Μεταμόρφωση

0
193

Ο Χάρης δεν είναι ευτυχισμένος, αισθάνεται ένα μεγάλο κενό μέσα του. Το 2002, εγκαταλείπει τα πάντα, οικογένεια, φίλους, δουλειά. Φεύγει απ’ την Ελλάδα και πηγαίνει στη Σκωτία, για να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή, ελπίζοντας να βρει την ευτυχία. Βρίσκει πολύ σύντομα δουλειά και διαμονή, και ο ορίζοντάς του αλλάζει εντελώς . «Αυτός ήταν», σκέφτεται. «Τώρα θα πάνε όλα καλά για μένα»!
Είναι πολύ απασχολημένος με την εκπαίδευσή του και τη δουλειά του, αλλά έχει πάντοτε μέσα του το συναίσθημα αυτού του απροσδιόριστου κενού που αισθανόταν και πρώτα. Κάποια στιγμή, αρχίζει να έχει ερωτηματικά για τα Θεό. Από πολύ μικρός ακόμα είχε βαπτιστεί σε μια ορθόδοξη εκκλησία, αλλά οι άνθρωποι που σύχναζαν εκεί δεν φαίνονταν να είναι πολύ ευτυχισμένοι. Δεν διάβαζαν την Αγία Γραφή, γιατί μόνο ο ιερέας θεωρείτο ότι έπρεπε να τη διαβάζει και να την εξηγεί. Στρέφεται τότε στο Βουδισμό, αλλά λίγους μήνες αργότερα, η δίψα του για να γνωρίσει τον Θεό νιώθει ότι είναι πάντοτε μέσα του.
Μια μέρα, σε μια ελληνική ιστοσελίδα του διαδικτύου, διαβάζει ένα εδάφιο από την Αγία γραφή. Έπειτα, στην ίδια ιστοσελίδα, βλέπει ένα σωρό μαρτυρίες από ανθρώπους όλων των ειδών, ναρκομανείς, αλκοολικούς, κλέφτες, που είχαν γίνει χριστιανοί. Αυτό που του κάνει εντύπωση, είναι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αυτοί μιλούν για την αλλαγή που έγινε στη ζωή τους. Μιλάνε για την αναγέννησή τους, σαν να είναι μια μεταμόρφωση. Είναι ευτυχισμένοι, αυτό φαίνεται και ακούγεται. Μια τέτοια αλλαγή χρειάζεται κι αυτός.
Σήμερα ο Χάρης, που έχει πιστέψει όχι σε μια θρησκεία αλλά στην αλήθεια του Ιησού Χριστού, δίνει τη μαρτυρία του γι’ αυτή τη μεταμόρφωση που έγινε μέσα του. Από τότε που γνώρισε ότι ο Θεός συγχώρησε τις αμαρτίες του, μια βαθειά ειρήνη πλημύρισε την καρδιά του. Βρήκε τη χαρά να ζει για τον Κύριο Ιησού, τον Σωτήρα του.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ