Ο βασιλιάς Δαβίδ θα μπορούσε να δώσει αυτή τη μαρτυρία σχετικά με την αγαθότητα και καλοσύνη του Θεού. «Δεν είδα δίκαιο εγκαταλειμμένο» (Ψαλμός 37:25). Ωστόσο, ο μόνος δίκαιος που έζησε πάνω στη γη έπρεπε να εγκαταλειφθεί, τη στιγμή που επάνω στο σταυρό εξιλέωνε τις αμαρτίες όλων εκείνων που πιστεύουν σ’ Αυτόν. Φώναξε: «Θεέ μου, Θεέ μου, για τι με εγκατέλειψες;» (Ψαλμός 22:1, Ματθαίος 27:46). «Ο Χριστός άπαξ έπαθε δια τας αμαρτίας, ο δίκαιος υπέρ των αδίκων, δια να φέρει ημάς προς τον Θεό» (1 Πέτρου 3:18).
Πως είναι δυνατόν η καρδιά μας να μείνει αναίσθητη σ’ αυτή την άπειρη αγάπη του Θεού; Μας λέει ακόμα και σήμερα ότι αγάπησε τόσο πολύ τον κόσμο ώστε έδωκε τον Υιό Του τον μονογενή για να μη χαθεί κανείς, αλλά να πιστέψει σ’ Αυτόν και να έχει αιώνια ζωή (Ιωάννη 3:16). Μόνο ο σταυρός του Ιησού Χριστού δίνει την αληθινή απάντηση στις ανάγκες της ψυχής μας, γιατί ο Ιησούς υπέφερε την τιμωρία που αξίζαμε εμείς. Ας Του εξομολογηθούμε τις αμαρτίες μας και ας πιστέψουμε α’ Αυτόν.
Αγαπητοί πιστοί αναγνώστες, αν έχουμε καταλάβει έστω και λίγο την απεραντοσύνη της αγάπης του Χριστού, η καρδιά μας θα πρέπει να πάλλετε και να πλημμυρίζει απ’ αυτή την αγάπη! (2 Κορινθίους 5:14). Δεν θα θέλαμε κι εμείς ν’ ακολουθήσουμε ένα δρόμο αγιότητας, καθώς θυμόμαστε πόσο υπέφερε ο Ιησούς για τις αμαρτίες μας, όταν εγκαταλείφθηκε απ’ τον Θεό κατά την διάρκεια των τριών ωρών του σκοταδιού. Ας ζήσουμε, λοιπόν, για Εκείνον. Ας Τον προσμένουμε πιστά, ενώνοντας τη φωνή μας με αυτήν του Πνεύματος για να λέμε κι εμείς: «Έλα, Κύριε Ιησού!» (Αποκάλυψη 22:20).