Σε μια χώρα του εξωτερικού συνέβη ένα τραγικό ατύχημα. Ένας άντρας που διέθετε το δικό του μικρό αεροπλάνο, αποφάσισε να πάει να επισκεφθεί ένα φίλο του. Μετά την απογείωση, δυνατοί άνεμοι έκαναν δύσκολη την πτήση. Τότε συνειδητοποίησε ότι δεν είχε ελέγξει την πυξίδα του ούτε το ραντάρ. Λίγο πριν από την πρόσκρουση σε μια πλαγιά βουνού, πρόλαβε να γράψει δυο λέξεις μόνο: «Εκτός πορείας».
Είναι πραγματικά τραγικό να πορεύεσαι σ΄ αυτή ζωή χωρίς πυξίδα, χωρίς οδηγό. Κι ακόμα πιο τραγικό, να έχεις κακό οδηγό, λανθασμένη πυξίδα. Θα σε οδηγήσει σε λάθος προορισμό. Θα σε φέρει στην καταστροφή. Λόγια και θεωρίες κυκλοφορούν σε αφθονία. Ποιος θα μας δείξει το δρόμο; Που θα βρούμε την αλήθεια; Πως θα ξέρουμε κάθε στιγμή το σωστό;
Υπάρχει πυξίδα αλάνθαστη, ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή.
Κανείς που την πήρε για οδηγό δεν λάθεψε.
Κανείς δε βρέθηκε μαζί της εκτός πορείας για την αιωνιότητα. Μα δεν πρέπει να τη δεις σαν ένα βιβλίο, ένα από τα πολλά. Είναι η αλήθεια του Θεού, κατευθείαν από Κείνον. Είναι για να φωτίσει την καρδιά σου, να σου φανερώσει τον Ιησού Χριστό, να σε φέρει σε μετάνοια κι επιστροφή στο Σωτήρα σου. Και να σε τρέφει κάθε μέρα, να σου δείχνει το θέλημα του Ουράνιου Πατέρα, να σε οδηγεί σε κάθε λεπτομέρεια της καθημερινότητάς σου, καθώς το Πνεύμα το Άγιο θα τοποθετεί τα λόγια Του μέσα σου. Μέχρι να ΄ρθει η ευλογημένη ώρα να φτάσεις στον προορισμό σου, στην αγκαλιά του Πατέρα, αιώνια!
«Κύριέ μου, πολλές φορές συντρίφθηκα αυτοσχεδιάζοντας, ακολουθώντας τις επιθυμίες μου και τη γνώμη μου. Τώρα θέλω Εσύ να με οδηγείς, να με ελέγχεις, να μου δείχνεις, να με κατευθύνεις στο αγιο θέλημά Σου, να μη βρεθώ ποτέ εκτός πορείας για τη δόξα Σου.»