«Άρτον και θεάματα»!

0
212

Λένε ότι αυτή ήταν η κραυγή των Ρωμαίων στην παρακμάζουσα Ρωμαϊκή αυτοκρατορία: «Άρτον και παιχνίδια της αρένας»! Ψωμί για να μη πεθαίνουν από την πείνα και παιχνίδια για να ψυχαγωγούνται. Το σύνθημα αυτό έχει υπερισχύσει μέσα στους αιώνες, και η σημερινή γενιά δεν ζητάει τίποτα άλλο εκτός από αυτό.
Η Αγία Γραφή όμως διακηρύττει: «Με άρτον μόνο δεν θέλει ζήσει ο άνθρωπος, αλλά με πάντα λόγον εξερχόμενον δια στόματος Θεού» (Ματθαίος 4:4). Αναμφίβολα, θα πρέπει να ικανοποιούμε τις ανάγκες του σώματός μας, όμως «η ζωή δεν είναι τιμιότερη της τροφής και το σώμα του ενδύματος;» ρωτάει ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός (Ματθαίος 6:25). Είναι απαραίτητο να τρέφουμε τον εσωτερικό μας άνθρωπο με το λόγο του Θεού. Ο προφήτης Ιερεμίας έλεγε: «Καθώς ευρέθησαν οι λόγοι σου, κατέφαγον αυτούς και ο λόγος σου ήτο εν εμοί χαρά και αγαλλίασης της καρδιάς μου» (Ιερεμίας 15:16)
Όσον αφορά το θέαμα και τη διασκέδαση, αυτά τα πολλαπλασιάζουμε με το πρόσχημα ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάζουμε παραστάσεις. Έχουν καταστεί αναγκαιότητα για τη ζωή μας, έτσι που να ξοδεύουμε πολύ χρόνο για να οργανώνουμε την ξεκούρασή μας.
Κάνουμε τα πάντα για να διασκεδάσουμε, μέχρι το σημείο να μη μας μένει πια δύναμη για να αντιδράσουμε. Ας απαρνηθούμε λοιπόν αυτήν την αποχαύνωση της συνείδησης, κι ας αφιερώσουμε χρόνο για να σκεφθούμε. Όλοι αυτοί οι περισπασμοί δεν μας οδηγούν στο σωστό στόχο, ενώ είναι ανάγκη να βρισκόμαστε πάντα στη σωστή ψυχική κατάσταση. Κάποια μέρα θα συναντήσουμε το Θεό, και θα πρέπει από τώρα να ετοιμαζόμαστε γι’ αυτό. Πρώτα, με το να πιστέψουμε στον Ιησού Χριστό, που πέθανε για μας, έτσι που να μπορούμε να βρούμε ασφάλεια από την κρίση, κι έπειτα με το να ζούμε με τρόπο που να Του είμαστε ευάρεστοι, πράγμα που θα μας κάνει κι εμάς τους ίδιους ευτυχισμένους μέρα με τη μέρα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ