Ο Θεός προσέχει, ο Θεός ακούει!

0
275

Μια εντυπωσιακή σκέψη: κανένα από τα λόγια που προφέρουμε δεν διαφεύγει από τον Παντοδύναμο Θεό. Ψέματα, βλασφημίες, βρισιές, χυδαιότητες, όλα αυτά γίνονται αντιληπτά από το Θεό, όπως και τόσες άλλες προσβολές εκ μέρους της δημιουργίας Του. Και «δια πάντα λόγον αργόν, τον οποίον ήθελον λαλήσει οι άνθρωποι, θέλουσιν αποδώσει λόγον δι’ αυτόν εν ημέρα κρίσεως» (Ματθαίος 12:36).
Ευτυχισμένοι είναι εκείνοι που οι αμαρτίες τους έχουν εξαλειφθεί με το αίμα του Ιησού Χριστού, όλοι όσοι έχουν πιστέψει στο Σωτήρα. Αυτοί δεν θα έρθουν σε κρίση. Όμως, ο Θεός ακούει και τούτων τα λόγια. Αγαπητοί μου χριστιανοί, είθε κανένας απρεπής λόγος να μη βγαίνει απ’ το στόμα μας για να προξενεί λύπη στο Σωτήρα μας που μας εξαγόρασε με τίμημα την ίδια Του τη ζωή (Εφεσίους 4:29, 5:3,4). Αντίθετα ας ανεβαίνουν πάντοτε σ’ Αυτόν ευχαριστίες για όλα τα αγαθά Του, και προσευχές γεμάτες πίστη, παρουσιάζοντάς Του ελεύθερα τις ανάγκες μας. Όχι μόνο τα προσέχει, αλλά είναι και προσεκτικός στη φωνή μας, και απαντάει σ’ αυτά (Ψαλμός 65:2).
Ακόμα, είναι προσεκτικός σε όλα τα θέματα που συζητούν τα παιδιά Του, για τις απαντήσεις Του στις προσευχές τους, για την ελπίδα τους, για τον ερχομό του Ιησού Χριστού. Και πάνω απ’ όλα, Του αρέσει να τους ακούει να μιλούν ο ένας για τον άλλον και τον κοινό Σωτήρα τους. Για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει οι καρδιές τους και οι σκέψεις να είναι απασχολημένες μ’ Εκείνον: «Διότι εκ του περισσεύματος της καρδιάς λαλεί το στόμα» (Ματθαίος 12:34).
Αν αγαπάμε τον Κύριο, θα είναι Αυτός πιο συχνά το θέμα των συζητήσεών μας, και ο Πατέρας μας θα χαίρεται γι’ αυτό.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ