Ξέρω σε ποιον πίστεψα!

0
287

Για την οποία αιτία και πάσχω αυτά· όμως, δεν ντρέπομαι· επειδή, ξέρω σε ποιον πίστεψα, και είμαι πεπεισμένος ότι είναι δυνατός να φυλάξει την παρακαταθήκη μου μέχρι εκείνη την ημέρα. (2 Τιμοθέου 1:12)

Μια ομάδα βοτανολόγων πήγε στις Άλπεις σε μια προσπάθεια να εντοπίσει μια σπάνια ποικιλία λουλουδιών. Πράγματι τα λουλούδια βρέθηκαν στην πλαγιά μιας απότομης χαράδρας, μόνο που κανείς δεν μπορούσε να προσεγγίσει το μέρος εκείνο. Φώναξαν τότε ένα αγροτόπαιδο ντόπιο για να τους βοηθήσει. Το παιδί τους είπε πως έπρεπε να του δέσουν ένα σχοινί γύρω από τη μέση και να τον κατεβάσουν στη χαράδρα. Ενώ όλα ήταν έτοιμα, ο νεαρός λάκισε, για να εμφανιστεί σε λίγο συνοδευόμενος από έναν άνδρα. «Θα κατέβω να σας φέρω τα λουλούδια, αλλά το σχοινί θα το κρατάει ο πατέρας μου», τους εξήγησε απλοϊκά. Μόνο όταν ο Χριστός κρατάει τη ζωή μας νοιώθουμε ασφαλείς. Μόνο όταν ο Θεός Πατέρας μας, μας περιζώνει με δύναμη, αισθανόμαστε να πατάμε γερά στα πόδια μας. Κι αν φαινόμαστε μετέωροι μέσα στις περιστάσεις της ζωής κοιτώντας με τα ανθρώπινα μάτια, όμως το σταθερό Του χέρι μας κρατά. Δοκίμασέ Τον στη ζωή σου, ακούμπησε πάνω στην αγάπη Του
και στις υποσχέσεις Του. Σκέψου πως η ζωή σου είναι αυτή που είναι, γιατί δέχθηκες να κρατά το σχοινί ο εχθρός της ψυχής, ο ανθρωποκτόνος σατανάς. Δεν είναι να τον εμπιστευτείς. Θα σε γεμίσει πίκρα, ταραχή και όταν χρειαστείς βοήθεια, θα σε αφήσει να κατρακυλίσεις στο γκρεμό αβοήθητος. Το παιδί του Θεού δεν κάνει βήμα χωρίς την ζωντανή παρουσία του Πατέρα Θεού. Δεν εμπιστεύεται κανέναν ξένο εκτός από τον Ιησού Χριστό, τον Ποιμένα Του. Μην εμπιστεύεσαι κανέναν και τίποτα, παρά μονάχα τον Σωτήρα, τον Κύριο, τον τρυφερό Δημιουργό μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠήραν αυτό που ήθελαν
Επόμενο άρθροΗ απάτη

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ