Η σιωπή του Θεού είναι κρίση Θεού

0
487

Όταν ο Θεός σιωπά, είναι η χειρότερη κρίση για μας.
Είμαι βέβαιος ότι υπάρχει κόλαση. Και μετά βεβαιότητας δεν είναι αυτή που παρουσιάζεται σε πολλές εικόνες με τον διά -βολο να τσουρουφλίζει τις ψυχές. Η πραγματική κόλαση είναι να φωνάζει ο άνθρωπος τον Θεό και Αυτός να μην απαντά.
Στη Βίβλο διαβάζουμε για Σόδομα και Γόμορα. Πό λεις με υψηλό πολιτισμό. Αλλά οι κάτοικοι δεν υπολόγιζαν το Θεό. Ποδοπάτησαν κυριολεκτικά τις εντολές του Θεού. Εκεί ζούσε ένας άνθρωπος του Θεού με την οικογένειά του. Κάπου κάπου τους έλεγε ο Λωτ: «Μην γελιέσθε, ό,τι σπείρει ο άνθρωπος τούτο και θέλει θερίσει.»
Όντως θέρισαν οι κάτοικοι των Σοδόμων και των Γομόρων. Φωτιά και θειάφι άρχισε να πέφτει από τον ου ρανό. Πού να πάει ο άνθρωπος να κρυφτεί από την οργή του Θεού; Ίσως πολλοί να θυμήθηκαν τα λόγια του Λωτ. Να ύψωσαν τα χέρια τους και να επικαλέσθηκαν τον Θεό. «Κύριε λυπήσου μας, αμαρτήσαμε, σε περιφρονήσαμε. Σταμάτα το κακό. Είσαι καλός Θεός, ο Θεός του ελέους. Λυπήσου μας Κύριε.» Καμμιά απάντηση. Καμμιά αντίδραση. Τα υψωμένα χέρια σχηματίζουν γροθιές: «Θεέ γιατί σιωπάς ;» Και ο Θεός πραγματικά σιωπά, δεν απαντά.
Υπάρχει ένα όριο που ο άνθρωπος, ή μια πόλη, ή ένας λαός ξεπερνάει το όριο της αδιαφορίας προς τον άγιο Θεό.
Όταν αυτό ξεπεραστεί, ο Θεός ούτε ακούει ούτε απαντά. Ίσως το έχετε και εσείς ζήσει αυτό. Να προσεύχεσθε ή και να καταριέστε, γιατί όχι και ο Θεός να μην απαντά. Ο Θεός λέει μέσα στον Λόγο Του: «Σας φώναξα, σας εκάλεσα και δεν απαντήσατε.» Γιατί άνθρωπε σιωπάς όταν σε καλεί ο Θεός ;

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ