Μια μητέρα απαντούσε στις ερωτήσεις της μικρής της κόρης σχετικά με το θάνατο του πατέρα της. «Ο Θεός ήρθε να τον πάρει μαζί Του, Ναντίν. Μια μέρα, θα έρθει να πάρει κι εμάς μαζί Του, εσένα κι εμένα. Δεν ξέρουμε όμως πότε». Αφού σκέφθηκε λίγο, το παιδάκι είπε: «Μαμά, αν δεν ξέρουμε πότε θα έρθει ο Θεός να μας πάρει, ίσως να μην είμαστε έτοιμοι. Θα πρέπει από τώρα ν’ αρχίσουμε να ετοιμάζουμε τις βαλίτσες μας.
Το κοριτσάκι κατά κάποιο τρόπο είχε δίκαιο. Ένωνε κι αυτό τη σκέψη του με τη σκέψη του προφήτη της παλιάς εποχής που έλεγε: «Ετοιμάσου … να συναντήσεις το Θεός σου» (Αμώς 4:12).
Δυο γεγονότα ενδέχεται να διακόψουν κάθε στιγμή την επίγεια ζωή του πιστού, ο θάνατός του ή ο ερχομός του Κυρίου για να παραλάβει την εκκλησία Του. Είτε το ένα είτε το άλλο μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή. Να, γιατί ο Χριστός λέει σε όλους μας. «Αγρυπνείτε και προσεύχεστε» (Μάρκος 13:33).
Ένα άλλο κοριτσάκι, λίγες μέρες προτού πεθάνει σε ηλικία τριών ετών, πήγε να βρει τη μαμά της με όλες τις κούκλες στα χέρια της. «Είμαι πανέτοιμη, Μαμά, για να πάω στο σπίτι του Κυρίου Ιησού Χριστού»!
Εμείς είμαστε έτοιμοι να συναντήσουμε το Θεό; Σε τι συνίσταται αυτή η προετοιμασία; Αν κάνετε την ερώτηση αυτή γύρω σας, σίγουρα θα πάρετε διαφόρων ειδών απαντήσεις. Τι λέει όμως ο λόγος του Θεού; Μας προσκαλεί να πιστέψουμε στον Ιησού Χριστό, τον μοναδικό Μεσίτη ανάμεσα στο Θεό και τους ανθρώπους, να Του εξομολογηθούμε τις αμαρτίες μας, και να εμπιστευθούμε τη ζωή μας σ’ Αυτόν.
Ο Κύριός μας λέει: «Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή , ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι’ εμού» (Ιωάννη 14:6).