Ο Ιησούς δίνει λύση στο πρόβλημα της αμαρτίας μας

0
554

Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ζωής σας; Οι ηλικιωμένοι θα πουν: «η χολή μου, το νεφρό μου» ή τέλος πάντων, αυτό από το οποίο υποφέρουν. Οι νεότεροι έχουν το πρόβλημα της νέας ή του νέου, και έτσι ο καθένας Έχει το πρόβλημά του. Πιστέψτε με όμως: το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι η ενοχή μπροστά στο Θεό!!!
Επί δεκαετίες ήμουν υπεύθυνος για τους νέους. Συνήθιζα να χρησιμοποιώ εικόνες για να τους κάνω τις αλήθειες της Βίβλου κατανοητές. Μια τέτοια εικόνα θέλω να χρησιμοποιήσω για να σας βοηθήσω να καταλά βετε τι είναι ενοχή!
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι εκ φύσεως έχουμε στο λαιμό ένα σιδερένιο κρίκο. Κάθε φορά που αμαρτάνω προστίθεται ένας ακόμη κρίκος. Π.χ. έχω μια βρώμικη σκέψη, ένας κρίκος ακόμη, μίλησα αρνητικά για κάποιον, άλλος ένας κρίκος.
Μπορείτε να φανταστείτε πόσο μήκος θα είχε αυτή η αλυσίδα που θα σέρναμε; Τόσο πραγματική είναι η αμαρτία μας μπροστά στον Θεό, ακόμη και αν δεν βλέπουμε αυτή την αλυσίδα.
Αναρωτιέμαι πολλές φορές, γιατί οι άνθρωποι δεν είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Δεν λείπει τίποτε στους πε- ρισσότερους. Δεν είναι μπορετό να είναι ευτυχισμένοι όταν σέρνουν πίσω τους μια τόσο ατέλειωτη αλυσίδα! Και απ΄ το βάρος της αλυσίδας δεν μπορεί να σε απαλλάξει ούτε κάποιος άγγελος, ούτε ο δίκαιος Θεός μπορεί να σε απαλλάξει. Και ξέρεις γιατί; Επειδή μες τον λόγο του γράφει: «Ό,τι σπείρει ο άνθρωπος τούτο και θέλει θερίσει ».
Όμως υπάρχει λύση: Ο Ιησούς Χριστός. Αυτός πέ- θανε για μένα για να δικαιωθώ εγώ μπροστά στο δίκαιο Θεό. Είναι ο μόνος που μπορεί να με ελευθερώσει από την βαρειά αλυσίδα. Σας λέω από την προσωπική μου πείρα. Είναι απε- λευθέρωση να ξέρεις ότι οι αμαρτίες σου συγχωρήθηκαν.
Γνωρίζω ανθρώπους, οι οποίοι σ΄ όλη τους την ζωή λένε: «Είμαι καλός! Είμαι δίκαιος»! Μετά τον θάνατο ανα- καλύπτουν: το πλοιαράκι της ζωής τους πλέει στα σκοτεινά νερά της αιωνιότητας. Μαζί τους δεν πήραν τίποτε. Ούτε σπιτια, ούτε βιβλιάρια καταθέσεων, τίποτε.
A, όχι! Λησμόνησα! Κάτι πήραν μαζί τους: την ενοχή τους. Φριχτό να φύγεις από αυτόν τον κόσμο σ΄ αυτή την κα-τάσταση. Και όμως, έτσι φεύγουν οι περισσότεροι. Και λένε: «Έτσι πεθαίνουν όλοι»! Όμως δεν είναι απαραίτητο να πε- θάνεις έτσι. Υπάρχει συγχώρηση. Υπάρχει λύτρωση στο πρό- σωπο του μοναδικού Σωτήρα, του Ιησού Χριστού.
Ήμουν νέος, μόλις 18 ετών, όταν έμαθα τι σημαίνει συγχώρηση των αμαρτιών. Έτσι σας μιλώ από πείρα
Γονατίστε μπροστά στον Ιησού και πέστε Του: «Η ζωή μου είναι μπερδεμένη και γεμάτη αμαρτία. Τόσο καιρό δικαιολογούσα τον εαυτό μου. Τώρα πιστεύω ότι το αίμα σου συγχωρεί την αμαρτία μου». Δοξασμένη και ευλογημένη η ώρα που ένας αμαρτωλός πλησιάζει τον Ιησού.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ