Η πίστη του Ιώβ

0
187

Η ιστορία του Ιώβ είναι γνωστή, η φτώχεια του έχει γίνει παροιμιώδης. Ο άνθρωπος αυτός τα είχε χάσει όλα: τα παιδιά του, τα κοπάδια των ζώων του, το σπίτι του. Είχε χτυπηθεί από ένα φοβερό έλκος που τον έκανε να υποφέρει από το κεφάλι μέχρι τα πόδια. Η γυναίκα του τελικά κατέληξε να του πει: «Βλασφήμησε το Θεό και πέθανε» (Ιώβ 2:9). Οι φίλοι του τον κατηγόρησαν αντί να τον παρηγορήσουν. Και σε μια τέτοια κατάσταση, αυτός ο άνθρωπος της πίστης αναφωνεί: ‘Γνωρίζω ότι ζει ο λυτρωτής μου… Τα μάτια μου θα Τον δουν» (Ιώβ 19:25,27).
Πόσο θαυμαστή είναι η πίστη που καίει μέσα του, αλήθεια! Είχε χάσει τα πάντα, αλλά του είχε απομείνει ο Θεός! Γνώριζε ότι έχει ένα Λυτρωτή, ένα ζωντανό Σωτήρα και ότι κάποια μέρα, παρ’ όλο που το σώμα του θα πήγαινε στο χώμα, θα Τον έβλεπε με τα ίδια του τα μάτια, μ’ ένα καινούριο σώμα. Πόσο μεγάλο βαθμό γνώσης είχε, αλήθεια, αυτός ο άνθρωπος που ζούσε σε μια τόσο μακρινή εποχή; Εμείς την αγνοούμε. Αυτό που μετράει, είναι η βεβαιότητά του και η ακλόνητη εμπιστοσύνη του.
Τι θαυμαστό παράδειγμα για μας! Εμείς κατέχουμε το Λόγο του Θεού και το Άγιο Πνεύμα για να τον καταλαβαίνουμε και σαν πιστοί χριστιανοί, γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από τον Ιώβ, τον Λυτρωτή μας, τον Κύριο Ιησού Χριστό. Αυτός ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα έρθει για να μας πάρει μαζί Του. Ας επιδιώκουμε λοιπόν σε κάθε περίσταση, και στις ευχάριστες και στις δυσάρεστες μέρες μας, να τρέφουμε την ψυχή μας μ’ αυτή τη μεγάλη ελπίδα ότι ο Λυτρωτής μας είναι ζωντανός και ότι σε λίγο θα έρθει για να μας πάρει μαζί Του. «Εξεύρομεν όμως ότι όταν φανερωθεί, θέλομεν είσθε όμοιοι με ααυτόν, διότι θέλομεν ιδεί αυτόν καθώς είναι» (1 Ιωάννη 3:2).

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ