«Πως γίνομαι παιδί του Θεού»;

0
741

Η σπουδαιότερη ερώτηση είναι: «Πως γίνομαι παιδί του Θεού»; Η απάντηση είναι μια και μοναδική. Μόνο μέσω του Ιησού. Στην Καινή Διαθήκη διαβάζουμε για τον Ιησού: «εις τα ίδια ήλθε». Ο κόσμος ανήκει σ΄ Αυτόν!  «και οι δικοί του δεν τον εδέχθησαν». Αυτή είναι η ιστορία της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα. Ο Ιησούς έρχεται  και ο άνθρωπος κλείνει την πόρτα. Όμως στην Βίβλο διαβάζουμε επίσης: «Όσοι όμως εδέχθησαν Αυτόν εις αυτούς έδωσε εξουσία να ονομασθούν (γίνουν) παιδιά του Θεού». Εάν δεχθoύν τον Ιησού.
Δέχτηκα τον Ιησού στην διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Ποτέ δεν μετάνιωσα. Και εκατό ζωές να είχα θα τις έδινα στον Ιησού. Η ζωή μου πήρε νόημα με τον Ιησού. Μόνο τότε θα έχει νόημα η ζωή, όταν ο Ιησούς γίνει Σωτήρας σας. Είναι πολύ ενδιαφέρον να μελετήσει κανείς την ζωή των ανθρώπων της Καινής Διαθήκης. Η Μαρία Μαγδαληνή ζούσε μια ζωή χωρίς νόημα. Αναφέρεται ότι ήταν κατειλημμένη από επτά δαιμόνια. Έρχεται στον Ιησού.Την απαλλάσσει από τα δαιμόνια. Αυτό ο Ιησούς μπορεί να το κάνει. Δέχεται τον Ιησού. Από αυτή την στιγμή η ζωή της αλλάζει. Αποκτά νόημα. Όταν άκουσε ότι ο Ιησούς σταυρώθηκε, τρόμαξε! Φοβήθηκε. Η ζωή της έχασε το νόημά της πάλι. Το πρωί της τρίτης ημέρας μετά την σταύρωση, κάθεται στο μνήμα του Ιησού και κλαίει.
Ο τάφος είναι κενός. Πόσο καταλαβαίνω αυτή την γυναίκα! Εάν έχανα σήμερα τον Ιησού Χριστό, θα είχα τα ίδια συναισθήματα, όπως αυτή η γυναίκα. Ξαφνικά η Μαρία Μαγδαληνή ακούει μια φωνή. Ακούει το όνομά της: «Μαρία» Τα δάκρυα της απελπισίας μεταβάλλονται σε δάκρυα χαράς. Και φωνάζει: «Ραβουνί! Κύριέ μου»!
Γι΄ αυτό σας παρακαλώ! Δεχτείτε τον Ιησού Χριστό. Σας περιμένει. Είναι πολύ κοντά σας. Είθε να προσευχηθείς σ΄ Αυτόν με τα λόγια: «Κύριε Ιησού, η ζωή μου δεν έχει νόημα.
Έλα σε μένα, δέξου με όπως δέχθηκες τη Μαρία Μαγδαληνή». Στη ζωή μας συμβαίνει μια μεγάλη επανάσταση, όταν δεχθούμε τον Ιησού Χριστό. Πεθαίνει ο παλιός άνθρωπος, το άθλιο «εγώ» μας και ανασταίνεται σε μια καινούργια ζωή, σαν παιδί του Θεού. Μας δίνει το Πνεύμα Του και σκεφτόμαστε τώρα αλλιώς. Αυτά που σας λέω δεν είναι η ιδέα ενός πάστορα αλλά από την στάση που θα πάρετε σ΄ αυτές τις αλήθειες θα εξαρτηθεί το αιώνιο μέλλον σας. Ο Ιησούς λέει: «Ιδού στέκομαι στην πόρτα και χτυπάω. Αν κάποιος ακούσει την φωνή μου και ανοίξει την πόρτα θα εισέλθω εις αυτόν και θέλω δειπνήσει μετ΄ αυτού και αυτός μετ΄ εμού». Αυτά τα λόγια τα λέει ο Ιησούς και σε σένα σήμερα. Άνοιξέ του. Θέλει να δώσει νόημα στην ζωή σου.
Κάποτε με επισκέφτηκε ένας ανθρακωρύχος και μου είπε: «Κύριε Busch, όταν ήμουν δεκαεπτά ετών άκουσα το ευαγγέλιο. Κατάλαβα ότι χρειαζόμουν τον Ιησού. Δεν του άνοιξα την πόρτα. Η ζωή μου κύλησε χωρίς νόημα. Τώρα είμαι εβδομήντα. Χαμένα χρόνια»!
Φίλοι μου, έχουμε μόνο μια ζωή. Γι΄ αυτό πρέπει να μάθουμε γιατί υπάρχουμε. Προς τι ζούμε; Ο λόγος του Θεού μας δίνει την απάντηση: Ήλθαμε στον κόσμο για να γνωρίσουμε τον Ιησού και την σωτηρία Του, για να μην χαθούμε αλλά να έχουμε ζωή αιώνια

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ