Η προσευχή με πίστη

0
257

Και η προσευχή με πίστη θα σώσει αυτόν που πάσχει, και ο Κύριος θα τον εγείρει· και αμαρτίες αν έπραξε, θα του συγχωρηθούν. (Ιάκωβος 5:15)

Ένας γέρος ιεραπόστολος επέστρεψε στη Κίνα μετά από μακρόχρονη απουσία. Εκεί τον υποδέχτηκε ένας πιστός χριστιανός Κινέζος και άλλοι έξι Κινέζοι μαζί του, πρώην οπιομανείς, που είχαν πρόσφατα δεχτεί το Χριστό και είχε αλλάξει τη ζωή τους. Κατάπληκτος από την άριστη υγεία τους, ο ιεραπόστολος ρώτησε το χριστιανό Κινέζο τι θεραπεία χρησιμοποίησε για να τους αποτοξινώσει. Ο πιστός άνθρωπος απάντησε δείχνοντας τα γόνατά του. Είχε ήδη προσευχηθεί γι΄ αυτούς κι όταν ήρθαν και του ζήτησαν βοήθεια, τους πρότρεψε να προσευχηθούν κι εκείνοι. Ύστερα από λίγο καιρό γύρισαν και του είπαν ότι δε γινόταν τίποτα και τότε εκείνος τους έστειλε ξανά να προσευχηθούν, έως ότου ελευθερώθηκαν τελείως.
Με την προσευχή, οι αλυσίδες είχαν σπάσει. Η προσευχή είναι δύναμη. Η προσευχή είναι όπλο. Η προσευχή είναι εξουσία. Η προσευχή είναι δώρο του Θεού στον άνθρωπο. Η προσευχή είναι η ζωντανή επικοινωνία με τον Θεό. Η προσευχή ανοίγει τις πόρτες του Ουρανού. Είναι το καλύτερο φάρμακο, εάν θέλεις κάποιο φάρμακο να πάρεις. Είναι η μεγαλύτερη δύναμη, όταν χρειάζεται δύναμη για μάχη και για νίκη. Η προσευχή μεταμορφώνει τον αμαρτωλό, γιατί μεσ΄ απ΄ αυτήν και με αυτήν δουλεύει ο ίδιος ο Θεός πάνω του. Αν θέλεις κάτι να κερδίσεις, κέρδισέ το με προσευχή. Συστηματική, με αγάπη και πίστη. Τα αποτελέσματα της ένθερμης προσευχής δεν μπόρεσε να τα φέρει ούτε ο μεγαλύτερος ιεραπόστολος με μόνη την οργάνωση και το τρέξιμο!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ