Σε μια επίσκεψή τους σ΄ ένα ορφανοτροφείο, ένα νεαρό ζευγάρι μιλάει στο αγοράκι που σκοπεύουν να υιοθετήσουν. Για να καθησυχάσουν το παιδάκι, αρχίζουν να του λένε ένα προς ένα όλα αυτά που σκοπεύουν να του δώσουν, όμορφα ρούχα, θαυμάσια παιχνίδια, ένα ωραίο δωμάτιο, κι αν ήθελε, ακόμα κι ένα μικρό ζωάκι για ν΄ ασχολείται μαζί του.
Προς μεγάλη τους έκπληξη, το παιδάκι δεν φαίνεται εντυπωσιασμένο απ΄ όλα αυτά τα αγαθά που του υπόσχονται, αλλά αντίθετα, τους δίνει να καταλάβουν ότι αυτό που επιθυμεί πάνω απ΄ όλα είναι να έχει επιτέλους μια δική του μαμά κι ένα δικό του μπαμπά που τον αγαπούν.
Η αντίδραση αυτού του μικρού ορφανού δείχνει ότι η βαθύτερη λαχτάρα της ανθρώπινης καρδιάς δεν την αποτελούν τα υλικά αγαθά. Τα υλικά αγαθά προσφέρουν μια ορισμένη ευχαρίστηση, χωρίς παρ΄ όλα αυτά να απαντούν σ΄ αυτή τη διαρκή έλλειψης ικανοποίησης του ανθρώπου. Πάνω απ΄όλα ο άνθρωπος έχει ανάγκη από το να αισθάνεται ότι αγαπιέται.
Ο Ιησούς Χριστός ήρθε για να φανερώσει την πιο τέλεια αγάπη: την αγάπη του Θεού για τους χαμένους και αμαρτωλούς ανθρώπους. Αντίθετα με την ανθρώπινη αγάπη, η αγάπη του Θεού δεν εξαρτάται από τη συμπεριφορά του πλάσματος που αγαπάει. Στην πραγματικότητα, τη στιγμή που οι άνθρωποι έδειξαν απέναντί Του το πιο μεγάλο μίσος τους και την πιο μεγάλη κακία τους, ο Ιησούς από αγάπη γι αυτούς, ήρθε να σταυρωθεί για χάρη τους. Το είχε ήδη αναγγείλει στους μαθητές Του: «Μεγαλύτερη από τούτη την αγάπη δεν έχει κανένας, το να βάλει κάποιος την ψυχή του για χάρη των φίλων του.» (Ιωάννη 15:13)
Εσύ αγαπητέ μου, έχεις γνωρίσει αυτή την αγάπη στη ζωή σου;