του. Οι άνθρωποι φρίττουν. Πως είναι δυνα-
τόν; Πως μπορεί να αγγίζει έναν λεπρό; Αν μπορούσα να ζωγραφίζω, θα την ζωγράφιζα αυτή την σκηνή. Τον ταλαίπωρο λεπρό και τον Ιησού να ακουμπά το χέρι του επάνω. Στο παραμορφωμένο πρόσωπό του. Τι ωραία εικόνα!
Αυτός είναι ο Ιησούς! Το θαύμα των καιρών! Και αν εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές υποφέρεις από την λέπρα της ψυχής, ζήτησέ Του να σε καθαρίσει. Πέσε στα πόδια Του σαν το λεπρό της ιστορίας μας και πες του: Ιησού καθάρισέ με! Η αγάπη του Θεού έρχεται μέσω του Ιησού Χριστού στη ζωή μας. Στην αθλιότητά μας, στην αμαρτία μας, στην αρρώστειά μας! Ο Ιησούς είναι ο ενσαρκωθείς Λόγος του Θεού. Και οι άνθρωποι συνεχίζουν να ρωτούν:
«Γιατί σιωπά ο Θεός;» ο Θεός μίλησε αρκετά κατανοητά. Αντιθέτως, ο άνθρωπος δεν ακούει την φωνή του Θεού.
Αγαπητοί μου, δεν σας λέω παραμύθια. Σας μιλάω γιατί ξέρω ότι ο Ιησούς αναστήθηκε. Ο Ιησούς ζει! Και μας καλεί. Είναι η πιο αποφασιστική στιγμή της ζωής σας, με αιώνιες συνέπειες. Να τον δεχθείτε, ή να τον απορρίψετε. Αν τον απορρίψετε τότε αρνείσθε την αγάπη, την χάρη και το έλεος του Θεού.