Εγώ είμαι

0
424

Η θάλασσα ήταν αναμφίβολα ήρεμη όταν οι μαθητές του Ιησού ανέβηκαν στη βάρκα τους. Να, όμως, που ξαφνικά σηκώνεται ένας αντίθετος άνεμος, και το εύθραυστο σκάφος κλονίζεται από τα κύματα.
Ποιος από μας δεν έχει δοκιμάσει στη ζωή του στιγμές αγωνίας και φόβου; Τι κάνουμε τότε; Όταν κοιτάζουμε γύρω μας, πειραματιζόμαστε ότι «η απελευθέρωση που έρχεται απ’ τον άνθρωπο είναι μάταια» (Ψαλμός 60:11). Όταν προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας, κωπηλατώντας με όλες μας τις δυνάμεις, αυτό δεν μας οδηγεί πουθενά!
Ακολουθώντας τις οδηγίες Του, οι μαθητές είχαν αφήσει τον Ιησού στην παραλία, και είχαν ήδη ξεχάσει να εμπιστευθούν σ’ Αυτόν. Να, όμως, που κάποιος τους πλησιάζει; Είναι ο Ιησούς που έρχεται προς το μέρος τους και περπατάει πάνω στη θάλασσα (Μάρκος 6:48). Οι μαθητές φοβούνται και φωνάζουν: «Φάντασμα είναι!» (Ματθαίος 14:26). Τόσο γρήγορα ξέχασαν ότι μ’ ένα Του λόγο, σε μια άλλη καταιγίδα, ο Ιησούς είχε μιλήσει στον άνεμο και στη θάλασσα και αμέσως είχε γίνει γαλήνη; (Μάρκος 4:39). Βγάζουν κραυγές τρόμου. Ο Ιησούς τους προσπερνάει για να δοκιμάσει την πίστη τους. Άραγε θα ξαναγυρίσει στην παραλία και θα τους αφήσει στην απελπισία τους; Όχι. Τους μιλάει, και χωρίς να τους μαλώσει που δεν Τον είχαν αναγνωρίσει, τους βεβαιώνει: «Εγώ είμαι!». Εγώ, ο Ιησούς. «Και ανέβη προς αυτούς εις το πλοίον, και έπαυσεν ο άνεμος» (Μάρκος 6:50-51).
Φίλε χριστιανέ, εσύ που μπορεί να έχεις μεγάλη στενοχώρια στη ζωή σου, που μπορεί να περνάς από μεγάλη δοκιμασία, ο Ιησούς πλησιάζει κοντά σου. Σου μιλάει. Άκουσέ Τον! Γνωρίζει τη δοκιμασία σου: άνοιξέ Του την καρδιά σου!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ