Η ζωή είναι «κάτι πολύ περισσότερο» απ’ όλα τα υλικά και πολιτιστικά πλούτη, «πολύ περισσότερο» από τα καταπληκτικά αποτελέσματα της επιστήμης, «πολύ περισσότερο» από τις υποσχέσεις της ομορφιάς και της υγείας. Όσο μεγάλες κι αν είναι σε τεχνικές και επιστημονικές πρόοδοι, η ζωή είναι ακόμα μεγαλύτερη απ’ αυτές. Αλήθεια, τι είναι αυτή η τόσο πολύτιμη ζωή. Θα τη βρούμε, άραγε, στην άκρη των μικροσκοπίων μας; Θα μας αποκαλύψει το μυστικό της έπειτα από έντονους φιλοσοφικούς στοχασμούς. Θα μπορέσουμε να τη συλλάβουμε μέσα από την τέχνη;
Ούτε η επιστήμη, ούτε η φιλοσοφία, ούτε οι τέχνες είναι αρκετές για να μας πουν τι είναι η ζωή, ακόμα λιγότερο για να την κατευθύνουν. Είναι πολύ πιο μεγάλη απ’ ότι μπορεί να καταλάβει το πνεύμα μας… κι όμως παράλληλα είναι τόσο εύθραυστη, και τόσο σύντομη! Από πού έρχεται και που πάει; Είμαστε άραγε περιορισμένοι μόνο σε υποθέσεις, ή μήπως μπορούμε να αποκτήσουμε βεβαιότητες πάνω στο θέμα αυτό που έχουμε την αίσθηση ότι είναι τόσο θεμελιώδες, στο θέμα της ζωής… και της εξόδου της.
Την απάντηση, μόνον ο Θεός μπορεί να μας τη δώσει. Μόνον Εκείνος μπορεί να μας αποκαλύψει τι πραγματικά είναι η ζωή, την προέλευσή της, την ανάπτυξή της, γιατί Αυτός είναι που τη δίνει. Και μόνο το γεγονός ότι «ζούμε» αποδεικνύει την ύπαρξή Του. Ο Θεός, μας λέει η Αγία Γραφή, είναι ο Ζωντανός Θεός. Είναι η πηγή της ζωής, της φυσικής ζωής που δίνει και διατηρεί. Όμως πάνω απ’ όλα, δίνει την αιώνια ζωή σε όλους εκείνους που πιστεύουν στον Ιησού Χριστό.
«Ο Κύριος είναι δύναμη της ζωής μου» (Ψαλμός 27:1)
«Κύριε… μετά σου είναι η πηγή της ζωής» (Ψαλμός 36:5,9).