Υπάρχει κάποιος που έχει πάντα καιρό!

0
220

Όμως υπάρχει κάποιος που έχει πάντα καιρό για σας: Ο Ιησούς. Ο αναστημένος Κύριος. Οι γυναίκες παραπονιούνται ότι οι άνδρες τους δεν είχαν καιρό γι΄ αυτές, οι άνδρες παραπονιούνται ότι οι γυναίκες τους δεν έχουν καιρό, οι γονείς παραπονιούνται ότι τα παιδιά τους δεν έχουν καιρό γι΄ αυτούς, το ίδιο παραπονιούνται τα παιδιά για τους γονείς.
Ακούστε με άλλη μια φορά. Ο Ιησούς έχει καιρό.Έχει καιρό για όλους.
Την περασμένη βδομάδα είχα μερικά σοβαρά προβλήματα. Ήμουν τόσο λυπημένος ώστε η γυναίκα μου ενοχλήθηκε και μου είπε: «Είσαι ανυπόφορος». Είχε δίκαιο. Κοκκίνισα! Πήρα την Βίβλο μου και έτρεξα στο δάσος. Εκεί άρχισα να μιλώ με τον Σωτήρα μου, τον Ιησού. «Κύριε Ιησού θέλω να σου ανοίξω την καρδιά μου. Να σου πω τι με ανησυχεί. Τι με βασανίζει. Σου τα είπα όλα ». Αισθανόμουν την παρουσία Του. Χωρίς να καταλάβω πέρασαν δύο ώρες. Δυο ώρες με τον Ιησού! Άνοιξα την Καινή Διαθήκη μου. Κάθε λέξη που διάβαζα ήταν απάντηση στο πρόβλημά μου. Πόσο χαρούμενος επέστρεψα στο σπίτι μου! Είχα κάνει μια καινούργια ανακάλυψη, μια υπέροχη εμπειρία: Ο Ιησούς έχει χρόνο για μένα.
Στη Βίβλο αναφέρεται μια θαυμάσια ιστορία. Ένας τυφλός κάθεται στο δρόμο και ζητιανεύει. Ξαφνικά ακούει πλήθη να πλησιάζουν. Ρωτάει με απορία: «Τι συμβαίνει» ; Κάποιος, του απαντά: «Ο Ιησούς περνάει από την πόλη μας». Ο τυφλός είχε ακούσει για τον Ιησού. Πιστεύει ότι ο Ιησούς είναι ο γιος του Θεού. Και αρχίζει να φωνάζει: « Ιησού, Υιέ του Θεού ελέησέ με». Οι άνθρωποι εκνευρίζοναι και του λένε: «Σταμάτα να φωνάζεις. Θέλουμε ν΄ ακούσουμε τι λέει ο Ιησούς». Ο τυφλός όμως συνεχίζει να φωνάζει δυνατότερα:
«Ιησού, Υιέ του Θεού ελέησε με». Ο Ιησούς τον άκουσε και στάθηκε. Παρεκάλεσε να τον οδηγήσουν σ΄ αυτόν. Ο Ιησούς έχει χρόνο για τον δυστυχισμένο τυφλό. Τόση μεγάλη αξία έχει ένας άνθρωπος για τον Ιησού.
Και εσείς αξίζετε πολύ για τον Ιησού. Και δεν έχετε χρόνο να μάθετε για τον δημιουργό του σύμπαντος; Πάρτε το βιβλίο του Θεού, αρχίστε με προσευχή να το μελετάτε και ζητείστε από τον Ιησού να σας χαρίσει μια νέα ζωή. Μια ζωή που αξίζει κανείς να ζει.
Άκουσα μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Ένα πλοίο βυθί- ζοταν. Ένας ναύτης τρέχει στους διαδρόμους και φωνάζει: «Όλοι στο κατάσστρωμα, το πλοίο βυθίζεται». Κατεβαίνει και στην κουζίνα. Μ΄ όλη του την ησυχία ο μάγειρας έψηνε κουτόπουλο. «Πρέπει να κάνω το καθήκον μου», λέει στον ναύτη. Φυσικά, βυθίστηκε με το ροδοψημένο κουτόπουλο. Έτσι αντιδρά και ο σημερινός άνθρωπος. Ιησούς ; Δεν μ΄ ενδιαφέρει! Δεν έχω χρόνο.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ