Ένας οδηγός για τη ζωή

0
374

«Να παρακινήσουμε τον περιπατητή, τον οδοιπόρο, τον απλό επισκέπτη ή τον κάτοικο, να ξεκινήσει το δρόμο του για να βρει το αστέρι, τη λάμψη που θα τον οδηγήσει σ’ αυτή τη μακρά οδοιπορία που είναι η ζωή μας… Αυτό είναι το νήμα που θα τον οδηγήσει σ’ αυτή τη φωτογραφική περιοδεία». Με τούτα τα λόγια περιγράφεται το θέμα της έκθεσης ενός καλλιτέχνη. Αυτό το κείμενο μας φέρνει στο νου και μας κάνει να αναρωτιόμαστε για το πια είναι η αλήθεια, η κατεύθυνση της ζωής μας; Έχουμε βρει ένα δρόμο ασφαλή, ένα πιστό οδηγό, ένα σκοπό που να αξίζει τον κόπο;
Σε μια κοινωνία που τα σημεία αναφοράς γίνονται όλο και πιο θολά, κινδυνεύουμε να περιπλανηθούμε «σαν τα πρόβατα… που πήραν το καθένα το δρόμο το δικό του» (Ησαΐας 53:3). Ο Θεός της αγάπης όμως δεν θέλει να μας αφήσει ν’ απομακρυνθούμε.
Η Αγία Γραφή είναι ο οδηγός για όλους εκείνους που έχουν πιστέψει στο Θεό: «Λύχνος στους πόδας μου είναι ο λόγος σου και φως εις τας τρίβους μου» (Ψαλμός 119:105). Μας αποκαλύπτει τον Ιησού Χριστό, τον Υιό του Θεού, που ήρθε απ’ τον Ουρανό για να σώσει τους ανθρώπους. Για όσους πιστεύουν, είναι ο καλός Ποιμένας που έδωσε τη ζωή Του γι’ αυτούς. Και τώρα τους λέει: «Τα πρόβατα τα εμά ακούουσι τη φωνή μου, και εγώ γνωρίζω αυτά, και με ακολουθούν. Και εγώ δίδω εις αυτά ζωή αιώνια» (Ιωάννη 10:27-28). Σε λίγο θα τα μαζέψει στον Ουρανό σύμφωνα με την υπόσχεσή Του: «Και αφού υπάγω και σας ετοιμάσω τόπο, πάλιν έρχομαι και θέλω σας παραλάβει προς εμαυτόν, δια να είστε κι εσείς, όπου είμαι εγώ» (Ιωάννη 14:3).
Ας μη ψάχνουμε λοιπόν να βρούμε ανθρώπινους οδηγούς , κανένας δεν είναι αλάνθαστος, αλλά ας αφεθούμε να μας οδηγεί το χέρι του Ιησού Χριστού.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ